תפריט עמוד

מידע מעשי לתאילנד

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד


אשרות ושגרירויות

ישראלים הנוסעים לתאילנד אינם זקוקים לאשרת כניסה, כל עוד מדובר בתקופה שאינה עולה על שלושים יום (למי שמגיע בדרך האוויר) או 15 יום (למי שמגיע בדרך היבשה) ויש ברשותם כרטיס הלוך-חזור. למעוניינים בשהות ארוכה יותר ולמחזיקי כרטיס לכיוון אחד או כרטיס פתוח – יש להצטייד באשרת כניסה משגרירות תאילנד לשישים יום. האשרה כרוכה בתשלום.

שגרירות תאילנד בישראל
כתובת: שדרות אבא אבן 1, בניין מרכזים 2001, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9548417

שגרירות ישראל בבנגקוק
כתובת: Ocean Tower, Sukhumvit Soi 19, בנגקוק
טלפון: 66-2-2049200
 


איך להגיע
יש טיסות ישירות בין ישראל לתאילנד. כמו כן ניתן לטוס דרך יעדים שונים באירופה, אפריקה, אסיה והמזרח התיכון. אפשר להגיע לתאילנד בדרך היבשה מקמבודיה ולאוס. בעלי דרכון זר יכולים להגיע גם דרך מלזיה (שאליה אין כניסה לבעלי דרכון ישראלי).


מתי כדאי להגיע
העונה המומלצת היא בין נובמבר למרץ; כמות המשקעים אינה גבוהה ועדיין לא חם. בעונה החמה והרטובה, אפריל-ספטמבר, מומלץ לבקר בדרום תאילנד, באזור האיים, שם הטמפרטורות נמוכות יותר.

 


ביטחון
ישנה אזהרת מסע של המטה ללוחמה בטרור, לפיה בשל עימותים אלימים בין האוכלוסיה המוסלמית למשטר בדרום תאילנד מתקיים איום חמור ומתמשך לביטחונם של מבקרים,לרבות ישראלים, באזור זה. כמו כן קיים חשש להצטרפות ארגוני טרור למורדים המוסלמים במטרה לפגוע בתיירים/מבקרים, לרבות ישראלים, בדרום תאילנד. לפיכך ממליץ המטה ללוחמה בטרור לאזרחי ישראל להימנע מכל ביקור/שהייה בדרום תאילנד, מדרום לקו הרוחב שבין Thammarat – Krabi.

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


לשכות תיירות
לשכת התיירות התאילנדית מפעילה כמה מרכזי מידע בעיר בנגקוק, שניים בשדה התעופה, אחד בכתובת: 1600 New Phetburi Road, Nakkasan, Rajatevee; ומשרד נוסף בכתובת: 4 Ratchadamnoen Nok Avenue.


מטבע
המטבע התאילנדי הוא באהט.


הפרש שעות
תאילנד מקדימה את שעון ישראל בארבע שעות.


תקשורת
הקידומת הבינלאומית של תאילנד היא 66.
בכל תאילנד יש לחייג את הקידומת גם בשיחה מקומית. כך, גם בשיחות בתוך בנגקוק, יש לחייג 02 לפני המספר. אחת השיטות לצמצום עלויות חשבון הטלפון הנייד, אם אתם צריכים לשמור על קשר רציף עם הארץ, הוא לקנות כרטיס SIM מקומי, שמכניסים לטלפון הנייד הישראלי שלכם. אפשר לטעון את החשבון באמצעות קניית כרטיסי טלפון, וכך מקבלים מספר מקומי. רשת החנויותSeven Eleven מציעה כרטיסים של שלוש החברות הגדולות, AIS, DTAC ו-Orange. מחיר כרטיס כ-400 באהט. לשיחות מתאילנד לארץ הכי משתלם לקנות כרטיס חיוג תאילנדי בשם Phonenet, המציע תעריף של 24 באהט לדקה לישראל. יש להתקשר למספר גישה בבנגקוק, ולהקיש את מספר הכרטיס ואת הקוד. את הכרטיס אפשר לקנות בכל חנויות Seven Eleven.


תחבורה
רשת האוטובוסים התאילנדית יעילה, נוחה ומהירה, והאוטובוסים ממוזגים. אוטובוסים פרטיים לתיירים המוצעים בסוכנויות הנסיעות לתרמילאים יהיו יקרים יותר. המחלקה הראשונה והמחלקה השנייה ברכבת התאילנדית נוחות מאוד, במיוחד בנסיעות ארוכות, שבהן ניתן להעביר את הזמן בשינה על המיטות. עם זאת, נסיעות הרכבת איטיות יותר מהנסיעות המקבילות באוטובוס. אפשר לשכור מכוניות ואופנועים בערים הגדולות. בתוך ערים ויישובים נפוץ הטוק-טוק, מעין ריקשה ממונעת, כאמצעי תחבורה מקומי.

 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

פסטיבלים ואירועים בתאילנד

פברואר – פסטיבל הפרחים בצ'יאנג מאי
פסטיבל הפרחים בצ'אנג מאי (Chiang Mai Flower Festival) שבצפון תאילנד הוא אירוע שבשבילו שווה לתכנן את הטיול לארץ סיאם לתחילת פברואר. מדי שנה בסוף השבוע הראשון של פברואר מקשטים את רחובות צ'אנג מאי פסלי פרחים של מקדשים מפורסמים, בעלי חיים, וגם דמויות מתוך 'הרמאיאנה' (סיפורי האלים ההינדים). הפסלים היפהפיים כוללים כ-3,000 פרחים כגון סחלבים, ורד דמשקאי, כריזנטמות צהובות ולבנות, חרציות מכל הסוגים ועוד. בנוסף לפריחה המרהיבה, מוזמנים המבקרים ליהנות מדוכני מכירה שניצבים ברחובות, מתחרויות יופי ומשלל הופעות.

אפריל – ראש השנה התאילנדי
חודש אפריל הוא הזמן של חגיגות האביב בכל העולם. בתאילנד חוגגים מדי שנה במהלך אפריל את ראש השנה התאילנדי במהלך שלושה ימים עם שלל תהלוכות צבעוניות, מגוון תחרויות, ארוחות מסורתיות, וגולת הכותרת – פסטיבל מיוחד שכולו מים (Songkran) עם מלחמות מים רטובות. דליים, כדים, אקדחי מים ובלונים – כל האמצעים כשרים בניסיון להרטיב את העוברים ושבים, מבוגרים וילדים כאחד, וקשה עד בלתי אפשרי להישאר יבשים.
אולי בגלל החום הכבד ששורר לרוב בתאילנד בתקופה זו, וגם בשל אופיין העממי והציבורי של חגיגות המים, מירב תשומת הלב של התיירים מוקדשת לפסטיבל המים, אך בראש השנה התאילנדי יש הרבה יותר מזה. התיירים בכל מקרה מתקבלים בברכה, וכדאי לנסות לצפות גם בטקסים שבמקדשים.
היום הראשון של הפסטיבל עשוי להזכיר לחלקנו את חג הפסח – יום זה מוקדש לניקיון הבית. המטרה היא לטאטא את החוצה את הישן ולהתכונן לשנה החדשה. יומו השני של הפסטיבל, שנופל בין השנה החולפת לשנה החדשה, מוקדש להכנת האוכל לטקסים הדתיים שבימים הבאים. ביום זה מכינים גם פגודות חול קטנות ומקושטות בפרחים. היום השלישי של החגיגות הוא למעשה היום הראשון של השנה החדשה והוא נפתח בטקסים דתיים במקדשים. ביום זה, מתחילות חגיגות המים.
המקום המומלץ ביותר לצפות ולהשתתף בחגיגות הוא צ'אנג מאי, שם החגיגות והתהלוכות צבעוניות ושמחות במיוחד.

אוגוסט-ספטמבר – פסטיבל פור תור בפוקט
פסטיבל הרוחות הרעבות הוא חג סיני, שעיקרו הבאת מנחות מזון, פרחים ונרות אל מזבחי המתים. רוח רעבה עשויה במהרה להפוך לרוח זדונית, ולכן קרובי המתים מפייסים אותם במנחות מזון. בחג נהוג לאפות עוגות מיוחדות בצורת צב, המסמל אריכות ימים. החג נחגג בפוקט שם יש קהילה סינית גדולה במיוחד.

ספטמבר-אוקטובר – פסטיבל הצמחונות בפוקט
הפסטיבל המרכזי בלוח השנה של פוקט נערך במשך תשעה ימים של תחילת חודש הצום הטאואיסטי (החודש התשיעי בלוח השנה הסיני). בימים אלו נמנעים המאמינים מאכילת בשר ונערכים טקסים שונים במקדשים המקומיים, ובעיקר במקדש ג'ואי טואי (Jui Tui). החגיגות בפוקט אינן מסתפקות בהעלאת מנחות בין כתלי המקדשים אלא יוצאות לרחוב בשלל תהלוכות, מופעים, מזבחות ארעיים ברחובות, שאון מחריד של פצצות רעש, ומעשי עינוי עצמי מזעזעים למען האלים מתוך טראנס דתי. מאמינים רבים מנקבים את עורם בחניתות, פגיונות ושאר חפצים שונים ומשונים, הולכים על גחלים, או מטפסים על סולמות הבנויים מסכינים. התוצאה היא אחד הפסטיבלים הביזאריים ביותר במדינה כולה

נובמבר – לוי קראטהונג
בכל שנה בחודש נובמבר כשהירח מלא, חוגגים ברחבי תאילנד את חג הלוֹי קראטהונג (Loi Krathong), אחד החגים המרשימים בממלכה. נהרות המדינה ומקווי מים נוספים מתמלאים סלים קטנים בצורת לוטוס, העשויים עלי בננה ובהם נרות וקטורת. הביטוי המרשים ביותר של החג הוא בצפון המדינה, אבל גם בבנגקוק אפשר לראות את סירות הלוטוס שטות בנהר צ'או פהראיה ובתעלות העיר.

נובמבר – משחקי פילים בסורין
שעטות של מאה פילים מזעזעות את שלוותה של העיר הפרובינציאלית סורין שבתאילנד במסגרת אירוע הפילים (Surin Elephant Round-Up) . במסגרת האירוע הבינלאומי מגיעים אלפי מבקרים לסורין כדי לצפות במאה פילים מאולפים המקיימים ביניהם משחקי כדורגל, מלחמות, תחרויות הרמה עם חדק ותהלוכות פילים מרהיבות.

דצמבר – מרוץ הסירות המלכותי של פוקט
מסורת שהחלה ב-1987 ומתקיימת מדי שנה ביום הולדתו של מלך תאילנד. זהו אירוע השיט הגדול במדינה, המושך אליו יאכטות מכל רחבי אסיה והעולם. התחרות מלווה בשלל מסיבות ואירועים, כשמוקד ההתרחשות הוא חוף קאטה.

דצמבר – חגיגות יום הולדתו של המלך ראמה התשיעי בבנגקוק
התאילנדים רוחשים כבוד עמוק למוסד המלוכה וחוגגים בדצמבר את יום הולדתו של המלך ראמה התשיעי. מבני ציבור ברחבי בנגקוק מקושטים לרגל האירוע וארמון המלך מרהיב ביופיו יותר מתמיד. החגיגות מגיעות לשיאן כשאלפי נתינים מתאספים עם רדת הלילה בכיכר המלכותית סאנאם לואנג, מדליקים נרות ושרים שירים לכבוד מלכם האהוב.

קניות

קניות בבנגקוק: חוויה מסחררת
קניות בבנגקוק: חוויה מסחררת
קל להיכנס לבולמוס קניות בבנגקוק: חיקויי מותגים, חיפושיות מיובשות, דגי נוי ופסלוני פילים הם רק כמה מהפריטים שתמצאו בשווקים. וכשרוצים לברוח מהחום והלחות …
איילת אידלברג  
 

 

אטרקציות ואתרים מומלצים

פארק קאו סוק

פארק קאו סוק נמצא במרחק של מספר שעות נסיעה צפונה מפוקט, וכחצי שעה נסיעה מזרחה מחוף הים המערבי של תאילנד. מי שמתקשה בביצוע היפוכי בטן־גב רבים מדי על חופי האיים, מוזמן להגיע לכאן ולהחליף אווירה. בשטח השמורה, שיחד עם שכנותיה מגיע ל־4,000 קילומטרים רבועים מוגנים, חיים עדיין מספר פרטים של טיגריסים ודובים מַלאים. פילי בר חולפים בשטחה מפעם לפעם, היא שוקקת קופי מקוק וגיבון ועשרות רבות של מיני ציפורים, ומהווה בית למגוון בעלי חיים וצמחים, חלקם נדירים. אחד מהם הוא הרפלסיה (Rafflesia, או Bua Phud בשמו התאילנדי), המכונה "הפרח המפלצתי", הוא לא רק הפרח הגדול בעולם, אלא גם אחד היצורים המוזרים ביותר הקיימים על פני כדור הארץ.
השמורה כוללת גם כמה מערות נטיפים וצוקים ירוקים המתנשאים לשמים.

