המזרח התיכון החדש נמצא ממש כאן ואם מתחשק לכם לטעום טעימה ממנו, הכפר ג'יש (גוש חלב) מספק את החוויה הזו. ג'יש שבגליל העליון והוא הישוב היחיד בישראל שרוב תושביו הם נוצרים-מארונים. בעת העתיקה היה כאן ישוב יהודי, גוש חלב שמו, ובכפר נותרו שרידים יהודים כמו קברים של חכמי הסנהדרין ובית כנסת עתיק.
כשיצאנו לטיול בגליל העליון באופן טבעי חיפשנו מסעדה מקומית טובה: חומוס טוב, צ'יפס, סלטים ערביים מיוחדים. אבל אז הגענו לכפר ג'יש, והחלטנו לגוון. מסעדת בית הצייד התגלתה כהפתעה נפלאה וחוויה ייחודית לחובבי בשר, הן באיכות והן בטעמים המצוינים.
אווירת ציד ובשרים מעולים
בית הצייד, של השף באשיר סלימאן, היא מסעדה בסגנון מסעדות ציידים אמריקאיות עם כל הגינונים הנחוצים: החל כובעי בוקרים לאנשי הצוות וכלה בעיצוב הייחודי עם ראש של צבי מעל הדלת, מגוון רובי צייד, משקפת ותיק ציידים.
המסעדה עצמה נמצאת במבנה אבן עתיק והאלמנטים העיצוביים בה עשויים מעץ טבעי, כולל התקרה וכיסאות העץ הגדולים. במרפסת רחבת הידיים, שבמרכזה עץ זית עתיק יומין, נמצאת המעשנת וכך יכולנו לספוג את האווירה ולצפות בנתחי הבשר שעושנו במעשנת בזמן שחיכינו לאוכל. גימיק נחמד הוא קערה של בוטנים טבעיים שמקבלים מיד עם ההגעה – הסועדים מוזמנים להשליך את הקליפות לרצפה, דבר שעל פי המסורת מביא מזל ליוצאים לצייד.
התפריט מתבסס על טהרת נתחי בשר גדולים ומשובחים, המוגשים באופן מקורי ויוצא דופן, לצד אווירה קסומה ולא שגרתית של בית ציידים כפרי. מגוון נתחי בשר טריים ואיכותיים ניצלים על האש החשופה בגריל העצים ההולנדי שממוקם במרכז המסעדה. ולצדם מוגשים סלטים עשירים, שמשתלבים מצוין בטעמי הבשר.
אז אחרי שנכנסו לאווירת המקום, לקונספט ולניחוח המשגע של הבשר הנצלה על האש, החך זעק לטעימה… בהמלצתו של השף, התחלנו עם מנות פתיחה, שכללו ברוסקטה עם טרטר פילה עגל ובנתח קצבים עסיסי שהיה בדיוק במידת העשייה שביקשנו. עסיסי ונימוח בפה. בהמלצת השף הזמנו בקבוק של יין הבית מיקב הר זמר. היקב הגלילי מייצר עבור מסעדת בית הצייד כאלף בקבוקים בלבד בשנה, כך שזאת היתה הזדמנות נדירה לטעום מהיין הזה.
למנה עיקרית הזמנו את פלטת הבשרים הזוגית, שכללה צלעות טלה, קבב כבש עשיר ומלא טעמים וגולת הכותרת – נתח אנטריקוט מיושן שממש התפרק אחרי שעות רבות במעשנת.
על הקינוחים אחראית הקונדיטורית שהיא גם גיסתו של השף. פלטת המתוקים שהזמנו כללה פרפה תות, פרפה מוקה וטירמיסו, ש"הפיל" אותנו סופית.
לילה בכפר
אחרי כל כך הרבה אוכל, קשה להמשיך לטייל… אז יצאנו לחפש מקום לישון. גוש חלב הוא כל מה שיפה בארץ שלנו – הנופים המשגעים, האנשים הלבביים והשילוב של בני דתות שונות.
חיפשנו צימר במיקום מרכזי בכפר כדי להרגיש את האווירה המיוחדת שלו. ב-airbnb מצאנו את בית לילה של אולריקה. סיפור החיים של אולריקה, הדוברת חמש שפות (עברית, אנגלית, ערבית, גרמנית וצרפתית) מרתק: היא נוצרייה שנולדה בגרמניה, הגיעה לישראל והתאהבה בתושב הכפר וכיום הם חיים בג'יש ומגדלים את ארבעת ילדיהם.
האירוח של אולירקה הוא אירוח אירופאי אותנטי ונדיב, כל מה שביקשנו מיד נענה בסבר פנים יפות. בשונה מצימרים "טיפוסיים", בית לילה כשמו כן הוא – זהו בית ערבי מסורתי במרכז הכפר, ששופץ לאחרונה. הוא מתוחזק בקפידה ומתאים לזוגות או לזוג עם שני ילדים. הצימר כולל חדר שינה גדול, סלון מרווח ומטבח מצויד ונוח לתפעול ונוף מדהים להר מירון.
בבוקר התעוררנו למזג אויר גלילי חורפי והתפנקנו עם ארוחת בוקר עשירה שאולירקה הכינה לנו. עם המיקום והנוחות של הצימר כדאי בהחלט לקחת כמה ימי חופש, להתמקם בג'יש, לאכול טוב, לנוח ולצאת לטיולים רגליים בסביבה הקרובה ולטיולי כוכב ברחבי הגליל.
איפה היינו? מסעדת בית הצייד, Hunter House, נמצאת בכניסה לכפר ליד בניין המועצה, טלפון: טלפונים 04-8722708, פתוח שבעה ימים בשבוע מ-12:00 עד 23:00, אתר. לינה בבית לילה אפשר להזמין דרך Airbnb