רוצים לחגוג אירוע מיוחד במהלך טיול בחו"ל או פשוט להרגיש קצת יותר משוחררים ועליזים? בין אם המשקה האלכוהולי החביב עליכם הוא בירה, סאקה או טקילה – יש לנו המלצות בשבילכם לא רק לערים שבהם תמצאו את האלכוהול המקומי הכי טוב, אלא גם את הברים שהמקומיים אוהבים במיוחד. אז בואו נרים כוסית במסע מסחרר מסביב לגלובוס:
בירה בבריסל
טיול לבריסל מבטיח לא מעט תענוגות קולינריים, משוקולד משובח ועד וופל בלגי (הנקרא כאן גופרה) מפתה. אבל יותר מכל, בריסל מציעה בירות מעולות. הבלגים מתייחסים לבירה שלהם מאוד ברצינות: במדינה הקטנה פועלות למעלה מ-200 מבשלות בירה, בהן כאלה שפועלות במנזרים. בסך הכל מייצרים בבלגיה יותר מ-500 סוגי בירות, בהן בירות לבנות, בלונד, זהובות, כתומות וחומות, עדינות וחזקות, קלאסיות ומתובלות. למעשה, תרבות הבירה הבלגית הוכרזה כמורשת תרבותית בלתי מוחשית מטעם אונסק"ו. כל אלה הופכים את בריסל לבירת הבירה של בלגיה (ויש האומרים של אירופה), עם מבשלות מקומיות שאפשר לטעום בהן את התוצרת לצד אינספור ברים המגישים בירה איכותית.
איפה לשתות? אחד המקומות החביבים על מקומיים הוא הבר Moeder Lambic, שבו מגישים עשרות סוגים של בירה, כולן ממבשלות מקומיות. אם ההיצע הגדול מבלבל אתכם, הצוות המועיל ישמח לעזור לכם לבחור. כתובת: Place Fontainas 8
ויסקי באדינבורו
בין האירים לסקוטים ניטש ויכוח רב שנים – מי מהם המציא את הוויסקי? האמת, למרות שהוויסקי נחשב למשקה הלאומי של סקוטלנד, נראה שהמשקה המריר, המופק מזיקוק שעורה שעברה תהליך של הלתתה, הומצא דווקא באירלנד. באופן אישי, אנחנו מעדיפים את הוויסקי הסקוטי, שטעמו שונה מזה של הוויסקי האירי. הוא מיוצר בעיקר באזור ההיילנדס, ואין כמו לשבת באחד הברים המצוינים של אדינבורו, בירת סקוטלנד היפה, וליהנות מכוסית של ויסקי משובח.
איפה לשתות? אחד מברי הוויסקי הטובים בעיר (והתחרות בהחלט לא קלה) הוא Whiski Rooms. למרות המיקום המרכזי על הרויאל מייל בעיר העתיקה, זוהי בהחלט לא מלכודת תיירים. במקום מגישים למעלה מ-300 סוגים של ויסקי סקוטי, לצד מנות מסורתיות. למעשה, המקום הוכתר כמסעדה הטובה בעיר. אחרי הארוחה תוכלו לקנות בקבוק או שניים בחנות הצמודה. כתובת: 4 – 7 North Bank Street
וודקה בסנט פטרסבורג
וודקה, המשקה הלאומי של רוסיה, לא מיועד לחלשים, עם שיעור אלכוהול שיכול להגיע ל-70 אחוזים, זהו אחד המשקאות האלכוהוליים הכי חזקים שיש. ברוסיה, שבה פחות נהוג לשתות יין, הוודקה היא חלק בלתי נפרד מהחיים החברתיים ומככבת בכל מפגש. הוודקה פופולרית בכל רחבי רוסיה, אבל בסנט פטרסבורג יש מגוון גדול במיוחד של ברים – ברים עממיים לצד ברים אלגנטיים שמגישים וודקה יוקרתית ויקרה.
איפה לשתות? Khroniki Bar – בר בעיצוב סובייטי ממוקם במרכז העיר ומושך קהל מגוון. יש כאן סוגים רבים של וודקה וקוקטיילים על בסיס וודקה כמו Free Ingria, קוקטייל של וודקה עם מיץ חמוציות, ליקר פירות יער ומיץ תפוחים. לצד המשקאות מומלץ להזמין כריכוני הרינג. כתובת: Nekrasova Street, 26
אוזו באתונה
אוזו, המשקה הלאומי של יוון, הוא למעשה שיכר ענבים אשר מוסיפים לו אניס שמעניק לו את טעמו וריחו הייחודי. גם לאוזו יש אחוזי אלכוהול נכבדים, לרוב כארבעים אחוז. האוזו אמנם נולד באי לסבוס, אבל באתונה פועלות כמה מהמזקקות העתיקות ביוון, והברים הרבים בעיר הם מקום נהדר ליהנות מהמשקה האניסי, כמו שהוא או בתוספת של קוביות קרח. את האוזו מגישים לרוב לצד מאזטים קטנים.
איפה לשתות? Brettos היא מזקקת האוזו הוותיקה ביותר באתונה והיא פועלת (ביחד עם הבר הצמוד) מאז 1909. במקום מייצרים כמה סוגי אוזו, לצד משקאות נוספים כמו ברנדי וליקרים, לפי מתכונים שעברו במשפחתו של המייסד, מיכאל ברטוס, מדור לדור. קירותיו של הבר האינטימי, שבו כעשרים מקומות ישיבה בלבד, מכוסים במאות בקבוקי ליקר צבעוניים, ואת האוזו מוזגים פה ישר מהחבית. כתובת: Kidathineon 41
רום בהוואנה
הרום, שמופק מתוצרי לוואי של קנה סוכר, מיוצר בעיקר באזור הים הקריבי (אם כי גם באוסטרליה ובהודו). ייצור הרום החל באי ברבדוס ומשם התפשט לאיים קריביים נוספים. את המהפכה חולל ב-1830 דון פאקונדו בקרדי שהחל לייצר רום מסונן, נקי ועשיר בטעמים, ופתח ב-1862 את מזקקת בקרדי בקובה. ישנם שלושה סוגי רום – בהיר, זהוב וכהה, בקובה פופולרי במיוחד הרום הזהוב שאותו שותים נקי או מערבבים בקוקטיילים כמו מוחיטו, דאקירי או קובה ליברה.
איפה לשתות? El Floridita הוא אחד הברים המיתולוגיים בהוואנה העתיקה. הבר, שהוקם ב-1817, היה אחד הברים החביבים על הסופר הנודע ארנסט המינגווי, שהמשקה האהוב עליו היה דאקירי (קוקטייל של רום, מיץ ליים וסירופ סוכר). הדאקרי אמנם הומצא במזרח קובה, אבל בבר הזה הביאו אותו לדרגת שלמות. כתובת: 557 Obispo
טקילה ומסקל במקסיקו סיטי
מקסיקו היא המדינה היחידה בעולם בה מייצרים טקילה: המשקה האלכוהולי המיוצר מליבת שיח האגבה המדברי מיוצר בחמישה אזורים במקסיקו, בעיקר באזור טקילה. לטקילה יש תו תקן מאוד מחמיר ולא כל משקה על בסיס אגבה יכול להיקרא בשם זה. תנאים קצת פחות מחמירים הם של המסקל, המבוסס גם הוא על אגבה אך במינונים שונים. המסקל, שטעמו מעושן, נחשב למשקה עממי יותר והוא זוכה לפופולריות עצומה.
איפה לשתות? La Clandestina הוא בר הטקילה והמסקל הפופולרי בעיר. קירותיו של הבר, המואר באור נרות, מקושטים בתמונות של אמנים מקסיקניים. במקום מגישים עשרות סוגים של טקילה ומסקל איכותיים, חלקם מיוצרים באופן ידני. כתובת: Avenida Álvaro Obregón 298, Condesa
קשאסה בריו
קשאסה, המשקה הברזילאי המיוצר מקנה סוכר מותסס, זוכה לפופולריות עצומה בריו דה זניירו. למעשה, המשקה כל כך פופולרי, עד שהוא נמכר לא רק בברים אלא גם בדוכנים בחופי העיר. את הקשאסה שותים כמו שהוא או בקוקטיילים, כשמוצלח מכולם הוא קפירינייה – קשאסה, ליים, סוכר לבן וקרח. בגרסאות אחרות את הליים מחליף פרי אחר כמו פסיפלורה, קיווי או אננס.
איפה לשתות? Bar do Mineiro בשכונת סנטה תרזה הבוהמיינית הוא אחד מברי הקשאסה הטובים בעיר. זהו בר מסורתי ותיק שמגיש למעלה מ-20 מותגי קשאסה, רבים מהם ממזקקות מקומיות. אפשר להזמין קשאסה נקייה או קפירינייה, וללוות את השתייה במאכל הלאומי של ברזיל, פג'ואדה – תבשיל של שעועית, ירקות ובשר. כתובת: Rua Paschoal Carlos Magno, 99 – Santa Teresa
סאקה בטוקיו
סאקה, המשקה האלכוהולי העשוי מאורז מותסס, הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות היפנית. בדומה לטקס תה יפני, גם בשתיית הסאקה יש כללים ברורים: את הסאקה מגישים בכוסות רדודות המכונות צ'וקו, אליהן מוזגים את המשקה מבקבוקוני קרמיקה המכונים טוקורי. הסאקה הוא אחד המשקאות האלכוהוליים הבודדים שנהג להגיש חם, למרות שמקובל לשתות אותו גם קר. ישנם סוגים שונים של סאקה ושיטות בישול שונות, בטוקיו תוכלו ליהנות מגרסה משובחת במיוחד.
איפה לשתות? SASAHANA הוא בר סאקה ותיק סמוך לתחנת Ginza-itchome ברובע גינזה. הבר, החביב על המקומיים, פועל כבר למעלה משלושים שנה, הוא מעוצב בסגנון יפני מסורתי ומגיש את הסאקה הטוב בעיר. מגוון המותגים גדול, המבחר כולל גם מהדורות מוגבלות וסוגים שקשה להשיג במקומות אחרים. לצד הסאקה מוגשות מנות מצוינות מהמטבח היפני. כתובת: 4-9 1, 1 Chome, Ginza Chūō-ku