תפריט עמוד

אוהבים לקום מוקדם? לכו למאפייה להריח את ניחוחות הלחם הטרי ולקנות חלה חמימה ומתוקה. מעדיפים לקום מאוחר? יש אפשרות שתרוויחו מאפה חינם הביתה. בא לכם להשקיע? רוצים ארוחה בזול? באים עם הילדים או מחפשים ארוחת בוקר זוגית ורומנטית? משתגעים על לחם מרוקאי, אוהבים גבינות עזים או ממש חייבים ביצים רכות בבוקר? אתם עכברי עיר או כפר?

אנשי אוכל ידועים וכתבי מסע אחר מחלקים עמכם את מיטב נסיונם וממליצים על מקומות שכדאי לאכול בהם את הארוחה הכי חשובה ביום.

 

 

למאפיית לנדנר העתיקה, הקיימת מאז שנת 1894, כדאי להגיע עוד לפני שבוקר יום שישי מפציע | צילום: ברוך גיאן

 


משכימים קום: מאפיית לנדנר

בין הסמטאות הצרות והחצרות של השכונה החרדית בית ישראל בירושלים מסתתרת אחת המאפיות העתיקות בארץ: מאפיית לנדנר. הבעלים מתי לנדנר מספר שסבו, רבי משה דב, הקים אותה ב־1894 והיא סיפקה את צורכיהן של שכונות בצפון העיר, ובהן מאה שערים. שנותיה הרבות של המאפייה ציידו אותה בסיפורים רבים, למשל על רבי זלמן, אביו של מתי, שהכין חלה מיוחדת בצורת מנורה לנציב העליון הבריטי היהודי הרברט סמואל. עשרים שנה מאוחר יותר, כיכרות הלחם שיצאו מן המאפייה ועברו לעצירים בלטרון הכילו הודעות כתובות ולעתים אף מַסוֹריוֹת.

"אבי החליט לא להתקדם לציוד חדש, ולעסוק באפיית דברים מיוחדים כדוגמת חלות ולחמניות", מספר מתי. מאז נאפים המוצרים בתנור לבנים, הנותן להם טעם מיוחד. החלות והלחמניות זוכות ליחס אישי ולא נאפות בייצור המוני.

יעקב האופה, שעובד במקום כבר עשרות שנים, מוציא בצק מתוך קערת הלישה הענקית, יוצר ביד אמן חלה באורך 1.80 מטר ומכניס לאפייה איטית בתנור. הריח עושה את שלו, ובינתיים אפשר לכרסם מקלות שומשום טעימים ובייגלך. החלה המתוקה של לנדנר נאפית בערב שישי, וכדי לטעום ולקנות כדאי להגיע בלילה שבין חמישי לשישי או בשישי מוקדם בבוקר.

כתובת: רחוב לייב דיין 10, שכונת בית ישראל, ירושלים
טלפון: 5322405־02
כשרות: בד"ץ

ממליץ: ברוך גיאן


לחם מרוקאי: מאפיית רימונה

"מי שמכיר לחם פְרֵנָה לא מחליף אותו", אומרת רימונה אוחיון, שמכינה את הלחם המרוקאי הזה, וגם ספנג' ומופלטה, במאפייה שלה שבמושב חוסן. את הלחם היא אופה בתנור עם חלוקי נחל, הנותנים למאפים אווריריות וטעם של פעם, כמו לאלה שיצאו מהטאבון בכפרים שבין הרי האטלס. את הלחם, שמגיע נטול תוספות או עם בזיליקום, שום, בצל, קצח ועוד, מומלץ להשלים עם ארוחת בוקר: ירקות טריים, סלטים, לבנה וגבינות יוגורט רכות מתוצרת בית, זיתים מצוינים וקונפיטורות ביתיות שרימונה מכינה מפירות העונה (תפוזים, ענבים, אפרסקים ואפילו חצילים). בסוף הארוחה מגישים קפה או תה עם המון נענע שנקטפה הרגע מהגינה. חשוב לזכור: אם רוצים לטעום מהמאפים המיוחדים של המקום – צריך להזמין מראש.

