צילום: Gregory Bergman לפני כארבע שנים עבר בכנסת חוק שמסדיר את העיסוק בחקלאות אורגנית. על הנושא אחראי משרד החקלאות באמצעות חברות פיקוח פרטיות: אגריאור, מכון אי.קיו.סי וסקאל ישראל. מגבנה שרוצה לקבל תעודה על אורגניות הגבינות פונה אל החברות, משלמת עבור הפיקוח ופועלת לפי התקן האורגני הישראלי. הפיקוח מתחיל בגידול הצאן: העדר צריך לצאת למרעה רק בשטחים שאושרו על ידי חברת הפיקוח לפי התנאים המוכתבים בתקן (למשל שטחים שרחוקים מספיק משטחים חקלאיים מרוססים). גם השלמות המזון צריכות להיות אורגניות. טיפול וטרינרי כולל תרופות הומיאופתיות (ולא אנטיביוטיקה) וחיסונים לפי התקן. כמו כן, יש תקנות לגבי מרחב המחיה שיש לעזים ולכבשים. מכאן עוברים למגבנה: תוספים כמו בקטריות ואנזימים או פירות צריכים להיות אורגניים או מאושרים על ידי חברה שמפקחת שהם לא הונדסו גנטית. אם יש קווי ייצור מקבילים – אורגני ולא אורגני – יש לשמור על הפרדה בין התוצרת האורגנית ללא אורגנית. |
חוקי המשחק הטבעי עדיין לא ברורים? הנה כמה הבהרות מהי גבינה אורגנית ואיך חובצים אותה פורסם 21.5.09 |
Array
(
)