מכירים את ההתלבטות הזאת לפני שיוצאים לטיול, האם לקחת גזיה לתה או קפה או שזה סתם מיותר, כי זה סתם תופס נפח בתיק?
אם כבר החלטתם לקחת איתכם גזיה, פתאום גיליתם שהמיכל כבר ריק, או המיכל שקניתם לא מתלבש נכון על הגזיה, וכך יצא שסתם סחבתם את הערכה ואין לכם שתיה או מנה חמה.
אותי באופן אישי מבאס כל פעם מחדש כשאני מגיעה לקראת סוף מיכל הגז לזרוק אותו לפח לפני שהתרוקן לגמרי (יותר מדי מיכלים חצי מלאים מסתובבים נטושים בעולם).
בטח כבר ניחשתם שלטיול הבא אני נאלצת לקחת איתי בלון ספייר למקרה והנוכחי יחליט לשבוק חיים. כך יוצא שאני מנפח את התיק עם הגזיה, עם המיכל החצי ריק שלי ועם עוד מיכל חדש.
כבר קרה לחברים שטיילו איתי שבדיוק באמצע הכנת הקפה נגמר הבלון, אז נשארנו בלי קפה.
את Esbit השותף שלי פגש פעם ראשונה לפני הרבה שנים, עוד לפני שפגש אותי, במהלך טיול באלפים, הוא ראה מטיילים שולפים את הערכה ומחממים לעצמם מים.
לא מזמן יצאנו ביחד לטיול באלפים והחלטנו לקחת איתנו את כירת ה-Esbit. אני הייתי מבסוטה, חיסכון בנפח ומשקל בתיק ממש מתקבל בברכה בשיפועים ובתנאים שדורש ההר. שם כל גרם נוסף מורגש בהחלט.
טיפסנו לאגם נואיר ביום די סגרירי, ניצלנו את ההזדמנות למסלול יחסית קצר כי התחזית הייתה שיכנס גשם בצהריים. הנוף היה עוצר נשימה. למרות שהיו ערפילים מסביב הם נעו די מהר הודות לרוח שנשבה וכך בין ענן לענן נחשף הנוף המרהיב של עמק שאמוני.
כשהגיעה שעת התה בגובה 2,466 מטר, התרגשתי. קנינו חליטת תה אלפיני (נשבע שככה הם קראו למיקס העלים המיובשים שעשויים מצמחים מקומיים), ואני כבר רציתי לטעום את התה, הצרפתית שלי לא כל כך טובה ולא הבנתי מילה ממה שכתוב, אבל הוא הריח טוב ונראה מבטיח.
תנאי הרוח היו קשים, הקור והגובה גם הם הוסיפו לאתגר ההדלקה, אז מראש בנינו מגן רוח מאבנים, מיקמנו את כירת ה-Esbit ביניהן. שמנו טבליה והדלקנו אותה טיק טק. אמרנו Esbit? אז כבר הלכנו עד הסוף, הצטיידנו גם בכוס נירוסטה שהיא למעשה סיר בישול קטן עם מכסה של Esbit ממש נוח. מילאנו מים ושמנו להרתחה. תוך מספר דקות כבר אחזתי בידי את כוס התה המהבילה שלי, אגב התה היה ממש טעים ומתאים לתנאי הסביבה.
ועכשיו תשאלו אותי למה דווקא אסביט?
כירת Esbit היא אחת ההמצאות המועילות ביותר לטיולים ופעילויות חוץ, בזכות העיצוב הקומפקטי והמשקל הקל שלה. השימוש בדלק מוצק לא רק הופך אותה לנוחה לנשיאה אלא גם לאמינה ובטוחה, במיוחד בסביבות טבע מאתגרות.
כמעט כל מטייל מתישהו בקריירת הטיולים שלו חווה איזושהי אכזבה מהגזיה בדיוק ברגע שהוא הכי צריך אותה. למשל בטיול עם לינת שטח, חברים שלי גילו שהבלון שקנו לגזיה לא מתאים להברגה ולא מתחבר אליה וכך הם נשארו בלילה קפוא בלי שתייה ובלי ארוחה חמה.
מסקנה שלי, בלון גז זה נחמד וטוב אבל אם אתה רוצה משהו קל, קומפקטי ואמין שיהיה לך זמין תמיד כשתצטרך, שים Esbit בתיק. גם אם לוקחים גזיה אז בשעת חירום אם היא הפסיקה לתפקד יש לך עוד אמצעי לחימום.
בואו נעמיק קצת בהיבטים השונים שהופכים אותה לכלי נוח כל כך עבור מטיילים.
היסטוריה וקצת רקע: כירת Esbit הומצאה על ידי ארנסט שומברגר ב-1936, והשם Esbit הוא למעשה קיצור של Erich Schumm's Brennstoff in Tablettenform (דלק בטבליות של אריך שומם). מאז היא הפכה להיות חלק בלתי נפרד מציוד הטיולים של מטיילים מקצועיים וחובבנים כאחד.
