תפריט עמוד

חורף בגליל – כמה טוב לחזור

שתפו:

אחרי הפסקה ארוכה בעקבות המלחמה, אפשר לחזור ולטייל בגליל, והתיירנים בגליל מחכים לתיירים שיחזרו - בית קפה שהוא חלק מקהילה מרפאת, חוות עזים וגלמפינג עם נוף משגע, אירוח בדואי עם אוכל משובח, מבשלת בירה עם בר ומסעדה וכפר נוצרי ציורי שמקושט במיוחד בתקופה זו של השנה הם חלק ממה שמחכה לכם. ואם לא תרצו להרחיק עד הגליל, מתקיים בגבעתיים פסטיבל שמביא את הגליל, תוצרתו ואמניו למרכז

פורסם 1.1.25

כשהוזמנתי לביקור אצל אנשי הגליל התעורר בי הגעגוע לפגוש את האנשים המיוחדים שחזרו עם הפסקת האש לייצר ולארח. הגעגוע היה הדדי, פגשתי מחדש באנשים שיוצרים מרקם אנושי מגוון בהשקפות העולם, התרבויות המעניינות והדתות שהם מאמינים בהן, כשהמשותף לכולם הוא אהבת אנשים, כשהאירוח מדבר גם מעבר לראייה העסקית. לא כולם שרדו את השנה המטלטלת וחלק מהעסקים ששגשגו לפני ה-7 באוקטובר עדיין לא הצליחו להתאושש ונותרו שבורים. בתום יום שלם של ביקורים חזרתי עם טעם של עוד מלווה בתחושת אופטימיות לא זהירה. מחכים לכם בגליל.

קמ"ה – קבוץ הרדוף

בכביש הנופי העולה לקיבוץ הרדוף שבגליל התחתון אין רמז ליופי הפנימי שמתגלה באנשי הקהילה שחיה על פי התורה האנתרופוסופית. לצד תושבי הקיבוץ, עמותת קמ"ה (קהילה מרפאת בהרדוף) מהווה בית לכמאה ועשרים ילדים ומבוגרים בעלי צרכים מיוחדים ופנימייה טיפולית לנוער בסיכון, ומממשת מודל ייחודי לשילוב בצוותא בקהילה מחבקת. את חלקם ניתן לפגוש בעת עבודתם במאפייה ובבית הקפה הקסום המגיש ארוחות בוקר עשירות לצד משקאות חורף ומרקים מתחלפים המחממים את הגוף והנפש. קרמיקה, אריגה ומוצרי מאפייה מיוצרים על ידי החניכים ומוצעים למכירה. בחנוכה גולת הכותרת היא תערוכת חנוכיות מרהיבה, אותה יצרו חניכי סדנת הכפיים במקום. החנוכיות מיועדות למכירה.

טלפון: 072-3971199

קפה קמה. אוכל משובח, אמנות ואנשים טובים | צילום: עומר הרפז

קפה קמה. אוכל משובח, אמנות ואנשים טובים | צילום: עומר הרפז

חוות רום, הר כמון

להתעורר באוהל גלאמפינג מפנק ולצפות בנופים מרחיבי הנפש  של בקעת בית הכרם, לטייל בין השבילים ובגן הירק ולהמשיך לארוחת הבוקר כשעל השולחן מתגלים מחדש הירקות ועשבי התיבול ששאפתם את ניחוחותיהם בין הערוגות.  חוויה מרפאת זו החלה להתגבש  כשהוקמה החווה לפני מספר עשורים על ידי עמית רום ועמו חמישים עיזים. מאז זרם הרבה חלב בחווה והוקם מרכז שיקום  נפשי לצד גלמאפינג מפנק.

גולת הכותרת הן הגבינות הנפלאות של מחלבת GVINAGE  שפועלת במקום, מעשה ידיה של מסטרית הגבינות נעמי ריצ'רד שטיין,  שמשלבת את מורשתה הצרפתית עם מוצרים מקומיים כמו לבאנה וכנאפה.  מעבר לחלון הזכוכית אפשר לצפות במגבנת שוטפת את הגבינות ומטפלת בגלגלי הגבינות המתיישנות. טעמן של הגבינות מתחיל במרעה הטבעי של העיזים השאמיות וחיי דיר נוחים.

העיזים בחוות רום נהנות מחיי דיר נוחים, מה שניכר בטעמן של הגבינות | צילום: עומר הרפז

העיזים בחוות רום נהנות מחיי דיר נוחים, מה שניכר בטעמן של הגבינות | צילום: עומר הרפז

הגבינות משתלבות בתפריט החדש של המסעדה שנפתחה שוב לאחרונה בניהולו של השף רונן וולדמן. המסעדה מתבססת על גן ירק הגדל על פי תורת הפארמה קאלצ'ר כחקלאות אחראית ומקיימת, וכך מגשימה המסעדה את גישת  FARM TO TABLE  כהלכתה. בחווה פועל מרכז שיקום למתמודדי נפש וחיילים הלומי קרב בשיתוף משרד הבריאות ומשרד הבטחון שמשתלבים בענפי החווה.

טבילה באמבט קרח, סדנת כנאפה או הכנת גבינה, סדנת ליקוט עונתית ויצירת סוקולנטים בקוביות עץ ממוחזרות, הן רק חלק מההיצע המסקרן של הפעילויות המוצעות במסע האין סופי בין שבילי חוות רום. קשה להיפרד מהמקום המרפא הזה ולכן מומלץ להישאר ללון באווירת גלאמפינג באחד אוהלי ספארי המעוצבים בחן ומאובזרים לפינוק מושלם, להתנסות בטיפולי הספא ולהמשיך ליהנות מחוויית הטבע הבלתי נגמרת.

פרטים נוספים ותיאום ביקור בטלפון 072-3971468, במייל או באתר האינטרנט.

עיד ואח'לאס באוהל אל עין | צילום: דן בר דב

עיד ואח'לאס באוהל אל עין | צילום: דן בר דב

אוהל אל עין, אירוח בדואי גלילי, כשר, כמאנה

במרומי הר כמון, חצי דקה נסיעה מחוות רום, עיד המארח מקבל את פנינו בזרועות פתוחות ובמאור פנים שניכרים בהם געגועים לאורחים. בחצר המתחם המטופח, בוער טאבון חרס המוסק בגזירי עצים והג'זווה – קנקני הקפה – ממתינים כבר לאורחים. אבל לפני הקפה, באוהל האירוח המרווח הבולט בגוני האדום של שטיחי הדריכה והקירות, אח'לאס, אשת עיד, פותחת שולחן מפואר עשיר במטעמים מהמטבח הבדואי המסורתי, האפוף בניחוחות שעושים לנו מצב רוח טוב ובעיקר מעוררים תיאבון.

קשה למנות את כל המנות ובכל טעימה יש מעט תסכול מההכרה שלא יהיה ניתן לטעום מכולם: תבשילים וסלטים מצמחי ליקוט עונתיים ישר מן הטבע, כמו חובייזה, לוף ועדשים בשומר בר שידועים בערכיהם התזונתיים, מבחר ירקות ממולאים באורז – ממלפוף, פלפלים צבעוניים, בצלים וקישואים ועד חצילים זעירים, פריקה, סלטים טריים אופייניים לגליל ולמורשת הבדואית ומלך התבשילים  – המנסף הבדואי של אורז בבשר כבש או אורז עם עוף.

מידי חודש מתקיים אירוע בהרשמה מראש, ערוך לארוחות ולאירועים, סיורי טבע ומורשת בכפר וסביבתו.

פרטים נוספים בטלפון: 3941094 072

שולחן מפואר עשיר במטעמים מהמטבח הבדואי המסורתי באוהל אל עין | צילום: עומר הרפז

שולחן מפואר עשיר במטעמים מהמטבח הבדואי המסורתי באוהל אל עין | צילום: עומר הרפז

סלון מלכה, תפן – מלכה עם כתר איכות

לפני שנים בקרתי במבשלת בירה מלכה ששכנה במבצר יחיעם והיתה בתחילת דרכה. בין שקי הכשות שיובאו מגרמניה, פגשתי את אסף לביא, טייס קרב לשעבר שהכיר את חיי הלילה של לונדון ותל אביב ולבסוף בחר לחיות בכפר אקולוגי גלילי ולהתנסות בבישול בירה אישי כיזם פורץ דרך. בתחילת דרכו, כשייצר שלוש בירות (אדמונית, בהירה וכהה), נהג להעמיס את הסחורה שהאמין באיכותה ולעבור בין בעלי הברים ומסעדות היוקרה ולהציע בירה ייחודית שהוא מאמין בה. מאז, המבשלה גדלה והעתיקה את מושבה לאזור התעשייה תפן. לבר נוספה מסעדה המעוצבת ברוח סלון ביתי ונוסטלגי. מכאן ניתן לצפות על המבשלה החדשה שמייצרת שש בירות שונות בשותפות עם חברת "הכרם" שמפיקים במבשלה בירות גם למותגים "נגב" ו"הרצל".  לרפרטואר מלכה נוסף לאחרונה גם משקה אלכוהולי מזוקק, שילוב טעמים של בירה וויסקי. בין ימי הקורונה והמלחמה המבשלה נאלצה לסגור שעריה ועם הפתיחה מחדש צובא על הדלתות  קהל צמא לבירה וחברה.