> איך להגיע: הפארק נמצא כשלוש שעות נסיעה צפונה מפוקט וחמש שעות נסיעה דרומה ומערבה מקו סמוי. ניתן לקחת סיור מאורגן מפוקט. מרכז המבקרים ומשרדי הפארק נמצאים על כביש 401, בקילומטר ה־109 בין סורט תאני (Surat Thani) וטקואפה (Takuapa).
בשמורה מצויים כמה בתי הארחה עם בקתות ג'ונגל חביבות בהן ניתן ללון.
> איך לראות את הצמח: מדריכים לסיורים בפארק ולהגעה אל הרפלסיה בזמן הפריחה (נובמבר עד סוף ינואר) ניתן למצוא בכפר הקטן בכניסה למרכז המבקרים או דרך משרדי השמורה.
> מה לראות בשמורת קאו סוק: סכר Ratchaphrapa, המגן על אגם הטורקיז Cheow Lan; מפל Sip Et Chanעל 11 מפלסיו; בריכת Tang Nam, בקתות צפות ומערת נטיפים גדולה. אפשר לשלב בטיול רפטינג או שיט בסירות ארוכות זנב.
> למידע נוסף: 

 

קאו סוק - דרום תאילנד 
קאו סוק – דרום תאילנד
גיל אל עמי  
שמורת קאו סוק שבדרום תאילנד היא המקום היחידי במדינה שבו גדל הרפלסיה, הפרח הגדול בעולם. גיל אל־עמי הגשים חלום ילדות ופגש בפרח הנדיר
תאילנד - טיול משפחתי בשמורת קאו סוק 
תאילנד – טיול משפחתי בשמורת קאו סוק
רויטל חורש | צילום: רויטל חורש 
טיול משפחתי לא שגרתי בשמורת קאו סוק בדרום תאילנד, עם טיולים רגליים בסבך הצמחייה, ספארי שייט, ביקור במערות נטיפים, רכיבה על פילים ולינה בבית על עץ ובבקתה שצפה באגם. חוויה משפחתית מרגשת ומגבשת על רקע נופים יפים כמו חלום

 

עשרה מקומות שכדאי לראות ודברים שכדאי לעשות

1. ארמון המלוכה בבנגקוק
אם צריך לבחור רק אתר אחד לבקר בו בבנגקוק, זה המקום. מדובר בקומפלקס מרשים הבנוי בפאר שרק מלכים יכולים להרשות לעצמם. במתחם המקדשים היפהפה נמצא המקדש החשוב והקדוש ביותר בתאילנד, פהרה קוו (Phra Kaew), מקדשו של בודהה האזמרגד. הארמון עצמו משמש כיום רק לטקסים; המלך גר בצפון העיר, בארמון שאינו פתוח למבקרים. כדי להיכנס למקדשים יש לבוא בלבוש צנוע וחל איסור לצלם את פסל הבודהה.
כתובת: Maharaj Pier, Chao Phraya

2. השוק הצף דמנואן סדואק
במרחק של כ-85 קילומטר מבנגקוק, נמצאת אחת האטרקציות המפורסמות של תאילנד – השוק הצף דמנואן סדואק (Damnoen Saduak). מדובר בשוק לכל דבר, בו מתבצע המסחר על פני המים, באמצעות סירות בהן מוצגת הסחורה. השוק נמצא באזור שבו יותר מ-200 תעלות, אשר נחפרו על ידי הכפריים המקומיים בשנת 1866, על פי הוראת המלך ראמה הרביעי, על מנת לחבר בין שני נהרות גדולים באזור. היות וכל אדמת האזור פורייה ואידיאלית לגידול ירקות ופירות שונים, נוצר במקום באופן טבעי שוק בו נמכרת התוצרת החקלאית. בעבר נחשב השוק לייחודי, אך כמו מקומות רבים וטובים שהפכו לסמלים תיירותיים מובהקים ונפגעו מהפיתוח המואץ, גם הוא התמסחר ואיבד מעט מהאותנטיות שלו. בשל כך, ההמלצה העיקרית היא להגיע לביקור בשוק בשעות הבוקר המוקדמות, כדי להספיק להתרשם מהמראות עוד לפני שעדרי התיירים הגדולים מציפים את האזור והמקום הופך למלכודת תיירים. השוק מתחיל את פעילותו בסביבות שעה 8:00, ועיקר הפעילות מתרחשת עד השעה 11:00. מומלץ להתעורר מוקדם ולקחת בחשבון זמן הגעה של שעה וחצי-שעתיים.

3. מקדשים באיותאיה
איותאיה שימשה כבירה וכמשכן למשפחה המלכותית במשך כ-400 שנה, בין המאות 14 ל-18. היום זהו יעד לטיול בן יום או יומיים מבנגקוק, שנותן למבקר בתאילנד נקודת מבט שונה, בהירה ונינוחה יותר, על המסורת הארוכה שעליה נשענת הממלכה ושושלת המלוכה הנוכחית. בניגוד לארמון המלוכה בבנגקוק, הנמצא באזור סואן מאוד במרכז העיר, שקשה להתרכז בו ושמהמם את חושיו של המבקר בכל רגע במהלך הביקור, באיותאיה יש את השלווה הדרושה כדי להבין את שורשי בית המלוכה ואת עוצמת השושלת. לב האתר באיותאיה הוא אי שרוחבו כארבעה קילומטרים, במפגש שלושת הנהרות: מה נאם לופבורי (Mae Nam Lopburi), מה נאם פסאק (Mae Nam Pasak) ומה נאם צ'או פראיה. רוב השרידים העתיקים של איותאיה פזורים בחציו המערבי של האי, שהוכרז ב-1991 כנכס תרבות עולמי בפרויקט השימור של אונסק"ו. בכל שנה, בחודש דצמבר, מציינים באיותאיה את הכרזת האתר כנכס עולמי בשבוע של חגיגות.
באזור אפשר לראות את שרידי הארמונות המפוארים והמקדשים הגדולים, רבים מהם הרוסים למחצה, הצמודים אליהם. מאות פסלי אבן מסודרים בשורות ארוכות וסימטריות, כולם לבושים בגלימות בוהקות. הפאר המתפורר של הארמונות והמקדשים העתיקים באיותאיה בולט במיוחד לצד ארמון הקיץ והגנים הפורחים של בית המלוכה הנוכחי בעיר.

4. רכיבה על פילים בקנצ'נבורי
מחוז קנצ'נבורי, המרוחק כשעתיים נסיעה מבנגקוק, הוא אזור ירוק ושליו עם אתרים היסטוריים מעניינים ושמורות טבע יפהפיות. האתר המפורסם ביותר באזור הוא הגשר שעל נהר קוואי, ואתר פופולרי נוסף הוא שמורת מפל ארואן, המכונה גם שמורת שבעת המפלים. אזור קנצ'נבורי הוא גם אחד המקומות המומלצים ביותר בתאילנד לרכיבה על פילים. באזור יש כמה מחנות פילים, בהם אפשר לצפות בטיפול בפילים, לרכב על גבו של פיל ברחבי הג'ונגל ואפילו להתרחץ ביחד עם הפילים בנהר, כשהפילים מובילים אתכם על גבם ממש לתוך המים.

5. שוק הלילה בצ'יאנג מאי
שוק עצום ורחב ידיים הפועל מהשקיעה עד סביבות חצות. זהו האתר הפופולרי בעיר, ולא קשה להבין מדוע – יש בו אוסף שוקק חיים וססגוני של דוכנים המוכרים מכל וכל. זהו מקום נהדר למצוא בו עבודות אמנות תאילנדיות ומלאכות יד מקומיות, כמו גם בגדים, מותגים מזויפים ועוד. השוק כולל גם דוכני אוכל מצוינים, שבהם ניתן לטעום מנות תאילנדיות נהדרות.

6. טיול ג'יפים או טרק בין שבטי ההרים בצפון תאילנד
צפון תאילנד הוא אזור של ג'ונגלים ירוקים ויערות במבוק, המזמן נופים נפלאים והיכרות עם שבטים מסורתיים. בני שבטי ההרים בתאילנד חיים ביותר מ־800 כפרים בצפון המדינה ולאורך הגבול המערבי עם מיאנמר (בורמה). הם נחלקים לתשע קבוצות עיקריות, כאשר לכל שבט שפה משלו, תרבות, מסורות, לבוש ומנהגים שונים. אפשר לעשות טיול רגלי מכפר לכפר, להתרשם מהמגוון התרבותי ומנופי הג'ונגל ולהתארח בכפרים. רבים מהכפרים נמצאים לא הרחק מ"משולש הזהב" – מפגש הגבולות בין תאילנד, מיאנמר ולאוס, שבו מגדלים אופיום שהופך להרואין ומוברח לעולם כולו. בשנים האחרונות הרשויות בתאילנד מעודדות את החקלאים מגידול אופיום לגידולים אחרים. צ'יאנג מאי, בירת הצפון, היא בסיס מצוין ליציאה לטרקים באזור. חברות רבות מוציאות מצ'יאנג מאי טיולים מאורגנים שכוללים הליכה רגלית, טיול ג'יפים, רכיבה על פילים ושיט על רפסודות בנהר. גם העיר היפה מה הונג סון, בסמוך לגבול עם מיאנמר, היא נקודת מוצא נהדרת לטרקים בג'ונגל, לרפטינג בנהרות ולמפגש עם השבטים החיים באזור.

7. צלילה באי סימילאן
לחובבי צלילה לא כדאי להחמיץ צלילה באיי סימילאן, שמורת טבע הכוללת תשעה איים, שיודעי דבר אומרים כי היא אחת מחמשת אתרי הצלילה היפים בעולם (ויש אף הטוענים שהיפה מכולם). המים הצלולים מאפשרים ראות מצוינת במגוון של אתרי צלילה – מקניון תת ימי ועד מחסום שוניות. הלינה באיים מצומצמת ומוגבלת למחנה קמפינג וכמה בקתות פשוטות. רוב המבקרים מגיעים הנה ליום צלילה מרוכז וחוזרים בערב בשיט לפוקט.

8. חופשה בפוקט
פוקט הינו הגדול באיי תאילנד, ויש בו הכל מהכל – רצועות חוף חולי לבן עם ים בגווני טורקיז, יער גשם, שדות אורז, יערות מנגרובים, מפלים יפים, אתרי נופש מפנקים, מועדונים וחיי לילה סוערים, שפע של אתרי צלילה מצוינים, פעילויות ספורט ימי מגוונות, רכיבה על פילים, מרכזי קניות ועוד ועוד. אפשר למצוא בפוקט שילוב אידיאלי של בטן-גב וטיולים. אם אתם חפצים בחופשה שלווה כדאי להתרחק מחוף פטונג היפה ההומה ולהגיע לחופים שקטים יותר ולא פחות יפים. היתרון הגדול של פוקט הוא גודלו, שמאפשר לכל אחד למצוא את הפינה שלו.

9. שיט במפרץ פאנג נגה
מפרץ פאנג נגה (Phang Nga) הוא מפרץ יפהפה המנוקד בצוקי אבן גיר נפלאים המתרוממים מתוך ים אנדמן הירוק וטובלים בצמחיית מנגרובים. בנופי הסלעים הקרסטיים שבמפרץ נפערו תקרותיהן של מערות השקועות למחצה במים, ובשעות השפל ניתן לבקר בהן בסיורים המתבצעים באמצעות קאנו מתנפחים מיוחדים.המפרץ נקרא גם "האי של ג'יימס בונד", מאחר ובו צולם הסרט "האיש בעל אקדח הזהב". הים באזור רגוע תמיד והאזור אידיאלי לשיט, וטיולי שיט רבים יוצאים למפרץ מפוקט ומאיים אחרים בסביבה.

10. חגיגות הסונגקראן
תאילנד ידועה בפסטיבלים הצבעוניים שמתקיימים בה. יש פסטיבלים בעלי עניין אנתרופולוגי כמו הפסטיבל הצמחוני בפוקט, ויש פסטיבלים בהם המבקרים מתרשמים מהאסתטיקה, כמו פסטיבל הפרחים בצי'אנג מאי. אחד האירועים שלא כדאי להחמיץ, הוא הסונגקראן, חגיגות ראש השנה התאילנדי. לקראת ראש השנה מנקה כל משפחה את ביתה, ולאחר מכן מתכנסת לארוחה משפחתית גדולה. בחצרות מקדשים ובגדות הנהר מכינים פירמידות חול קטנות מקושטות בפרחים וקטורת. כל גרגיר מסמל חטא שנמחל ונשטף עם בוא השנה החדשה. במקדשים נערכים טקסים ומועלות מנחות, ופסלי בודהה נשטפים וממורקים. אחרי הטקסים הדתיים והמסורת, מגיעה ההשתוללות – תהלוכות מפוארות וססגוניות, קרנבל, הופעות רחוב, ומלחמת מים ששוטפת את הרחובות. נדמה שכל אזרחי תאילנד מתגייסים למלחמה, מצויידים בבקבוקים, דליים, שקיות, צינורות, בלוני ואקדחי מים, ומתיזים ושוטפים כל עובר אורח שנקלע לסביבה.

 

חופים / חופי הכרך

חול לבן, ים טורקיז, דקלי קוקוס והרבה שקט – רבים נוסעים לתאילנד בשביל החופים, שנפרשים לאורך יותר מ-2,700 קילומטר. יש חופים מפותחים עם המון תיירים וכאלה שעדיין בתוליים, בעיקר למתבודדים, יש שמתאימים למשפחות ויש לבליינים, לחובבי רכיבה או לאוהבי סקי מים. גיא שרת בחר את עשרת החופים ההכרחיים של תאילנד

קו פי-פי. כאן צילמו את הסרט "החוף", ועודף התיירים מורגש בהחלט | צילום: נפתלי הילגר

כתב: גיא שרת

הוּוָה הִין: גיחה קטנה מהעיר הגדולה
שלוש שעות נסיעה בלבד מבנגקוק לכיוון דרום ומגיעים אל עיירת החוף הקטנה והציורית הוּוָה הִין (Hua Hin), מפלט נוח מהזיהום של העיר הגדולה. מלך תאילנד חי כאן בארמון על חוף הים במשך רוב ימות השנה. החוף עצמו לא מסעיר, אבל בהחלט חביב לשחייה ולשיזוף.
אפשר לרכוב כאן על סוסים, המובלים בחשיבות אין קץ על ידי סייסים הלבושים וסטים, על כל אחד מספר. כשזה מגיע לגללי הסוסים, חוקי החוף נוקשים למדי: אם סייס לא אוסף את הפרשות סוסו מהחול, יושת עליו קנס אימתני והוא ייאלץ להדיר את רגליו מהחוף למשך כמה ימים.
מסעדות הדגים בנויות על כלונסאות ממש על המים ומציעות שפע פירות ים טריים. בשוק צ'אטצ'אי (Chatchai) אפשר לאכול בזול יותר, רק בלי הנוף. כדאי לבקר בגן הפרפרים ובתחנת הרכבת היפהפייה.
הנסיעה מבנגקוק אל הווָה הין ברכבת ארוכה בכמעט שעה מאשר הנסיעה באוטובוס, אבל אפשר ליהנות מנוף שדות האורז ועצי הקוקוס, במקום הכבישים המהירים וקניוני הענק שנשקפים מחלונות האוטובוס. מומלץ לגיחה קטנה מהעיר אל עיירה שלווה לחוף ימים.
אוטובוס: יציאה מתחנת האוטובוסים המשרתת את אזור דרום תאילנד ("סַאי טַאי מאי"), שנמצאת בצומת הרחובות Pinklao Phra, ליד חנות הכלבו Central.
רכבת: 12 רכבות יוצאות מדי יום מתחנת הרכבת המרכזית (הואלמפונג) בבנגקוק. משך הנסיעה הוא ארבע שעות.

קו צ'אנג: רגע לפני שיהפוך לפוקט שני
קו צ'אנג (Ko Chang) הוא האי השני בגודלו בתאילנד (492 קילומטר רבוע), חלק מפארק לאומי הכולל 47 איים ליד גבול תאילנד-קמבודיה. קו צ'אנג מתפתח במהירות אחרי שממשלת תאילנד הכריזה שהוא אמור להפוך ל"פוקט שני", ובשנים האחרונות ניטש מאבק בין אנשי עסקים, קבלנים ופוליטיקאים ובין הארגונים הירוקים לגבי מידת הפיתוח הנחוצה.
פעילויות: ביקור במפלים, טיול בהרים, רכיבה על אופני הרים, שנורקלים, צלילה או הסתלבטות על החוף. אפשר לרכוב על פילים בחוות Baan Kwan Chang, המנוהלת על ידי פעיל פִּיטָאיָה הוֹמְקְרַאי-לֶאט, פעיל סביבה עשוי ללא חת, שישמח לספר לכם על בעיות הסביבה. חלק מהכנסות החווה הולכות לקהילה ולשימור הטבע.
קל להגיע לכאן באוטובוס מבנגקוק. בין נובמבר לאפריל יוצאות מכאן מעבורות לאי הסמוך קו מאק (Ko Mak) שמציע חופים בתוליים. במאי-ספטמבר גשום. אין באי כספומט. אוטובוס ומעבורת: אוטובוסים יוצאים מתחנת האוטובוס המזרחית בבנגקוק ליד תחנת הרכבת העילית Ekkamai ברחוב Soi Sukhumwit 63 אל טרט (Trat). הנסיעה אורכת כחמש שעות. משם נוסעים במוניות שירות אל רציף לם נגופּ (Laem Ngop). ההפלגה אל האי אורכת כשעה. יש גם מיניבוסים מרחוב קאו סן (Khao San) בבנגקוק ישירות אל הרציף, והם מתואמים עם שירות המעבורות.

קוֹ פַּנְגָן: מסיבות ירח מלא
קוֹ פַּנְגָן (Ko Phangan) הוא מוקד משיכה לתרמילאים מכל העולם, במיוחד למסיבות הירח המלא (פול מון) ההמוניות שלו בחוף הד רין נוק (Haad Rin Nok), שלעתים מגיעים אליהן 10,000 איש.
אחת לחודש מתחילה זרימה היסטרית של מטיילים מכל חלקי תאילנד לכיוון קו פנגן. רובם משתמשים בדרך הזולה – נוסעים באוטובוס מבנגקוק לסורט תאני (Surat Thani) ומשם במעבורת אל האי. יש גם שירות מעבורות מקו סמוי (Ko Samui). לעתים מגיעים אל המסיבות שוטרים בלבוש אזרחי ועוצרים משתמשים בסמים. כאן רואים פחות משפחות ויותר טיילים צעירים א-לה גואה.
כשטסים מעל קו פנגן רואים את האורות המעטים ומבינים כמה הוא מפגר אחרי קו סמוי. הטופוגרפיה קשה, הדרכים משובשות ולעתים יש הפסקות חשמל. פעילויות: רביצה רבתי בהמתנה למסיבת ירח מלא, צלילה, שנורקלים, מסיבות וטיולים בסביבה.
מעבורת: הפלגה של חמישים דקות מרציף נה תון (Na Thon) בקו סמוי לרציף תונג סאלה (Thong Sala) בקו פנגן, או הפלגה מסורט תאני, שאורכת ארבע עד שש שעות.

קו סאמט: יורקי אש וסקי מים
קו סאמט (Ko Samet) הוא האי שהכי קל להגיע אליו מבנגקוק – באוטובוס ואז בסירה. אם יש לכם רק יומיים-שלושה, זה המקום. האי קטן – כ-13 קילומטר רבוע – ויש בו חופים נפלאים, פארק לאומי, מסאז'ים על החוף, שייקים מפירות וסקי מים, כולל "בננה" – מזרן ים מגומי בצורת גליל שעליו יושבים כמה אנשים, הנגרר על ידי סירת מרוץ ומקפץ על המים לקול צרחות היושבים. אין מכשירי כספומט או רשתות מזון מהיר.
החוף המזרחי הוא האטרקציה המרכזית, וב-Silver Sand שבחוף אאוּ פּאי (Ao Phai) מופיעים בערב יורקי אש. די.ג'ייז מחו"ל עושים מסיבות רייב בחוף אאוּ ווֹנג דֶאַן (Ao Wong Deuan). בסופי שבוע ובחגים תאילנדיים עמוס כאן בבנגקוקאים שברחו מהעיר הגדולה. מצד שני, אין כאן אוטובוסים של תיירים צרפתים כמו בקו סמוי, והאי קומפקטי.
אוטובוס ומעבורת: אוטובוסים יוצאים מתחנת האוטובוס המזרחית ליד תחנת הרכבת העילית Ekkamai ברחוב 63 Soi Sukhumwit בבנגקוק אל בּאן פֵּה (Ban Phe), כשלוש-ארבע שעות נסיעה, ומשם במעבורת בהפלגה האורכת כחצי שעה.

קוֹ פִי-פי: חוף שיצא מגלויה
בקו פי-פי (Ko Phi Phi), שהם למעשה שני איים – קו פי-פי לה (Ko Phi Phi Leh) וקו פי-פי דון (Ko Phi Phi Don) – החוף יצא מגלויה, החול בדיוק כמו שצריך והמים מי טורקיז. באאו מאיה (Ao Maya ) שבקו פי-פי לה צילמו את הסרט "החוף", מה שגורם לאלפי תיירים ביום להגיע אל נקודת הציון ההיסטורית הזו. עודף המבקרים מורגש בהחלט, במיוחד בקו פי-פי דון, עם שורה אינסופית של מסעדות, חנויות אינטרנט ובתי קפה.
כדאי לטפס אל נקודת התצפית ב-Phi Phi Viewpoint Resort. פעילויות נוספות: שריצה על החוף, הפלגות באזור הכוללות צלילה ושנורקלים וכן ביקור באיים בלתי מיושבים ושיט קיאקים. 
מעבורות:
אפשר להגיע לקו פי-פי במעבורת מפוקט (Phuket) בשיט של כשעתיים, מקראבי 
(Krabi), בכשעתיים בוחצי, ומקו לנטה (Ko Lanta), בכשעה וחצי. דצמבר-מרץ הם החודשים היבשים יותר. ממאי עד ספטמבר גשום בדרך כלל, וכדאי לעקוב אחרי תחזית מזג האוויר/ לעתים יוצאות מעבורות גם במזג אוויר סועד, אבל עדיף להמתין עד יעבור זעם.

קְרָאבִּי: כמו אי מוקף סלעים
קְרָאבִּי (Krabi) הוא שם מחוז (וגם שמה של העיר המרכזית במחוז), שנמצא בדרום תאילנד, במרחק כאלף קילומטר מבנגקוק. האטרקציה העיקרית היא בחופים ראיליי 
(Railay) ותונסאי (Thonsai) שהגישה אליהם אפשרית באמצעות סירות בלבד בשל הצוקים העוטפים אותם מכל צדדיהם.
זה אינו אי, אבל התחושה היא של אי. המקום פופולרי אבל לא מפותח יותר מדי, והרשויות מנסות לשמור על הטבע. Rayavadee, אתר הנופש היחיד שנמצא בחוף פרה נאנג (Phra Nang) המשקיף אל איים מסולעים, הוא אחד המלונות הטובים בתאילנד. בעליו מתגאים שבמהלך הבנייה לא גדעו אפילו עץ אחד. מחיר בונגלו ללילה: 476 דולר. יש, כמובן, אפשרויות זולות יותר בחופים הסמוכים.
חוף אאו נאנג (Ao Nang), שאליו הגישה קלה, עמוס במסעדות איטלקיות, כספומטים וסוכנויות נסיעות. תיירים שישנים בחופים המבודדים מגיעים אליו כדי לעשות סידורים.
פעילויות אפשריות באזור: הפלגות לצלילה ושנורקלים, שיט קיאקים, טיפוס צוקים, טיול מערות, מסיבות בחוף תונסאי ורגיעה. אין כאן חיי לילה סוערים. לא להיפר אקטיבים.
טיסה: יש טיסות מבנגקוק, מקו סמוי ומסינגפור.
אוטובוס: יציאה מתחנת הרכבת בבנגקוק המשרתת את דרום תאילנד ("סאי טאי מאי"), מסורט תאני (ארבע שעות) ומפוקט (שלוש-ארבע שעות). יש גם אוטובוסים ישירים מרחוב קאו סן בבנגקוק.
מעבורת: מקו פי-פי (כשעתיים וחצי), מפוקט (כשעתיים) ומקו לנטה (כשעה וחצי).

פָּטָאיָה: בורשט וקוסקוס בסדום המקומית
שמה של העיר פָּטָאיָה (Pattaya) יצא למרחוק כסדום מקומית, מוקד של תעשיית המין. זה נכון, וקצת קשה להתעלם ממראות של גברים מערביים בשנות השישים לחייהם אוחזים כל אחד בשתי תאילנדיות חטובות בנות עשרים, אבל המפרץ עדיין יפה והעיר מציעה רגיעה הדוניסטית על החוף. סצנת המין החלה בזנות מינימלית במהלך מלחמת וייטנאם, כשהגיעו לכאן חיילים אמריקאים בחופשה. במהלך השנים התרבו המועדונים – לסטרייטים ולגייז – והפכו אבן שואבת לתיירי מין, שבעקבותיהם התרחבה גם תופעת הזנות.
למתגעגעים, בפטאיה אפשר למצוא גם את הבורשט הכי טוב בתאילנד, קוסקוס ולחם גרמני אמיתי, כי זהו אחד המקומות המועדפים על תיירים ערבים, רוסים וגרמנים. אל כיסא הנוח שעל החוף יזרמו רוכלים שיציעו ליושבים תירס חם, גלידה, מסאז', חטיפים, שרימפס מטוגנים. אפשר להזמין גם ארוחות מלאות, ובעצם לא לעזוב את כיסא הנוח לעולם.
אטרקציות: הופעות פילים, שיט קיאקים, קפיצת באנג'י, הפלגות לצלילה באיים, הופעות קברט של ליידי בויז, רכיבה על סוסים ומסלולי גולף. לא מתאים למחפשי אותנטיקה או שקט אמיתי.
טיסה: "בנגקוק איירווייז" מפעילה טיסות מפוקט ומקו סמוי לפטאיה.
אוטובוס: זוהי הדרך המהירה ביותר מבנגקוק – נסיעה של כשעתיים וחצי. יציאה מתחנת האוטובוסים המזרחית בבנגקוק, ליד תחנת הרכבת העילית Ekkamai ברחוב Soi 63 Sukhumwit.
רכבת: יש רכבת אחת ביום במחלקה שלישית ומסלולה ארוך ונחשב לאקזוטי; מומלץ אם עיתותיכם בידכם. יציאה ב-06:55 מתחנת הרכבת המרכזית של בנגקוק (הואלמפונג). הגעה לפטאיה ב-10:19. בדרך אפשר לראות שכונות עוני שלא רואים משום מונית או אוטובוס. הרכבת היא פנטזיה של אוהבי רטרו: מושבי עץ קשים בצבע חום-חרדל בלי מיזוג, עם רוכלים העולים בתחנות השונות ומציעים מזון ומשקה בקולי קולות. בניגוד לאוטובוס, שבו מרגישים במינכן או בסטוקהולם על שום הנוסעים הבלונדינים, כאן הרוב תאילנדים, ומחיר הנסיעה בהתאם: 31 באהט (כשלושה שקלים).