קומפקטיות וניידות: אחד היתרונות הבולטים של כירת Esbit הוא העיצוב הקומפקטי שלה. הכירה מתקפלת בצורה שטוחה וקלת משקל, מה שמאפשר לה להיכנס בקלות לכל תיק. זה מהווה יתרון אדיר למטיילים שרוצים לשמור על ציודם מינימלי ולנצל כל סנטימטר בתיק הגב שלהם.
פשטות השימוש: כירת Esbit נחשבת לאחת הכירות הקלות ביותר לשימוש. כל מה שנדרש הוא להניח טבלית דלק מוצק במקומה ולחכות מעט עד שהיא תידלק. אין צורך בנוזלים מסוכנים או במיכלים כבדים; הכל פשוט, נוח ובעיקר בטוח לשימוש גם עבור מטיילים מתחילים.
אמינות בתנאי שטח: כירת Esbit מצטיינת גם באמינותה בתנאי שטח קשים. טבליות הדלק המוצק עמידות בפני רטיבות (כשהן סגורות), כך שהן יפעלו גם בתנאים רטובים וקרים. זה אומר שגם אם תיק החפצים שלכם נרטב בגשם, עדיין תוכלו ליהנות מארוחה חמה.
שימוש ידידותי לסביבה: טבליות הדלק המוצק של כירת Esbit עשויות מחומרים שאינם רעילים ומתכלים בקלות יחסית, מה שהופך אותן לבחירה ירוקה יותר בהשוואה לדלקים נוזליים. בנוסף, הן משאירות מעט שאריות אפר כך שהן לא מזהמות את הסביבה.
יישומים נוספים: מעבר לבישול ולחימום מזון, כירת Esbit יכולה לשמש גם להרתחת מים, מה שחשוב במיוחד במקומות בהם המים לא בטוחים לשתייה. הכירה קטנה וחזקה מספיק כדי לשמש גם להדלקת מדורה במקרה הצורך, מה שמגביר את גמישותה בשטח.
השוואה לכירות אחרות: ביחס לכירות גז או כירות בנזין, כירת Esbit היא לא רק קלה יותר אלא גם זולה בהרבה. העובדה שאין צורך בנוזלי דלק או בציוד מתוחכם נוסף גורמת לה להיות משתלמת עבור מטיילים רבים, במיוחד כאלה שמתחילים את דרכם.
בטיחות השימוש: השימוש בכירת Esbit בטוח מאוד; טבליות הדלק מוצק אינן נשפכות או מתפוצצות, מה שמפחית את הסיכון לתאונות בשטח. חשוב לשמור על כללי הבטיחות הבסיסיים, כמו להפעיל את הכירה במרחק מחומרים דליקים ולהשתמש במשטח יציב.
תחזוקה וטיפול: כירת Esbit דורשת תחזוקה מינימלית. אחרי שימוש, מספיק לנקות אותה קלות ולהבטיח שהיא יבשה לפני שאורזים אותה חזרה. היא גם אינה דורשת חלקי חילוף או תחזוקה שוטפת, מה שמקל על השימוש בה לאורך זמן.
לסיכום, כירת Esbit היא כלי בישול וקומפקטי אמין וקל לשימוש, מה שהופך אותה לאופציה טובה לחובבי הטיולים. בין אם אתם מחפשים פתרון קל להרתחת מים או לבישול קצר של מזון בשטח, כירה זו מציעה את כל מה שצריך כדי להנות מהטבע בנוחות ובבטחה.
הערות
- הכירה מיועדת בעיקר להרתחת מים/קפה, וחימום אוכל, ולא לבישול ארוך.
- הסירים עשויי נירוסטה המתלווים לכירות אסתטיים ויעילים.
- מומלץ להתנסות תחילה ובזהירות בתהליך ההדלקה.
- הכירה והטבליות מופצת בשלב זה רק דרך האינטרנט
לסיכום
כירת Esbit בהחלט יכולה לשפצר לכם את חוויית הטיול. היא כל כך קטנה ששווה לקחת אותה בתיק גם אם לקחתם גזיה, רק למקרה שמשהו ישתבש. בכלל Esbit זאת חברה עם סחורה אמינה ואיכותית. יש להם סירי בישול מגניבים שהמכסה הוא גם מחבת. סיר מיוחד לקפה שהוא כמו מקינטה עם פילטר מיוחד לחובבי הקפה, אני לא אחת מהם, אבל אומרים שהקפה יוצא ממש טוב. ועוד כל מיני מוצרים ששווה להכיר ולסחוב אתכם לשטח.
מבצע לגולשי מסע אחר
קוד קופון: masa
– הקוד מעניק 10% הנחה לרוכשים