מתי? ימי חמישי מ-24:00-18:00. HAPPY HOUR בין 20:00-18:00

טלפון: 072-3971214

בירה איכותית וייחודית בסלון מלכה | צילום: עומר הרפז

בירה איכותית וייחודית בסלון מלכה | צילום: עומר הרפז

מעיליא

רחבת הכנסיה

מעיליה ופסוטה הם שני הכפרים היחידים בישראל שכל תושביהם, יווניים במקור, אימצו את הדת הנוצרית קתולית עוד בכפרי מוצאם בהרי הלבנון. צלילי פעמון המופעל ידנית, מזמינים את התושבים למיסה בכנסייה האורתודוקסית השוכנת בגרעין הישן של הכפר הציורי מעיליא. משחקי אורות מרהיבים מבשרים על החזרה לחיים וכל הכפר מואר בחגיגיות. גם טקס הדלקת עץ האשוח התחדש. המלחמה קטעה את חגיגות הכריסטמס בשנה שעברה ולכן השנה השמחה מתפרצת בעוצמה וגם העסקים נפתחים מחדש כולל סיור בשכיות החמדה, הנופים והעסקים המסקרנים.

הכפר מעיליא מואר ומקושט | צילום: יעל עופר

הכפר מעיליא מואר ומקושט | צילום: יעל עופר

שאטו דו רואה CHATEAU DU ROI– מבצר המלך

המבצר צלבני מהמאה ה-12 ששרד את מסע  ההרס של הממלוכים, עבר, בחסות החוק, לבעלות משפחת עסאף. סלמה ובעלה המנוח לביב  שפצו את המתחם במשך כעשרים שנה. סלמה היא אשה כובשת ששוזרת את הספור ההיסטורי והמשפחתי של המקום. בעת השיפוצים התגלו שרידים ארכיאולוגים ושתי גתות יין שניתן לצפות בהם מהרצפה השקופה. היום היא ומשפחתה מנהלים את מתחם האירוח הכולל תשעה חדרים שמעוצבים בסגנון צלבני אך מציעים נוחות מודרנית. במקום נפתחה מסעדת שף איטלקית של השף אליאן ליוס שחזר משלושים ושמונה שנות שהות באיטליה. בערבים, ניתן לשבת בבר היין ולהתענג על יינות מקומיים.

מתי? המסעדה פתוחה בימים רביעי-שישי 23:00-17:00, שבת 23:00-12:00

לפרטים והזמנות: 072-3971618

מסעדת שאטו דה רואה מקושטת ברוח החג | צילום: יעל עופר

מסעדת שאטו דה רואה מקושטת ברוח החג | צילום: יעל עופר

פסטיבל חורף גלילי יתקיים בתיאטרון גבעתיים בשיתוף עמותת "זמן גליל מערבי" בתאריכים  4-1בינואר 2025. הפסטיבל יתקיים השנה בתיאטרון גבעתיים במטרה לחבק את עסקי הגליל ולהתוודע מחדש לתוצרת ותרבות לאחר הפסקה של 14 חודשים. ביריד איכרים ססגוני ימכרו תוצרת גלילית מקורית ממיטב המסעדות, יקבי בוטיק, מחלבות ועוד ממעשה ידיהם של אמני אוכל, טקס קפה בדואי, סדנאות יצירה וכן תוכנית אמנותית מגוונת. זו כוללת בין היתר מופע של להקת המחול הקיבוצית,  וגם מופע יחיד של מורת הדרך כרמית ארבל שליוותה אותנו בסיור הגלילי בחן ובהומור ועוררה בנו תשוקה מיידית לחזור אל הגליל.

פרטים והרשמה באתר הפסטיבל

 

 

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: