תפריט עמוד
סוגיאל רינפוצ'ה נולד בטיבט. שם בארץ הגבוהה התמזל מזלו, והאחראי לחינוכו היה מי שנחשב בזמנו לגדול המורים הרוחניים בזרם הבודהיזם הטיבטי – ג'מיאנג קיינטסה צ'וקיי לודרו. כמו נזירים טיבטים רבים הגיע גם רינפוצ'ה למערב לאחר נפילת טיבט, ולדבריו המעבר זעזע אותו. הוא ניסה כמיטב יכולתו לאסוף סביבו תלמידים וללמד את הבודהיזם שלימדו אותו מוריו. ב–1992 פרסם את ספר החיים והמתים הטיבטי. ההצלחה היתה מסחררת. הספר תורגם לכשלושים שפות ונמכר ב–56 מדינות. סוף–סוף מישהו הצליח להסביר בשפה ברורה ופשוטה את הבודהיזם הטיבטי. אנשים נהרו בהמוניהם למרכזים הרוחניים שהקים. כך ייסד סוגיאל רינפוצ'ה תנועה רוחנית שנקראת ריגפָּה – מילה טיבטית בעלת פירושים רבים, אחד מהם הוא תבונה או מודעות. הריגפה היא רשת בינלאומית של יותר ממאה מרכזים וקבוצות ב–23 מדינות. במרכזים הללו אפשר לעשות מדיטציה ולהרחיב את הדעת בנושא הבודהיזם.

מקדש טיבטי בהרי צרפת
לב הריגפה נמצא אולי בטיבט, אבל המרכז החשוב והאטרקטיבי ביותר נמצא בדרום צרפת. מרכז לראב לינג (Lerab Ling), שנקרא על שמו של אחד ממוריו של הדאלי למה ה–13, נמצא על רמה מבודדת בשם לרזק, בחבל לנגדוק–רוסיון. במשך דורות נחשב האזור כולו למקום רוחני – כבר מהמאה התשיעית התמלא באינספור צליינים שחנו על הרמה בדרכם אל העיר סנטיאגו דה קומפוסטלה שבספרד, שבה לפי המסורת קבור יעקוב בן זבדי (הוא ג'יימס הקדוש), אחד משליחיו של ישו. אינספור כנסיות ומנזרים הוקמו לאורך הדרך הארוכה כדי לספק חיזוקים רוחניים לצליינים.

ומאחר שרוחניות אינה זרה למקום, המרכז שהקים סוגיאל רינפוצ'ה ב–1991 התקבל בטבעיות. לצדי הדרך המוליכה ללראב לינג נטועים דגלים טיבטיים, ועל הכביש משורטטים ציורים וסימנים טיבטיים. במתחם פזורים אוהלים שמתוכם מציצים פסלים מוזהבים, ומתקיימים בהם טקסים המלווים בתיפוף ובזמרה מהפנטת.
רינפוצ'ה התחיל לבנות במתחם לראב לינג מקדש בודהיסטי ענק, שיעוטר בציורים ובאמנות טיבטית וייראה ממש כמו מקדש טיבטי אמיתי. אמנם לא הכל מאושרים מהמבנה המשונה שיצמח על הרי צרפת, אבל זה כבר סיפור לכתבה אחרת.

טירת הנשרים בדרום צרפת

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

שתפו: