בחירה נכונה של יעד לטיול מתבססת על מסגרת התקציב, על הרכב הנופשים וכמובן על הטעם האישי. בין היתר, מסתבר שיותר ויותר אנשים בוחרים איפה לטייל לפי התפריט הקולינרי ביעד. היתרון הוא שכך אפשר לחוות לעומק את התרבות המקומית, אך החיסרון הוא שנשארים עם טעם של עוד גם אחרי שנוחתים חזרה בארץ.
אבל החדשות הטובות הן שהעולם קטן ושכמעט כל אחד יכול להכין עוגות וקינוחים כמו שהוא טעם בחופשה. לא מאמינים? הנה כמה רעיונות:
קיורטוש בהונגריה
המאפה שמכונה קיורטוש מגיע אלינו מהונגריה ומשמעות השם בשפת המקור היא "ארובה". אם כבר ראיתם אותו מקרוב אז בטח תבינו מאיפה מגיע הכינוי קיורטוש, אבל זה לא אומר שאתם יודעים איך להכין אותו.
קיורטוש תוצרת בית מכינים מקמח לבן, שמרים טריים, אבקת אפיה, חמאה, חלב, ביצים, סוכר לבן, סוכר וניל, מלח וגרידת לימון. הטכניקה עצמה בסיסית, אך הסוד הוא במילוי ובציפוי.
שטרודל תפוחי עץ באוסטריה
דווקא הקינוח של שטרודל תפוחי עץ לא זוכה בישראל לאותה פופולריות שיש לו באוסטריה. מצד שני, אין כמו חזרה לארץ כדי להגיש אותו בתור קינוח מפנק למשפחה ואולי להפתיע אותם עם מתכון מרענן.
שטרודל תפוחי עץ אפשר להכין על בסיס בצק פילו מוכן ומלית מעולה של תפוחים עם או בלי קינמון. במידה ומחפשים מתכון משודרג, כדאי לשקול לשלב בפנים צימוקים.
מוצ'י מיפן
קינוח מוצ'י הוא ללא ספק המאתגר ברשימה. למרות שלכאורה מדובר בקינוח פשוט שעשוי מעוגת אורז, הוא ממולא בשעועית ולא כולם מתחברים לטעם שלו. כמו כן, יש לזכור שביפן מגישים מוצ'י עם תות מעל ובמילויים שונים.
בכל מקרה, מוצ'י מכינים על ידי בישול יתר של אורז ואחרי זה הוספת קמח וסוכר, ערבוב מים והפיכה של כל העיסה לבצק. אם מסתבכים, תמיד אפשר לקפוץ למסעדה היפנית הקרובה.
פאי אמריקאי
פאי תפוחים אמריקאי הוא עוד קינוח קלאסי שנהוג להכין מיד אחרי שנוחתים מארצו של הדוד סם. היתרון שלו הוא עסיסיות מבפנים וקראנצ'יות מבחוץ, מה גם שתבנית הפאי העמוקה נמצאת כמעט בכל בית.
ברכישה מראש של המצרכים יש להשקיע בעיקר בבצק, במלית ובזיגוג. קודם מכינים את הבצק, לאחר מכן מכינים את המלית ובסוף אופים ל-15 דקות על חום של 180 מעלות לפני שממשיכים לאפות עוד 45 דקות עד להשחמה.
לדעת רבים מדובר על קינוח קלאסי, אבל יכול להיות שתצטרכו קצת להשתפשף לפני שתגיעו לרמה של דיינר אמריקאי מהשורה ראשונה.