תפריט עמוד

הארמונות הכי יפים במזרח אסיה

שתפו:

במזרח אסיה נמצאים כמה מהארמונות היפים בעולם, חלקם שימשו להגנה, אחרים שימשו או עודם משמשים כמגוריהם של קיסרים ומלכים. בכל אחד מהם אפשר להתרשם מארכיטקטורה יוצאת דופן, גנים מטופחים ואוספי אמנות עשירים. הנה ארמונות יפים במיוחד במזרח אסיה

עודכן 20.11.18

טירות וארמונות מתקשרים בדרך כלל לאירופה, הגדושה בטירות עתיקות, מוקפות בחומות ומעוטרות בצריחים, ובארמונות מפוארים העומדים בלב גנים מעוצבים. אבל אירופה לא לבד: במזרח אסיה נמצאים כמה מהארמונות היפים בעולם, שכל אחד מהם, מעבר להיותו פלא ארכיטקטוני, אוצר בין כתליו היסטוריה מרתקת ומספק הצצה לתרבות, לאדריכלות ולאמנות המקומית. הנה כמה ארמונות יפים במיוחד במזרח אסיה:

ארמון הקיץ, בייג'ינג, סין

ארמון הקיץ נבנה בשנים 1764-1749 ושימש כארמון נופש עבור ארבעת הקיסרים האחרונים משושלת צ'ינג. הארמון נהרס ב-1860 בזמן מלחמת האופיום השנייה בין סין לארצות המערב, ונבנה מחדש ב-1886. המתחם היפהפה מכיל אגם, גנים, גשרים, מגדלים, מקדשים, פגודות ומבני מגורים. גן הארמון, שפירוש שמו בסינית הוא "גן הבריאות וההרמוניה", הוא אחד היפים והשמורים בסין. בנוסף לגן המרהיב, במתחם יש גם כמה מבנים מרשימים, דוגמת היכל הנדיבות ואריכות הימים והיכל השמחה, שבהם שמורים חפצי ערך כמו כס מלכות, ריהוט תקופתי, פסלי נחושת,  כלי ארד ועוד.

ארמון הקיץ בבייג'ינג. כאן נפשו ארבעת הקיסרים האחרונים משושלת צ'ינג | צילומים: שאטרסטוק

ארמון הקיץ בבייג'ינג. כאן נפשו ארבעת הקיסרים האחרונים משושלת צ'ינג | צילומים: שאטרסטוק

הסמל של ארמון הקיץ הוא ספינת השיש, מבנה שהוקם בתקופת הקיסר צ'יינלונג כחיקוי לספינה סינית. מעניין לטייל גם במסדרון הארוך – מסדרון פתוח מעץ אשר לאורכו יותר מ-14 אלף ציורים המתארים סצנות מהספרות הסינית, נופים ועוד. הארמון הוכרז כאתר מורשת עולמית ואפשר להקדיש יום שלם לשיטוט באתריו השונים.

העיר האסורה, בייג'ינג

מתחם העיר האסורה בבייג'ינג הוא אחד האתרים המתוירים ביותר בסין, ובמידה רבה של צדק. המתחם המרתק שימש כארמונם של קיסרי סין במשך כ-500 שנה, מאמצע שושלת מינג ועד הקיסר האחרון של שושלת צ'ינג, ב-1912. את שמו קיבל המתחם משום שהקיסרים לא התירו לאיש להיכנס אליו או לצאת ממנו ללא הסכמתם. במתחם המוקף חומה עם ארבעה שערים יש 980 מבנים – אולמות לטקסים, ארמונות מגורים של הקיסר ומשפחתו, מקדשים ועוד. בסף הכל יש במתחם 8,707 חדרים! אחת האטרקציות המרכזיות היא האוספים הקיסריים, הכוללים מאות אלפי כלי קרמיקה וחרסינה, עשרות אלפי ציורים, כלי ארד, שעונים, פריטי אבן ירקן ועוד.

