בסוף השבוע הקרוב ייפתח פסטיבל "אוכל כפרי" באזור יואב-יהודה, שבמסגרתו בשלניות מקומיות יגישו לציבור הרחב מגוון של מאכלים אתניים ואותנטיים. הפסטיבל, שהשנה מציין עשור, מתרחש בו בזמן בעשרות מקומות וישובים, והוא מאפשר ליהנות מחוויות אוכל שונות, כמו בישול אתני בבתים, ארוחת גבינות בחוות צאן, טעימת שמני זית בבית בד, שוקולדים בעבודת יד ועוגות מיוחדות בקונדיטוריות בוטיק, בישולי שדה, סדנאות להיכרות עם מאכלי עדות ועוד. הפסטיבל הוא יוזמה של עמותת התיירות יואב-יהודה, והוא יתקיים בארבעה סופי שבוע בין 18 בפברואר עד 13 במרץ. בתקופה הזאת האזור כולו מכוסה במרבדי פריחה יפהפיים של כלניות ורקפות ובעצים פורחים כמו שקדיות, כליל החורש ועוד. במהלך הפסטיבל נשות האזור מגישות מנות מסורתיות ממגוון מטבחים – כורדי, הודי, מרוקאי, תימני, ארגנטינאי ועוד. "הפסטיבל הוא חגיגה של טבע וקולינריה, ובני האדם הקושרים אותם", אומרת המפיקה שלו, אפרת אליאסף-גורפינקל, "יש בו בנייה והנאה, פרנסה וחוויות רב חושיות". פרטים נוספים בעמותת תיירות יואב-יהודה, בטלפון 08-8502240 או באתר האינטרנט |
במשך ארבעה סופי שבוע חוגגים באזור יואב-יהודה פסטיבל אוכל כפרי, הכולל אירוח בבתים פרטיים, טעימות של גבינות צאן, בישולי שדה ועוד. וכל זה, על רקע מרבדי פריחה פורסם 14.2.10 |
Array
(
)