כתובת: מושב חוסן
טלפון:  9978186־04
שעות הגשת ארוחת בוקר: ארוחות הבוקר מוגשות בין השעות 14:00-9:00. רצוי לתאם לפחות יומיים מראש הגעה לארוחת בוקר או הזמנת מאפים. סגור בשבת.
כשרות: כשר עם תעודה

ממליצה: רותי אבידור


גבינות בטבע: חוות הר הרוח

המקום נסגר!

לפני כשמונה שנים החליטו חיים ודליה הימלפרב לעשות הסבה לחקלאות ולהקים חוות עזים. את ארוחת הבוקר (אף שזו מוגשת במשך כל היום) מקבלים בסלסלת פיקניק, ואפשר לאכול אותה בשטח החווה, מול נוף השפלה הנפרש כעל כף היד, או לצאת לפיקניק ביער הסמוך. סלסלת הפיקניק כוללת סלט ירקות עם רוטב ויניגרט-סילאן, לבנה עם זעתר ושמן זית, יוגורט מעולה מחלב עזים, לחם כפרי ופיתות, זיתים, ריבות ביתיות, חמאה, קרטון מיץ  וכמובן – פלטת גבינות עזים משובחות. חלק מהגבינות טריות – למשל יוגורט, לבנה והגבינות "נטף" (הכלאה בין צפתית לפטה) ו"יתלה" (גבינה קרמית שלא מכינים בקיץ), וחלק מהגבינות בשלות – "שֶברו" (קממבר מחלב עזים) וגבינת הבית המעולה "הר הרוח" (גבינת תום).
ניתן לרכוש גם את סלסלת הטנא, המתאימה לארוחה רומנטית, וכוללת, בנוסף לפריטים המופיעים בסלסלת הפיקניק, גם בקבוק יין אדום גדול ושתי כוסות יין מזכוכית, מפה, 2 קישים אישיים ועוגיות חמאה.

בתיאום מראש אפשר לקבל גם סיור בחווה, הסברים על ייצור גבינות, וביקור בדיר ובו עזים, תישים וגדיים מתוקים ומעוררי תחושות הוריות.

כתובת: ליד היישוב נטף, באזור ירושלים (בדרך אל נטף יש פנייה שמאלה ליער הזיכרון ליהדות פולין, משם יש שילוט לחווה)
טלפון: 5345660־02
מחיר: סלסלת הפיקניק – 155 ש"ח. סלסלת הטנא – 250 ש"ח. המחיר כולל את הסלסלה.
שעות פתיחה: החווה פתוחה לקהל הרחב בימי שישי וערבי חג בין השעות 16:00-10:00, ובימי שבת וחג בין השעות 17:00-10:00. סלסלות פיקניק ניתן לרכוש כל השבוע בתיאום מראש. בימים גשומים לא מתקיימת מכירה.
כשרות: הגבינות כשרות, אך אין תעודה (פתוח בשבת)
אתר אינטרנט

ממליץ: ברוך גיאן

קונטיננטלית תל אביבית: קופי בר

כשמזמינים בחו"ל ארוחת בוקר קונטיננטלית, מקבלים בדרך כלל מנה צנועה ורחוקה מלהלהיב. בקופי בר, לעומת זאת, מדובר בארוחה משובחת שכוללת מאפים ריחניים וטריים שנאפו במקום (למשל קרואסון, דניש עם קרם שקדים, בריוש עם שוקולד או לחם גזר). טיפ ששווה לזכור: כדאי להגיע דווקא מאוחר יחסית, בסביבות 11:00. למה? משום שבקופי בר לא שומרים מאפים לצהריים, ואם נשארו כמה דברי מאפה מן הבוקר – תקבלו אחד לדרך, במתנה.

כתובת: רחוב יד חרוצים 13, תל אביב
טלפון: 6889696־03
מחיר: 20־46 שקל (36 שקל לארוחה קונטיננטלית)
שעות הגשת ארוחת בוקר: א'־ה' 9:00־12:00, ו' 9:00־13:00
(אין ארוחות בוקר בשבת)
כשרות: לא כשר

ממליץ: גיל חובב

אורגני: פונדק נאות סמדר

אם רציתם להתחמק מהפקקים בדרך לאילת ויצאתם השכם בבוקר, הרי שהגעתם בדיוק בזמן לארוחת בוקר אורגנית בפונדק של קיבוץ נאות סמדר. החקלאות בקיבוץ היא אורגנית, כמו גם דיר העזים המקומי. נראה שהיובש המדברי עושה טוב לעזים, כי חלבן משובח וכך גם הגבינות שמכינים ממנו.

אין דיל של ארוחת בוקר, אבל אפשר להצביע על מה שמתחשק לכם מתוך תפריט שרובו אורגני: פלטת גבינות אורגניות (פטה, לבנה, רוקפור, קממבר ועוד, תוצרת מחלבת הקיבוץ), לחם הבית, חמאת שום וירקות, חביתה, שקשוקה, טוסטים עם רוטב פסטו וגבינות, גרנולה מתוצרת בית עם יוגורט עזים אורגני ועוגות טריות. תוכלו ללוות את הארוחה במיצים טבעיים, נקטרים אורגניים, יוגורט או לאסי עזים. אפשר גם לקנות ממיטב תוצרת המקום צידה לדרך.

כתובת: צומת שיזפון, על הכביש ממצפה רמון לאילת
טלפון: 6358180־08
שעות הגשת ארוחת בוקר: א'־ה' 7:00־21:00, ו' 7:00־15:30, שבת 18:00־21:00
כשרות: אין תעודת כשרות, אך המקום חלבי בלבד

ממליצה: איילת אידלברג

בוקר כפרי: קפה תפוז

המקום נסגר!

בלב גינה מטופחת במושב בצרה נמצא בית קפה באווירה כפרית. את ארוחת הבוקר אפשר לקבל במתחם ישיבה סגור ומקורה, במרפסת חמודה עם כמה שולחנות או ממש על הדשא. ארוחת הבוקר כוללת ביצים, לחם, מיצים טבעיים סחוטים (התפוזים נקטפים בפרדס שמקיף את בית הקפה), סלט ירקות, מגוון גבינות וממרחים מתוצרת המקום, חמאה, חמאת שום וריבה תוצרת בית, ולסיום – קפה או תה. ארוחת הבריאות כוללת יוגורט וגרנולה עשירה שמכינים במקום בתוספת סלט פירות העונה. יש אפשרות גם לשקשוקה עם גבינה בולגרית.

כתובת: רחוב הנחלים, מושב בצרה
טלפון: 7469322־09
מחיר: ארוחת בוקר רגילה/שקשוקה 53 שקל, ארוחת בריאות 42 שקל
שעות הגשת ארוחת בוקר: 9:00־14:00
כשרות: כשר, בלי תעודה

ממליצה: שלי דרוב

מוזיקלי: יד השמונה

מדי יום שישי מגישים ביד השמונה שילוב מופלא: ארוחת בוקר ברמה של חמישה כוכבים בטבע, יחד עם מופע מוזיקלי של הרכב קלאסי, ג'אז, מוזיקה של עמים שונים (למשל להקת "ירוק עד", שמנגנת מוזיקה אירית) ועוד. ההרכבים מתחלפים בכל שבוע, מה שמאפשר לחזור וליהנות בכל פעם מחדש. התפריט עשיר וכולל מבחר לחמים כפריים, פשטידות, סלטים, גבינות צאן איכותיות, מיצים טבעיים, ולקינוח קפה, תה, עוגות ופנקייקים. ואם זו לא דרך מקורית, טעימה ונינוחה להתחיל את בוקר שישי, מה כן?

כתובת: יד השמונה, ליד נווה אילן
טלפון: 5343956־02
מחיר: 160 שקל (כולל ההופעה). 90 ש"ח ללא ההופעה.
שעות הגשת ארוחת בוקר: ו' 9:00־13:00.
כשרות: לא כשר

ממליצה: אורית ישי


אמריקאי: דיקסי גריל בר

המסעדה האמריקאית הוותיקה מציעה את הבראנץ' האולטימטיבי של ימי ראשון במנהטן: אֶגְז בנדיקט – ביצים עלומות והאם ברוטב הולנדייז על לחמנייה קטנה (אינגליש מאפין). הארוחה כוללת קפה אמריקאי ללא הגבלה. עוד אפשר להזמין במקום פרנץ' טוסט עם קצפ, ביצים במגוון צורות ותוספות, כריכים ועוד. וכמו שכל דבר באמריקה גדול יותר, כך גם טווח השעות שבהן מוגשת ארוחת הבוקר בדיקסי: מ-2:00 בלילה ועד חצות היום.

כתובת: רחוב יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ, תל אביב
טלפון: 6966123־03
מחיר: אֶגְז בנדיקט – 35 שקל
שעות הגשת ארוחת בוקר: מ־2:00 ועד 12:00
כשרות: לא כשר

ממליצה: שלי דרוב

ים תיכוני: אצל פיני בחצר

על שפת הים של תל אביב, בואכה יפו, נמצאת מסעדת אצל פיני בחצר, המגישה מאכלים ים תיכוניים וארוחות בוקר מיוחדות על מרפסת יפה המשקיפה לים. ארוחות הבוקר אינן "דיל" מוכן אלא ניתנות לבחירה מתוך תפריט הבוקר: מבחר סלטים (למשל סלט יווני אמיתי, חתוך גס עם גבינת פֶטָה), לבנה מצוינת, שקשוקה, חביתה עם גבינת חלומי או גבינות אחרות ועוד מעדנים. למנות מצטרפים מאזטים, לחם הבית (פוקאצ'ה), פלטת ירק, חמאה, ריבה ושתיה קלה.

כתובת: רחוב נחום גולדמן 6, תל אביב
טלפון: 6822111־03
מחיר: 46 שקל לארוחת בוקר
שעות הגשת ארוחת בוקר: 9:00־12:30 בימים ב-ש
כשרות: לא כשר

ממליצה: שלי דרוב

תורכי: בורקס פנסו בשוק לוינסקי

ארוחת בוקר זולה וטעימה, משולבת בחוויית שוק, אפשר להשיג כשמסתובבים בשוק לוינסקי שבדרום תל אביב. שווה לקנות כמה מצרכים – גבינות, ירקות, זיתים מצוינים ועוד ככל העולה על רוחכם, להתיישב בפינה שקטה ולאכול. חובבי הטעם התורכי לא יחמיצו את בורקס פנסו, עם מיני הבורקס המצוינים (ומאפים אחרים) שעשויים מבצק עלים, מבצק פילו או מבצק פריך וממולאים בגבינה, חצילים, תרד ועוד.

כתובת: רחוב לוינסקי 43, תל אביב
כשרות: כשר בלי תעודה

ממליץ: גיל חובב

לקריאה נוספת:

ארוחות בוקר מומלצות: התחלות טעימות
אומרים שארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום. אז אומרים. מה שמעניין אותנו זה שמישהו אחר יבשל, יגיש וינקה, ושהאוכל יהיה נפלא במיוחד. הנה המלצות לארוחות בוקר משובחות שיעזרו לכם לפתוח את היום ברגל הנכונה

 

 

 

אביב בישראל - ממעוף הציפור

לתגובות, תוספות ותיקונים
להוספת תגובה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

כתבות מישראל

סופשבוע בשדה בוקר: גן עדן מדברי
סופשבוע בשדה בוקר: גן עדן מדברי

שדה בוקר ומדרשת בן גוריון מציעים כל מה שצריך לסופשבוע מדברי גדוש בנופים, טבע, הרפתקאות ואפילו קצת היסטוריה. הצעה לסופשבוע קצר עם תצפיות נוף, טיולים רגליים, טיםוס קירות, ספארי לילה, אוכל טוב והמון יעלים

טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים
טעם מקומי – חופשה קולינרית בהרי ירושלים

החופשה הקולינרית "טעם מקומי" מתקיימת בסוף השבוע האחרון של כל חודש (ימי רביעי וחמישי). היא מתחילה בארוחת שף מופלאה בערב רביעי, ששמה על הבמה חומרי גלם של היצרנים המקומיים, בכל ארוחה במה ליצרן אחר, ולמחרת ממשיכה בבראנץ' עשיר ...

חוזרים לאילת: להירגע מול הים
חוזרים לאילת: להירגע מול הים

אחרי שאירחה מפונים בכמות הזהה למספר תושביה, אילת מנסה לחזור לשגרה ומייחלת לשובם של הנופשים. עם מיזם תיירותי חדש, שנקרא לוקאלס, ומקומות מושלמים להירגע, לאכול טוב ולמלא מצברים, העיר הדרומית היא המקום הנכון בימים אלו