הצצה למתחם העיר האסורה, משכנם של קיסרי סין במשך 500 שנה

הצצה למתחם העיר האסורה, משכנם של קיסרי סין במשך 500 שנה

ארמון פוטאלה, טיבט

ארמון פוטאלה (Potala) המרשים שוכן על גבעה בלהסה, בירת טיבט, בגובה 3,700 מטר מעל פני הים, מה שהופך אותו לארמון הגבוה ביותר בעולם. הארמון, המוקף בתפאורה הררית מרהיבה,  משתרע על פני תשע קומות ונראה כמבצר. במקור נבנה הארמון בשנת 637 לספירה על ידי מלך טיבט עבור אשתו, ב-1645 הוא נבנה מחדש על ידי הדלאי לאמה ושימש כמשכן החורף של המנהיג הרוחני של הבודהיזם הטיבטי. ב-1959, בעקבות הכיבוש הסיני של טיבט ולאחר ניסיון התנקשות בחייו, הדלאי לאמה הנוכחי ברח לדרמסאלה בצפון הודו, ומאז משמש הארמון כמוזיאון.

ארמון פוטאלה, הגבוה ביותר בעולם

ארמון פוטאלה, הגבוה ביותר בעולם

שני המבנים המרכזיים בפוטאלה הם הארמון הלבן, שבחלק המזרחי, והארמון האדום במרכז. במתחם יש אלף חדרים ואולמות, המקושטים ב-200 אלף פסלים, עשרות אלפי ציורי קיר, פריטי טנגקה (ציור ורקמה על משי) וחפצי אמנות נוספים.

טירת הימג'י, יפן

טירת הימג'י (Himeji) שנמצאת בעיר בעלת אותו שם, מכונה גם טירת האנפה הלבנה, בשל צבעה הלבן וצורתה המזכירה אנפה שפורשת כנפיים. זוהי הטירה הגדולה ביפן ואחת היפות והשמורות ביותר. הטירה המקורית הוקמה במיקום הזה עוד במאה ה-14, אז היא נקראה טירת הימיאמה, בסוף המאה ה-16 נבנתה במקומה הטירה הנוכחית, ועם שינוי המבנה גם שמה הוחלף. בלב המתחם נמצא הדונג'ון, מגדל מבוצר, וסביבו 82 מבני עץ, גנים יפים ותעלת מים המקיפה את המתחם כולו.

טירת הימג'י, המכונה הטירה הלבנה (מסיבה הנראית לעין...)

טירת הימג'י, המכונה הטירה הלבנה (מסיבה הנראית לעין…)

הטירה עברה כמה גלגולים במהלך השנים, בין היתר היא שימשה כמתקן צבאי וכמתחם למגורי סמוראים. במהלך מלחמת העולם השנייה הטירה הופצצה, ועל אף שמבנים רבים בסביבתה נהרסו, היא עצמה כמעט שלא נפגעה. טירת הימג'י, שהוכרזה כאתר מורשת לאומית, כיכבה בסרטים ובסדרות טלוויזיה, בהם סרטו של אקירה קורוסאווה "ראן", המיני סדרה "שוגון" והסרט האמריקאי-יפני שביים אדוארד זוויק, "הסמוראי האחרון".

טירת מצומוטו, יפן

גם לטירת מצומוטו (Matsumoto), בעיר מצומוטו שבמחוז נגאנו, יש כינוי: היא מכונה טירת העורב, בשל צבעה השחור. הטירה, המוקפת בנופים הרריים יפים, הוקמה ב-1504 כמבצר, אבל את המראה הנוכחי שלה ואת שמה היא קיבלה רק כעבור 90 שנה. פנים הטירה עשוי עץ, ובתוכה יש אוסף מרשים של כלי נשק מתקופת סנגוקו.

טירת מצומוטו מכונה טירת העורב בשל צבעה השחור

טירת מצומוטו מכונה טירת העורב בשל צבעה השחור

בקומה השישית יש מרפסת תצפית ממנה יש מראה יפה של העיר. באביב רבים מגיעים לכאן כדי לצפות בפריחת הדובדבן, בעיקר לאורך החפיר החיצוני.

ארמון המלך, בנגקוק, תאילנד

ארמון המלך הוא אחת האטרקציות הפופולריות ביותר בבנגקוק. הארמון המבוצר, הניצב על גדות נהר הצ'או פראיה, היה מקום המגורים הרשמי של מלך תאילנד בשנים 1925-1782 והמרכז האדמיניסטרטיבי של המדינה. מאז 1925 הארמון משמש רק לטקסים רשמיים.

ארמון המלך בבנגקוק, על צריחיו המוזהבים

ארמון המלך בבנגקוק, על צריחיו המוזהבים

מלבד בתי מגורים, משרדי ממשלה וארמונות (בהם ארמון צ'אקרי הגדול, שכדאי לבקר באולם קבלת הפנים המפואר שלו) המתחם כולל גם גנים יפים ומקדשים רבים. המקדש החשוב ביותר בתאילנד נמצא במתחם הארמון – מקדש האזמרגד. זהו מקדש בודהיסטי מרהיב שבתוכו נמצא פסל בודהה מאזמרגד. כיאה למתחם גדוש במקדשים, יש להגיע לכאן בלבוש צנוע.

הארמון המלכותי, פנום פן, קמבודיה

הארמון המלכותי של פנום פן הוקם ב-1866 והוא משמש גם היום כמעונו הרשמי של מלך קמבודיה. הארמון, המשמש אתר התיירות הפופולרי ביותר בעיר, נמצא על גדת נהר המקונג והוא מוקף בגנים יפהפיים. הארמון מהווה דוגמה מצוינת לארכיטקטורה הקמרית. כיוון שהוא משמש למגורים, חלקים ממנו סגורים לקהל הרחב, אבל ניתן לבקר ברובו.

הארמון המלכותי בפנום פן משמש למגורי מלך קמבודיה הנוכחי

הארמון המלכותי בפנום פן משמש למגורי מלך קמבודיה הנוכחי

אל תוותרו על פגודת הכסף, שרצפתה מכוסה באלפי אריחי כסף שכל אחד מהם שוקל קילוגרם ויש בה פסלי בודהה מזהב מעוטרים באבנים יקרות. כדאי לבקר גם באולם ההכתרה וקבלת הפנים, המעוטר בשטיחי משי ובנברשות מפוארות. במתחם הארמון נמצאים מבני הקבורה של משפחת המלוכה.

ארמון גיונבוקגונג, סיאול, קוריאה הדרומית

ארמון גיונבוקגונג (Gyeongbokgung) נבנה ב-1395, והוא הגדול והמרשים מבין חמש הארמונות שנבנו על ידי שושלת ג'וסאן. הארמון שימש למגורי המלכים וכמקום מושבו של הממשל. בראשית המאה ה-20 הכובשים היפנים הרסו את רובו של מתחם הארמון, אך זה שוקם בהדרגה והיום ניתן שוב ליהנות מיופיו.

ארמון גיונבוקגונג, הגדול והמרשים מבין הארמונות של שושלת ג'וסאן

ארמון גיונבוקגונג, הגדול והמרשים מבין הארמונות של שושלת ג'וסאן

השערים המעוטרים, הגנים היפים והאגמים הם חלק מסוד הקסם של המקום. הודות למראהו המרשים, מתחם הארמון מהווה אתר צילומים של דרמות קוריאניות ומקומיים רבים נוהגים להצטלם במקום.

הארמון המלכותי, לואנג פרבאנג, לאוס

לא כל הארמונות הם בני מאות שנים. הארמון של המלך סיסאוונג וונג, שמלך בלאוס בין 1959-1905, נבנה בראשית המאה ה-20 בסגנון מסורתי. ב-1975, כשמוסד המלוכה בלאוס בוטל, הארמון הוסב למוזיאון. אפשר לראות כאן אוצרות של משפחת המלוכה, בהם פסלי בודהה – כולל פסל של בודהה מזהב במשקל 50 ק"ג, ציורים וכלי כסף, וגם חפצים מודרניים ומתנות שקיבלה משפחת המלוכה מהממשל האמריקאי.

מקדש במתחם מוזיאון הארמון המלכותי בלאוס

מקדש במתחם מוזיאון הארמון המלכותי בלאוס

בין השאר, אפשר לבקר בחדר האוכל המלכותי, בחדר השינה של המלך, שבו המיטה עדיין מוצעת באותם מצעים מהיום האחרון בו שלט ב-1975, ובחדרים נוספים ששימשו את המשפחה. בזכות ההצצה האינטימית לחיי משפחת המלוכה, זהו אחד הארמונות המרתקים במזרח אסיה. במתחם יש מבנים נוספים ומקדשים.

The Best of Georgia - 4K

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

  1. למיטב ידיעתי, מצודת הימג'י נמצאת מערבית קובה, מאות קילומטרים מהר פוג'י. הצילום המוצג כנראה פוטומונטג'

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: