מרלון ברנדו בסרטו הבלתי נשכח "הסנדק" מגלה לבנו סאני בשיחתם את הפאנץ ליין של פילוסופית חייו: בני, הוא אומר, הכל אישי בחיים. לא ברצח עסקינן וגם לא בסיפורי גיבורים מאפיוזים הוליוודים, אך בכל זאת אגנוב ממנו את הפאנץ ליין הזה לסיכום שהות קצרה בכפר הנופש דולפין וילג' במושב שבי ציון. כן חברים, הכל אישי. כפר נופש וחוף פראי לאחר התמקמות קצרה יצאנו לטיול רגלי על חוף הים, שנמצא במרחק הליכה קצרה מבקתתנו. חוף ים מדהים ופראי, שבמרכזו חוף מוסדר לרחצה, שניים במחיר אחד – חוף פראי ומסולע לרומנטיקנים שביננו ולצידו חוף מוסדר לבעלי המשפחות המשוועות למציל, תרתי משמע. שעת שקיעה מלווה בחוף מסולע בסלעי בזלת היוו תפאורה מושלמת לכניסת שבת המלכה.
רוח חורפית קרירה החזירה אותנו לכפר הנופש, היישר לאזור הספא. אין ספק שהתחממות בסאונה הפינית תעלה בחזרה את חום גופנו למצב סטנדרטי, ואולי גם תביס את חיידקי השפעת שעשו איתנו את הדרך מתל אביב צפונה. אזור הספא גם הוא מצטיין בצניעותו: סאונה פינית, שני ג'קוזים זוגיים, מקלחון וכמה ספות פלאסטיק על רחבת העץ כמו ממתינות לבוא הקיץ ואיתו השמש ושמן השיזוף. מסעדה: העין טועמת והפה אוכל בפנים ציפו לנו שולחנות מרובעים ותאורה נעימה ולא אפלולית מדי ואת פנינו קיבל מארח חייכני ונעים סבר. החלל מעוצב בסגנון מסעדת "המטבח" התל אביבית הנוסטלגית, מה שחימם את לבנו ופיתח מערכת ציפיות לאוכל משובח, שאכן לא הכזיב. המארח הנחמד התברר כאחד משני הבעלים שהמיר את מקצועו המשמים כעורך דין באהבת חייו, אוכל ואירוח. על סיגריה בגינה הוא סיפר על החלום שמומש. זהו סיפורם של ראוף חטיב, עו"ד מצליח מעכו, שחבר לחברו משכבר הימים עפיף דאוד, רואה חשבון במקצועו, ויחד החליטו להמיר את דפי הנייר עמוסי הפיסקאות והמיספרים בחלום.
הבקתה, שעמדה שוממה ומוזנחת לצד תחנת הדלק ושימשה בית חם לנרקומנים וחסרי בית, הפכה לאחר שיפוץ נרחב בית חם לסועדים רעבים וסלבריטאים מקומיים, עם ריחות מפתים ומטבח עשיר המגיש מנות עשויות בקפידה. מורתי לתזונה נהגה לומר שקודם העין טועמת ורק אחר כך הפה אוכל. המנות שהוגשו לסועדים לצדנו היו תאווה לעין, וגם כמו שהסתבר מאוחר יותר – גם תאווה לחייך. לחם הבית מגיע ללא תשלום, ולצדו טחינה גולמית עם זעפרן, פסטו, זיתים וריבת בצל מצוינת שנרקחה באהבה. לפתיחה הזמנו מנת שקדי עגל – השקדים צרובים בגריל ומוגשים על מצע קרם חומוס וטחינה גולמית (49 שקל). זוהי פתיחה נפלאה לארוחה: השקדים עשויים במידה הנכונה, נימוחים בפה ומשתלבים היטב בקרם החומוס והטחינה הקטיפתי. למנה עיקרית הזמנתי דג לברק ממולא בפירות ים, לימונים כבושים ועשבי תיבול ולצידם ירקות קלויים ותפוחי אדמה אפויים בחמאה (69 שקל). זוגתי שתחייה בחרה בנתח עסיסי וטעים להפליא של פילה עגל מיושן בתוספת אנטיפסטי, אורז ורוטב דימגלס פטריות (105 שקל). ללוות את האוכל הזמנו, בהמלצת ראוף, יין שיראז מבציר 2007 מיקב ג'סקלה, יקב בוטיק גלילי, שבו עדיין בוצרים את הענבים ביד.
למנות אחרונות בחרנו במנת הבית הנקראת שוויצריה הקטנה, שמזכירה בצורתה את קרחוני האלפים – קרם מסקפונה ממולא בשכבת קריספיז של שוקולד לבן על בסיס מרנג; ובלה דונה, קרם שוקולד לבן בלוויית שבבי פקאן סיני בציפוי עדין של גנאש שוקולד מריר. שתי המנות לא הכזיבו, אבל גם לא הרימו אותנו לגבהים שהורגלנו אליהם במנות הקודמות, וחבל. קינחנו באספרסו משובח מתוצרת ורו וחזרנו לבקתה הנעימה שלנו. השקט שאחרי דולפין וילג' מתאים במיוחד למשפחות (הקִרבה לים, יש דלת מקשרת בין החדרים) אבל לנו, שבאנו לבילוי זוגי, חסר מה שקוראים הצרפתים "לה פינס", הסיום הקטן, הטאץ' שעושה את ההבדל – פרח, נר ריחני, אגרת אישית במקום הברושור הסטנדרטי. רצוי וראוי להוסיף קצת יותר אישיות ויחס אישי, ואז אוכל להצטרף למה שאמר השרירן האוסטרי לבית קנדי-שרייבר בסיום אחד מסרטיו: עוד אחזור! כפר הנופש דולפין וילג' מסעדת אינדיאנה גריל בר |
כפר נופש קרוב לים, חוף מסולע ורומנטי להפליא, ארוחת בשרים משובחת - כתבנו עזב את העיר הסואנת ויצא לסוף שבוע נינוח בגליל המערבי עודכן 23.10.17 |
אביב בישראל - ממעוף הציפור
Array
(
[area] => WP_Term Object
(
[term_id] => 418
[name] => הגליל המערבי
[slug] => %d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c-%d7%9e%d7%a2%d7%a8%d7%91%d7%99
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 418
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 402
[count] => 162
[filter] => raw
[term_order] => 0
) [country] => WP_Term Object
(
[term_id] => 402
[name] => ישראל
[slug] => israel
[term_group] => 0
[term_taxonomy_id] => 402
[taxonomy] => location
[description] =>
[parent] => 374
[count] => 2779
[filter] => raw
[term_order] => 0
) )