קוֹ סָמוי: ישראל קטנה, כולל מקדונלד'ס
קוֹ סָמוּי (Ko Samui) הוא אחד האיים האהובים על תיירים מכל העולם, בין השאר על ישראלים. שומרי כשרות ימצאו כאן בית חב"ד ומסעדות ישראליות. האי מכוסה כמעט כולו ביערות גשם ומפותח מאוד – חוץ ממקדונלד'ס, סטארבקס וסופרמרקט ענקי של טֶסְקוֹ, יש כאן גם שדה תעופה השייך לחברת התעופה "בנגקוק איירווייז", שמפעילה טיסות לבנגקוק, סינגפור, קראבי, פוקט ופטאיה. חדרים אפשר למצוא בקשת של מחירים, מחדר פשוט בגסטהאוס בחמישה דולרים ללילה ועד וילה מפוארת ב-500 דולר ללילה.
החוף העמוס ביותר הוא צָ'אוֵונג (Chaweng) – שורה אינסופית של חנויות, דוכני דיסקים פיראטיים, בגדים, מסעדות, ברים וחנויות אינטרנט, ומאחוריהם אחד החופים היפים באי. החופים הצפוניים מציעים שקט ושלווה אבל חיי לילה מועטים וכדאי לחשוב מראש על תחבורה, כי בערב שקט שם כמו במושב בנגב. רבים מהתיירים שוכרים אופנועים, והאי מקושט בשלטים המזכירים לנהגים הזרים שבתאילנד נוהגים בצד שמאל.
קו סמוי מתאים מאוד למשפחות – הכבישים סלולים היטב, יש בתי חולים, אוכל מערבי אם מתחשק והכל קל. רשימת הפעילויות היא אינסופית: צלילה, שנורקלים, גלשני רוח, סקי מים, רכיבה על פילים, חוות תנינים, חוות פרפרים, מצנחי רחיפה, עיסוי תאילנדי מסורתי (למשל ב-Baan Sabai או ב-Tamarind), בית ספר לבישול תאילנדי, ובמקדש וואט קונאראם אפשר עדיין לראות את גופתו החנוטה של אבי המקדש.
החודשים היבשים יותר הם דצמבר עד אפריל, אבל גם בחודשים מאי-אוגוסט, אין גשמים בכל שעות היום. נובמבר הוא החודש הגשום ביותר, עם כ-300 מילימטר גשם. ביולי-אוגוסט מרגישים כמו באי הספרדי איביזה, כולל תיירים אירופים שיכורים, לחובבי הז'אנר.
טיסה: אפשר להגיע בטיסה ישירה של "בנגקוק איירווייז" מבנגקוק, סינגפור, קראבי, פוקט ופטאיה. אפשר גם – אפשרות יקרה ומסורבלת – לטוס עם "תאי איירווייז" מבנגקוק לסוּרָט תאני, להמשיך משם באוטובוס אל רציף המעבורות, ומשם לקחת מעבורת אל האי.
אוטובוס ומעבורת: אפשר לקנות ברחוב קאו סן בבנגקוק כרטיסים משולבים לאוטובוס מבנגקוק לסוּרָט תאני (עשר שעות) ומשם במעבורת אל רציף נה תון (Na Thon) באי (שעתיים וחצי). אוטובוסים רגילים מבנגקוק לסורט תאני יוצאים מתחנת האוטובוס המשרתת את דרום תאילנד ("סַאי טַאי מאי"). באחרונה התרבו מקרי הגנבה של ציוד באוטובוסים מבנגקוק לסורט תאני ויש לוודא שהמסמכים והכסף נמצאים עליכם ולא בתיקים הגדולים. אפשר להגיע לסורט תאני באוטובוס גם מקראבי ומפוקט. יש מעבורת לקו סמוי מקו פנגן.
רכבת: אפשרות נוחה היא רכבת לילה עם דרגשי שינה שיוצאת מדי ערב ב-22:50 מתחנת הרכבת המרכזית של בנגקוק (הואלמפונג) ומגיעה לסורט טהני למחרת ב-8:00 בבוקר. יש גם רכבת יום היוצאת מבנגקוק ב-7:45 ומגיעה לסורט תאני ב-16:20. רשות הרכבות מוכרת כרטיסים משולבים למעבורת, היקרים מעט יותר מאשר כשקונים את כרטיסי הרכבת והמעבורת בנפרד, אבל שנת הלילה עוברת בנעימים הרבה יותר מאשר באוטובוס.

קוֹ לַנְטָה: פארק לאומי ומסיבות חוף
האי לנטה (Ko Lanta), מדרום לקראבי, התפתח מאוד בשנים האחרונות וכבר מציע קפה לאטה ואינטרנט, אבל רק מעט סקס כי רוב התושבים המקומיים הם תאילנדים מוסלמים שמרנים יותר. החופים העמוסים יותר הם האד קלונג דאו Had Khlong Dao)) והאד קלונג נין (Had Khlnog Nin) במערב האי; ככל שמדרימים, אפשר למצוא מקומות שקטים יותר. האי שוכן בשטח פארק לאומי ימי והאיים הסמוכים מהווים אטרקציות צלילה.
בדצמבר היינו כאן במסיבת חוף עם די.ג'יי שהגיע מלונדון – רוב התיירים היו בשנות העשרים לחייהם, אבל נראו גם משפחות רבות עם ילדים. המקום עדיין מתפתח ולכן הוא פחות נוח מקו סמוי (עם מחלות ילדות כמו הפסקות חשמל ודרכי עפר מאובקות), ולא יתאים לכולם. ממאי עד אוקטובר גשום; בספטמבר כמות המשקעים הממוצעת היא 400 מילימטר.
טיסה: טסים מבנגקוק או מקו סמוי לקראבי ומשם במונית.
אוטובוס: מיניבוסים מקראבי אל האי, במעבורת כלי רכב.
רכבת: אפשר לקחת רכבת לילה מבנגקוק לטרנג (Trang) ומשם מיניבוס לקו לנטה. ישנן שתי רכבות מדי ערב: אחת יוצאת ב-17:05 ומגיעה ב-7:35 למחרת, השנייה יוצאת ב-18:20 ומגיעה למחרת ב-10:11. בשתיהן יש דרגשי שינה נוחים.
מעבורת: אפשר להפליג מקו פי-פי (כשעה וחצי), מפוקט (כשעתיים) ומקראבי (כשעה וחצי).

פּוּקֶט: אי ללא הפסקה
עשרים טיסות ביום מבנגקוק, וטיסות ישירות מטייוואן, אוסטרליה, מלזיה, סינגפור והונג קונג, מבטיחות זרם בלתי פוסק של תיירים אל פּוּקֶט (Phuket), האי הגדול בתאילנד. הדבר ניכר בפיתוח חסר התקדים של האי בשנים האחרונות; האי מחובר בגשר אל היבשה, ולכן הפיתוח בו מואץ יותר מאשר באיים אחרים שהגישה אליהם ימית בלבד.
מצד אחד, יש כאן הכל – דאבל צ'יזבורגר, ניתוחים לשינוי מין בבתי חולים ברמה מערבית, משט יאכטות, מועדונים מעודכנים (בעיקר בפטונג, Patong), אוכל צרפתי אמיתי וחדר מלון ב-900 דולר ללילה (ב-Amanpuri). מצד שני, זה יכול לפעמים להיות יותר מדי. ב-810 קילומטר רבוע מובטח לכם שתמצאו את חלקת האלוהים הקטנה שלכם, אבל תצטרכו לחפש. רוב התיירים מתרכזים בקארון (Karon), פטונג וקאטה (Kata).
פעילויות: הפלגות (למשל לקו פי-פי), קיאקים, צלילה, שנורקלים, טיולים בגבעות וכל מה שעושים בחופים בתאילנד. בלב האי יש עדיין יער גשם, שדות אורז, מטעי עצי גומי, קוקוס, אגוזי קשיו, קקאו ואננס. בעיר פוקט אפשר עדיין למצוא בניינים הבנויים בסגנון סיני-פורטוגזי – במאה ה-19 היתה העיר מרכז מסחר אזורי שספג השפעות זרות רבות.
טיסה: יש עשרים טיסות ביום מבנגקוק, וכן טיסות מפטאיה, קו סמוי וצ'יאנג מאי. ישנן גם טיסות בינלאומיות מטייוואן, אוסטרליה, יפן, סינגפור והונג קונג. הטיסות הזולות ביותר הן של חברת אייר אסיה: מחירים ברצפה, אין מושבים מסומנים והשירות במהלך הטיסה מינימלי. מומלץ להזמין מראש.
אוטובוס: מבנגקוק, יציאה מתחנת האוטובוסים המשרתת את דרום תאילנד ("סאי טאי מאי"). משך הנסיעה 14 שעות. אפשר להגיע גם באוטובוס מקראבי בכשלוש-ארבע שעות ומסורט תאני בכחמש שעות.
רכבת: חולי רכבות בוחרים לנסוע ברכבת מבנגקוק לסורט תאני, ומשם באוטובוס לפוקט.
מעבורת: אפשר להגיע לפוקט מקראבי בכשעתיים, מקו לנטה בכשעתיים ומקו פי-פי בכשעתיים. 


