סיביר הענקית כוללת בהגדרתה ההסטורית את כל רוסיה האסייתית, מהרי אורל מזרחה. (רק חלק קטן מסיביר , הפינה הדרום מערבית, נמצאת בשטח קזחסטן). שטחה ההסטורי הוא קרוב ל-13,000 ק"מ, אך כיום מוגדרים ברוסיה כ-10,000 כשטחי סיביר מבחינה אדמיניסטרטיבית.
התיירות בסיביר היא רק בחיתוליה וחסרה תשתית תיירותית. כיום היא מתמקדת באזורים אלטאי, ימת באיקל, וקמצ'טקה.
הרכבת הטראנס-סיבירית המגיעה ממוסקבה, חוצה את סיביר לכל אורכה ומגיעה עד ולדיווסטוק בחוף האוקיינוס השקט.
ימת בייקל
ימת בייקל נמצאת בדרום סיביר. זהו האגם העמוק ביותר בעולם (עומקו מגיע ל-1,637 מטר), שבו חיים כלבי ים. האגם העצום הזה מכיל חמישית מכמות המים המתוקים הלא קפואים בעולם כולו, יותר מחמשת האגמים הגדולים של צפון אמריקה גם יחד! בעבר היה ניתן להגיע לימת באיקל רק מליסטביאנקה (Listvyanka) דרך אירקוצק (Irkutsk), אך כיום נפתחות יותר ויותר דרכי הגעה אל האגם. אפשר להגיע אליו ממזרח דרך אולאן –אודה (Ulan-Ude) ומסברובאיקלסק (Severobaikalsk) שנמצאת על קו רכבת BAM. חשוב לבחור היטב כיוון שאין כביש הסובב את כל האגם, אפילו לא מסלול הליכה, לפחות עד שלא יושלם מסלול באיקל הגדול שעל הכשרתו שוקדים בימים אלה. תנועת המעבורות על האגם אף היא מוגבלת והפלגות תיירותיות סובבות באיקל, היוצאות לרוב מאירקוצק, יכולות להיות יקרות מאוד.
אירקוצק היא העיר הגדולה הקרובה ביותר לימת באיקל, ומרוחקת ממנו כ-70 ק"מ. כדאי להישאר באירקוצק לביקור קצר לפני שממשיכים הלאה את האגם. אירקוצק מתאפיינת בכנסיות יפות וארכיטקטורה מרשימה מהמאה ה-19. העיר הוקמה ב-1651 כמוצב קוזאקי שנועד לשלוט על אנשי הבוריאט, ילידי המקום. במהלך המאה ה-18, אירקוצק היוותה בסיס יציאה למשלחות שיצאו לחקור את הצפון הרחוק ואת המזרח, כולל אלסקה שהיתה ידועה אז כ"מחוז האמריקאי של אירקוצק".
כמרכז המסחרי והמנהלתי של מזרח סיביר, מאירקוצק נשלחו פרוות סיביריות ושנהב למונגוליה, טיבט וסין בתמורה למשי ותה.
באירקוצק כדאי לבקר בגלריה לאמנות, במוזיאון להיסטוריה של העיר ובקתדרלת בוגויאבלנסקי.
מדרום לימת ביקל נמצאת העיר אולן אודה, השוכנת בקרבת הגבול עם מונגוליה. באיזור חיים בודהיסטים רבים, ובאולם התערוכות של העיר יש תצוגה המוקדשת לבודהה. דרומית-מזרחית משם, בקצה הדרום-המזרחי של רוסיה, נמצאת העיר ולדיווסטוק שעל חוף ים יפאן. בעיר עצמה אין אטרקציות מיוחדות, אבל בסמוך לה נמצאת שמורת אוסוריסק, שבה חיים נמרים, ברדלסים, ביזונים, חזירי בר ודובים.