הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד
כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד
אשרות ושגרירויות
ישראלים יכולים להיכנס לפיליפינים ללא אשרה מראש, לתקופה של עד 59 יום. האשרה ניתנת בשדה התעופה עם ההגעה, ללא תשלום. על הדרכון להיות בתוקף לתקופה של חצי שנה לפחות לאחר סיום תקופת הוויזה. ניתן להאריך את האשרה במשרד ההגירה במנילה תמורת תשלום.
שגרירות הפיליפינים בישראל
כתובת: בני דן 18, תל אביב.
טלפון: 03-5461499
שגרירות ישראל בפיליפינים
כתובת: 23rd Floor, Trafalgar Plaza H.V. Dela Costa St. Salcedo Village, Makati City. מנילה.
טלפון: 63-2-8925330/32.
איך להגיע
אפשר להשיג כרטיסי טיסה זולים לפיליפינים בבנגקוק, בהונג-קונג או בסינגפור. טיסות ארוכות-טווח למזרח, היוצאות מכמה ערים אירופיות, מגיעות גם למנילה. אפשר לטוס אליה גם מיפאן, מטייוואן, מסינגפור, מאוסטרליה, מניו-זילנד ומהחוף המערבי של ארצות-הברית.
מתי כדאי להגיע
התקופה הטובה ביותר לטיול ברוב חלקי הפיליפינים היא מדצמבר ועד מרץ.
בטחון
המטה ללוחמה בטרור ממליץ לאזרחי ישראל להימנע מכל ביקור/שהייה באי מינדנאו שבדרום הפיליפינים, זאת בשל איומים קונקרטים מצד ארגונים מוסלמים קיצוניים הפועלים באי. בנוסף לכך מומלץ לקיים ערנות גבוהה בעת השהייה בפיליפינים כולה.
בריאות וחיסונים
המחלות הקשות הנפוצות בפיליפינים הן קדחת הדנגי , צהבת מסוג A , וטייפואיד.
לפני הנסיעה מומלץ לפנות ללשכות הבריאות המחוזיות ולקבל את החיסונים הנדרשים.
מומלץ לאכול במקומות מסודרים. יש לשתות מים רתוחים או מים מינרלים.
מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד
לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד
מטבע
המטבע הפיליפיני הוא פזו (PESO), המתחלק למאה סנטאבוס. המטבע המועדף בקרב החלפנים הוא הדולר האמריקני. ככל שסכום השטר גבוה יותר, ניתן לקבל שער גבוה יותר בעדו. עבור המחאות נוסעים מקבלים בדרך כלל פחות מהשער הנהוג באותה עת. כרטיסי האשראי המוכרים מתקבלים ברבים מהמלונות, המסעדות והעסקים. אפשר למשוך כסף בכספומטים של בנקים רבים במנילה באמצעות כרטיס אשראי.
אוכל, לינה ותחבורה זולים מאוד בפיליפינים.
הפרש שעות
הפיליפינים מקדימים את שעון ישראל בשש שעות.
תקשורת
קידומת הטלפון הבינלאומית של הפיליפינים היא 63.
תחבורה
לחברת התעופה Philippine Airlines רשת טיסות פנימיות ענפה למקומות שונים באיים. ניתן להשיג הנחות, דבר שהופך את הטיסה לאמצעי תחבורה זול ומהיר.
הדרך השנייה, האיטית יותר, לנוע בין האיים היא בספינות ובמעבורות מסוגים שונים. רמת הספינות, נוחותן, בטיחותן ומהירותן משתנות ממקום למקום ומחברה לחברה. למרחקים קצרים אפשר להשתמש בסירת מנוע קטנה.
האוטובוסים מהווים את אמצעי התחבורה העיקרי. למרחקים קצרים, אמצעי התעבורה המקובל ביותר בתוך ובין הערים הם הג'יפניס (Jeepneys) – ג'יפים המעוטרים בקישוטים צבעוניים, שהם אמנות בפני עצמה, ובעלי יכולת קיבול מדהימה לנוסעים (12 אנשים) ולמטען. אמצעי תחבורה נוספים: אופנועים, אופניים עם "סירות צד" וכרכרות. אלה נפוצים בעיקר באזורים הכפריים. כששוכרים אותם, כדאי לקבוע מחיר מראש.
לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות
אוכל
המטבח הפיליפיני חדגוני למדי. הוא כולל הרבה תבשילי בשר (חזיר בעיקר) ואורז. אחת ממעלותיו היא במבחר הגדול של פירות ים טריים. ברוב הערים נמצאות מסעדות סיניות ומסעדות המגישות אוכל מערבי נוסח אמריקה – המבורגר, צ'יפס וכדומה. הפיליפינים הם גן עדן לאוהבי הפירות הטרופיים כאננס, בננה, פפאיה ומנגו. מאגוז הקוקוס מייצרים אינספור מאכלים ומשקאות, ואפשר לקנותם בכל רחבי המדינה.
אטרקציות ואתרים מומלצים
מנילה
בירת הפיליפינים, מהגדולות בערי המזרח, היא עיר צפופה, מזוהמת, חסרת-חן ומוכת עוני ופשע. היא אינה מציעה הרבה לתיירים מלבד קניות ובילויים. יש לה כמה מרכזים. מקאטי הוא רובע העסקים, וארמיטה הוא מרכז תיירות. כדאי לבקר גם בסביבות נהר הפאסיג שעובר בעיר. מדרום לו מצוי הרובע העתיק, שבו שרידי העיר הספרדית אינטרמורוס (Intramuros) ובית הקברות הסיני, שכדאי לבקר בהם. אל תחמיצו את המראה המדהים של כנסיית קיאפו (Quiapo) בימי שישי, כשהמאמינים באים לחלות את פניו של "הנוצרי השחור". מדרום לנהר נמצאת פסאי סיטי, שבה מצויים רוב המלונות היוקרתיים לאורך המפרץ. פארק ריזאל (Rizal Park) הוא מקום בילוי פופולרי לשעות אחר הצהריים.
כדאי לצאת לנסיעה בת שעתיים, שבעים קילומטר דרומית-מזרחית למנילה, לפגסנחאן (Pagsanjan), שם אפשר לצפות באשדות או לשוט בקנו וברפסודת במבוק בתוך קניון נפלא. הסצינות המסיימות את הסרט "אפוקליפסה עכשיו" צולמו לאורכו של נהר זה. בדרך כלל השיט כאן נינוח, והמים מגיעים לשיא גובהם באוגוסט וספטמבר.
טרסות האורז המופלאות שבלוזון הן בנות יותר מ-2000 שנה. | צילום: סימון גורני |
לוזון
האטרקציות העיקריות מצויות בלב ההרים שבצפון האי. אל הרי הקורדיליירה המרכזית שבצפון האי נדחקה לפני אלפי שנים קבוצת שבטים קטנים – בונטוק, קלינגה, טנגואן ועוד – הנקראים בשם הכולל איגורוט (Igorot, "ההרריים"). אוכלוסיית האיגורוט מוערכת ב-300,000 נפש, והם חיים בכפרים זעירים ומעבדים את חלקות האורז שעל הטרסות המופלאות שלהם, שגילן יותר מאלפיים שנים. מדרגות אלה נחשבות לפלא תבל השמיני.
באגיו (Baguio) – נמצאת בגובה 1,500 מטר מעל פני הים. בעבר היא היתה בירת הקיץ של הפיליפינים, ומשמשת גם היום מקום מפלט מהחום של השפלה. כדאי לבקר בשוק הענק, שבו חנויות עם אוספים נהדרים של חפצי אמנות ופולחן ודוכנים המוכרים מכל טוב. כדאי לבקר גם במוזיאון לתרבות האיגורוט, ובגנים הבוטניים.
בונטוק (Bontoc) – העיירה המרכזית באזור. אפשר לצאת לסיור בכפרים רבים של שבטי הבונטוק והקלינגה(Kalinga) . הסיור באזור משלב הליכה ברגל עם נסיעה ברכב. כדאי להצטייד במזון ובמתנות לתושבי המקום.
הכפר סגאדה (Sagada) מצוי 18 קילומטר מבונטוק, וידוע במערות הקבורה של האיגורוט המצויות בו. כדי לסייר במערות הגדולות כדאי להיעזר במדריך מקומי.
בנאווי (Banaue) שמדרום לבונטוק שוכנת בלב ליבו של אזור הטרסות. היא נקודת מוצא לסיורים רגליים בכפרי שבט האיפוגאו (Ifugao). בנחלתם של אנשי האיפוגאו נמצאות טרסות האורז המפותחות ביותר, והנוף באזור זה עוצר נשימה.
חופים
מעצם היותם של הפיליפינים מורכבים מאיים, רבים בהם החופים. עם זאת, החופים ברובם רגילים למדי, ללא אטרקציות מיוחדות במינן לתיירים.
האי סבו (Cebu) הוא בעיקר מרכז תחבורה ימי וקל להגיע ממנו לאיים אחרים. עם זאת, בסבו עצמו אפשר לעשות קורסי צלילה במחיר זול יחסית. צפונית-מערבית לו, בדרום האי בנטאיאן (Bantayan) יש חופי רחצה יפים. אל האי בוהול (Bohol), הנמצא דרומית-מזרחית לסבו, אפשר להגיע בשיט קצר במעבורת. בוהול מאופיין בגבעות המעוגלות, ביערותיו, בכנסיות המעניינות ובחופים יפים. בסביבתו יש אתרי צלילה מופלאים.
חופי האי בורוקאי, שמצפון לקצהו של האי פאנאי, הם המפורסמים במדינה כולה, בשל נופיהם שכמו נגזרו מגלויה. מספר התיירים המבקרים בו גדול במיוחד, אך יש חופים שלווים יותר מאחרים.
האי באליקסג מוקף שוניות אלמוגים. באי קבליאו יש אתרים יפהפיים לצלילת שנורקלים ולצלילת עומק גם יחד.
חופים יפים ואתרים לצלילה ישנם גם באי הקטן קאמיגין, מול החוף הצפוני של מינדנאו, במיוחד בקוגיטה, שם ישנה גם שונית אלמוגים.