גיא שרתעיתונאי, בעל תואר שני בלימודי דרום-מזרח אסיה מאוניברסיטת לונדון. דובר תאית, אינדונזית, איטלקית וצרפתית. גר בבנגקוק.

 

 

מסלולים וטיולים

מסלולי טיול ממומלצים

איותאיה / הוד מלכות

חזית מקדש פרה סי סנפט מן המאה ה-14, שהיה בזמנו הגדול במקדשי איותאיה
| צילום: אימג'בנק ישראל

לכתבה המלאה:

 
איותאה, הבירה העתיקה של סיאם 
איותאה, הבירה העתיקה של סיאם
משה גלעד  
רוצים לחזור במנהרת הזמן לממלכת סיאם השלווה והמופלאה?
סעו לאיותאיה, הבירה העתיקה

 

צפון תאילנד/ צ'יאנג מאי וסביבתה

מפל בצ'אנג מאי | צילום: Sitha Suppalertpisit

בעוד בנגקוק היא בירת הקניות של תאילנד והדרום הוא האזור שאליו נוסע רובם המכריע של המטיילים כדי לנפוש בחופים – אל הצפון מגיעים כדי לטייל. זהו אזור של ג'ונגלים ירוקים ויערות במבוק, המזמן היכרות עם שבטים מסורתיים, נופים נפלאים ואפשרויות רבות לטיולים ברכבי שטח ובאופנועים, ואף טרקים רגליים.

בירת הצפון היא העיר צ'יאנג מאי (Chiang Mai), העיר הגדולה באזור, שאליה קל להגיע ברכבת, באוטובוס או בטיסה מבנגקוק. בעיר יש שפע של מקומות לינה, מסעדות וחנויות זולים, והיא מהווה בסיס יציאה נהדר אל האזור הצפוני של תאילנד. גם מזג האוויר נעים יותר מבבנגקוק.

כדאי לפקוד את שוק הלילה העירוני הססגוני, המתקיים מדי לילה במרכז העיר. בשוק הענקי מוכרים הכל מהכל, ממלאכות יד של שבטי הצפון, דרך בגדים ופסלים ועד אוכל. נעים לשוטט בין הדוכנים ולהתרשם ממגוון המוצרים ומשלל הצבעים, וכן לטעום פירות מיוחדים. בעיר ובסביבתה יש מפעלים שונים של מוצרים מקומיים, בהם ניתן לסייר ולעמוד על תהליך ייצורן של השמשיות המעוטרות מנייר, תכשיטי כסף, או בדי המשי מבקיעת זחלי המשי מן הביצים, דרך תהליך האריגה ועד לסיום המוצר המוגמר. אפשר לנצל את השהות בעיר להרשמה לקורסים שונים, שהפופולריים ביניהם הם בישול תאי, עיסוי תאילנדי ותורות רוח שונות. תצפית נוף יפה על העיר נשקפת מהמקדש פראטאט (Prathat) שבראש ההר דוי סוטפ (Doi Suthep).

הפעילויות הפופולריות בצפון, כאמור, הם טיולי הג'יפים והטרקים. לאלו אפשר להירשם דרך מקומות הלינה השונים ובסוכנויות הנסיעות שבצ'יאנג מאי וביישובים נוספים בצפון. הטיולים הרגליים אורכים בין יום-יומיים לחמישה, כאשר הלינה היא בכפרים תאילנדים לאורך הדרך. המדריך המלווה לרוב מבשל את הארוחות. לעתים משולבת רכיבה על פילים בחבילה. אפשר להצטרף לטיולי ג'יפים מאורגנים או לשכור רכב לנהיגה עצמאית. פעילות מעניינת נוספת באזור היא רפטינג ושייט בנהרות הצפון. סיורים אלו יוצאים מצ'יאנג מאי ומצ'יאנג ראי.

האזור בו נפגשים גבולות תאילנד, מיאנמר ולאוס מכונה "משולש הזהב". העיר צ'אנג ראי 
(Chiang Rai), המרוחקת כ-785 קילומטר מבנגקוק, מהווה בסיס נוח ליציאה לטיולים באזור. בדומה לצ'יאנג מאי, גם בה יש שוק לילה ואינספור אפשרויות ליציאה לטיולי ג'יפים וטרקים, אך בניגוד אליה היא קטנה יותר, אינטימית ופחות עמוסת תיירים. עיירה חביבה נוספת בצפון היא פאי (Phai).

המיוחדים של מסע אחר

המלצות מסע אחר על אתרים יחודיים ומקומות שונים מהמסלול הרגיל

טיפוס בקראבי, בישול בצ'יאנג מאי


קורס טיפוס מצוקים בקראבי (Krabi) שבדרום תאילנד
ישנם כמה בתי ספר בחוף ראיליי ( Railay), המהווה מוקד משיכה למטפסים מכל העולם. בבתי הספר מדגישים כי אין צורך בניסיון מוקדם ומציעים קורסים בני חצי יום (800 באהט), יום (1,500 באהט) ושלושה ימים (5,000 באהט). באזור ישנם כ-500 מסלולים שונים ובחלק מהצוקים הותקנו תפסני ברזל. כדאי לעשות סקר שווקים – גם באינטרנט – ולבדוק איזה ציוד מקבלים ומה רמת הבטיחות שמספקת החברה. המטפסים, טיפוסים מיוחדים כשלעצמם, נפגשים בערב על החוף למשקאות, אבל לא מגזימים, כי למחרת ממתין יום חדש של טיפוסים. 

מאת גיא שרת 

קורס בישול תאילנדי בצ'יאנג מאי (Chiang Mai) 
בית הספר Baan Thai, למשל, מציע קורס של יום אחד ב-700 באהט (כשבעים שקל) שבו לומדים להכין פאד-תאי, טוֹם יָאם קוּנג (מרק סרטנים חמוץ-חריף), לָאבּ קַאי (סלט עוף קצוץ לפי מסורת צפון-מזרח תאילנד) וקארי ירוק, ואפילו מקבלים סינר במתנה. קורסים אחרים כוללים ביקור עם המורה בשוק ובחירת ירקות, מוצרים ותבלינים, וסדנת פיסול בירקות ופירות. בפעם הבאה שחברים יציעו לכם ללכת לאכול אוכל תאילנדי בארץ – תזמינו אותם אליכם הביתה. 

מאת גיא שרת

סודות תאילנדיים

גם מחוץ לבנגקוק, קו סמוי ופוקט יש לתאילנד הרבה מה להציע. המלצות לאזורי טיול, שמורות טבע, שווקים, כפרי דייגים ואיים קסומים שעדיין לא נתגלו על ידי המוני התיירים



שתפו: