תפריט עמוד

מידע מעשי ליפן

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד


אשרות ושגרירויות

נושאי דרכון ישראלי המבקשים לשהות עד 3 חודשים ביפן, פטורים מאשרת כניסה.

שגרירות יפן בישראל
כתובת: ברקוביץ' 4, תל אביב.
טלפון: 03-6957292/3

שגרירות ישראל ביפן
כתובת: 3 Niban-Cho Chiyoda-Kutokyo
טלפון: 81-3-32640911.
http://tokyo.mfa.gov.il


איך להגיע
חברת אל על מקיימת טיסות ישירות מנתב"ג לטוקיו. משך הטיסה כ-12 שעות. טיסות נוחות וזולות יותר עוצרות באיחוד האמירויות. ניתן לטוס ליפן גם דרך יעדים שונים באירופה אבל משך הטיסה מתארך בהתאם. נמל התעופה (Narita) בטוקיו, נחשב לאחד העמוסים ביותר בעולם. נאריטה מצוי במרחק כשישים קילומטר מטוקיו וכדי להגיע אליו מהעיר יש לנסוע בשעות העומס כשעתיים וחצי. הדרך הזולה ביותר להגיע לטוקיו מנאריטה היא ברכבת. מי שרכש בישראל כרטיס חופשי לרכבות ביפן יכול להתחיל ולהשתמש בו כבר כדי לעשות את הדרך משדה התעופה לעיר.


מתי כדאי להגיע
העונה האידיאלית לביקור ביפן היא בין אמצע ספטמבר לסוף נובמבר. בעונה זו פוחתת הלחות, הטייפונים והגשם, ובהדרגה, מצפון לדרום, משנים העלים את צבעם. השלכת ביפן היא מהיפות בעולם, בעיקר בגנים. בקיוטו, שבה ריכוז גבוה של גנים במקדשים, מגיעה השלכת לשיאה בחציו הראשון של נובמבר. גנים נפלאים בשלכת הם שילוב שלא ניתן לתאר בסופרלטיבים.

עונה מומלצת נוספת היא האביב, עונת פריחת הדובדבן. האביב מתחיל בדרום החם ומתפשט אט אט צפונה. לאורכה של המדינה נמשכת הפריחה כשישה שבועות, אך בכל אזור היא נמשכת ימים ספורים בלבד. כדאי להימנע מביקור ביפן בשבוע האחרון של דצמבר ובשבוע הראשון של מאי, בהם חוגגים היפנים חגים שונים. מאות אלפי אנשים נוסעים בזמנים אלה בחזרה לעיר הולדתם כדי לבלות את החג בחיק משפחתם. רוב העסקים ומרכזי השעשועים סגורים והערים שוממות.

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


לשכות תיירות

אתר לשכת התיירות היפנית


מטבע
המטבע היפני נקרא ין. ישנם שטרות של 1000, 5000, ו-10,000 ין וכן מטבעות של ין אחד, 5 , 10, 50, 100 ו-500.


הפרש שעות
יפן מקדימה את שעון ישראל בשש שעות.


תקשורת
הקידומת הבינלאומית של יפן היא 81.


מידע על יפן בנושא תחבורה
מערכת התחבורה הציבורית ביפן היא מהמעולות בעולם, אלא שמחירי הטיסות והרכבות המהירות הם יקרים. רוב היפנים משתמשים ברכבות, הידועות במהירותן ויעילותן. הרכבות נקיות, נוחות והמושבים מרופדים בקטיפה. הרכבות מדייקות מאוד ומגיעות בתדירות גבוהה. יש רכבות איטיות יותר, במחירים זולים יותר, המיועדות לנסיעות ארוכות (לרוב בלילה). למקומות רבים ניתן להגיע במעבורת, כשגובה המחיר נקבע בהתאם למחלקה.
ניתן לרכוש "כרטיס רכבות" מיוחד לתיירים, המאפשר שימוש כמעט בכל הרכבות במדינה. יש לרכשו מחוץ ליפן דרך סוכנות נסיעות או באתר האינטרנט, ומחירו כ345 דולר לשבעה ימי נסיעה רצופים. ניתן גם לרכוש כרטיסים התקפים ל-14 או ל-21 יום.
חשוב מאוד לדעת: הכרטיס החופשי פועל לגבי כל הנסיעות בחברת הרכבות הגדולה ביפן ששמה JR. הוא אינו תקף לנסיעה בקווים של חברות אחרות, קטנות יותר. לפני כל נסיעה בין עירונית חשוב לברר אם כולה נעשית בקווים של JR או שהיא מערבת גם קווי חברות אחרות. במקרה כזה תידרשו לשלם בסיומה את ההפרש שעלול להגיע לסכומים גבוהים.

תחבורה עירונית בטוקיו ובערים אחרות: הרכבות בטוקיו הן הדרך היחידה הטובה לנוע בעיר. הרכבות יעילות מאוד אבל עלולות להיות צפופות. כרטיסי נסיעה לא קונים בקופה אלא רק ממכונות אוטומטיות. לא תמיד זה פשוט כיוון שלא כל המכונות "דוברות" אנגלית. נסיעה בקו עירוני מתחילה בכ-180 יין (כ-4.3 שקלים). יש מחירים שונים לפי מרחקים גם בתוך העיר. כל התחנות בערים המרכזיות – טוקיו וקיוטו משולטות גם באנגלית.
התחנות במקומות קטנים יותר משולטות רק ביפנית.
ברוב הרכבות הבינעירוניות עוברת עגלה ובה אוכל ושתייה.
מקובל מאוד לקנות מגש סושי ושתייה לפני שעולים לרכבת.
כל המקומות ברכבת מסומנים.
גם בעלי הכרטיס החופשי צריכים להצטייד בכרטיס מסומן – הם עושים זאת בסוכנות הנסיעות של חברת הרכבות. סוכנות כזו פועלת בתחנות הגדולות בטוקיו. את הכרטיס החופשי יידרשו להראות בצירוף דרכון בכל תחנת רכבת בסיום הנסיעה.

הפתרון הטוב ביותר לנסיעות עירוניות הוא לרכוש בכל יום כרטיס יומי לרכבת התחתית. כרטיס כזה עולה 600 ין (כשבעה דולר) לאדם ומאפשר נסיעה ללא הגבלה ברשת המטרו למשך 24 שעות. נסיעה אחת עולה כשליש ממחיר זה, כלומר אם נוסעים שלוש פעמים זה כבר משתלם. חשוב לזכור – זה לא כולל את הקו המעגלי השימושי "יאמאנוטה" (YAMANOTE), ששייך למרבה התסכול לרשת הרכבות הארצית JR. מבקרים שמיטיבים לתכנן יכולים להשתמש בשתי הרשתות בימים נפרדים וכך לנצל טוב יותר את הכרטיס היומי.


הדרכה
בטוקיו פועל גוף התנדבותי שנקרא Tokyo Free Guide. הקימה אותו צעירה בשנות השלושים בשם קאזויו טאקדה. אם פונים אל אתר האינטרנט שלהם זמן מה לפני הביקור הם מתאמים מדריך חינם למשך כמה שעות. המדריכים, צעירים שרוצים לשוחח באנגלית כדי לשפר את שליטתם בשפה, אינם מדריכים מקצועיים. המעוניינים בהדרכה חינם יכולים לקבל מידע באתר www.tokyofreeguide.com

 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

 


אוכל

ארוחת הבוקר במלון בטוקיו עלתה כתשעה דולר לאדם. היא כללה מזנון חופשי עם ירקות, חביתות, קרואסונים חמים וכמה סוגי דגני בוקר. היא כללה גם "אגף" יפני ובו מרק מיסו, אורז, אטריות, חמוצים יפניים ודגים. בכל בית קפה ברחוב או בתחנת הרכבת הסמוכה אפשר לשתות ספל קפה גדול תמורת כשלושה דולר ולאכול קרואסון או כריך תמורת סכום דומה. מכל אחת מאלפי מכונות השתייה שפזורות בעיר אפשר להוציא פחית קפה סנטורי (לוהט או קר) תמורת 120 ין, קצת יותר מדולר אחד.
בצהריים אפשר לאכול יחד עם המוני העובדים שיוצאים להפסקה, באחד המזנונים במרכז העיר. מנה גדולה ומשביעה של מרק עם אטריות ופירות ים עולה כשמונה דולר.
ארוחת ערב גוררת התלבטות קשה הרבה יותר בין מגוון של אלפי מסעדות שמפתות את הסועדים בדוגמאות מרהיבות של מנות עשויות פלסטיק שמוצגות בחלונות הראווה. המנות האלה מאפשרות גם לתיירים שאינם דוברים מלה ביפנית להצביע בהיסוס על המנות שנראות טעימות במיוחד ולקוות לטוב. אפשר כמובן לאכול כמעט בכל דרגת מחיר אבל בדרך כלל, תמורת כעשרים וחמישה דולר לאדם, אפשר לנסות מגוון די רחב מן המטבח של טוקיו. המחיר כולל בירה אחת וקנקן קטן של סאקה.


מידע על יפן בנושא לינה
יפן מציעה שפע של אפשרויות לינה: החל במלונות יוקרה, דרך מלונות לאנשי עסקים, המחפשים נוחות ומוכנים לוותר על מותרות, ועד לפנסיונים משפחתיים, שבהם שוררת אווירה ביתית ולבבית. הפנסיונים הם הזדמנות להכיר בית יפני, לפתח שיחה עם בעל הבית וליהנות מאוכל ביתי. גם אכסניות הנוער של יפן מציעות מקומות לינה סבירים. המחירים שהן גובות גבוהים בהשוואה למקובל בארצות אחרות, אבל נמוכים לעומת אפשרויות לינה אחרות ביפן. אם אתם מתכוננים לשהות ממושכת ביפן, מקום הלינה הזול ביותר הוא ה-Gaijin House – אכסניה פרטית לזרים. לרוב נאלצים התיירים הלנים באכסניה כזו לחלוק חדר עם שותף אחד או יותר. גם מרבית בתי המלון ביפן מציעים למי שמתכנן בה ביקור ממושך תעריף שבועי או חודש, הזול באופן משמעותי מהמחיר ללילה בודד.

כתב: נמרוד בשור


מידע על יפן בנושא בילויים
הרוצים לצפות במערכה אחת מתוך הצגה בתיאטרון הקאבוקי יכולים להגיע לתיאטרון "קאבוקי זה" בשכונת גינזה בטוקיו. בכל שעות היום משתרך בתיאטרון תור של תיירים שמערכה אחת מאמנות הבמה היפנית עשויה לספק אותם לחלוטין. תמורת 800 ין בלבד (כשמונה דולר) זוכים הממתינים למקומות עמידה בחלקו האחורי של האולם. זה דורש תעצומות נפש מסוימות ורגליים חסונות. לאחר כשעה מבינים את הרעיון הבסיסי וללא הבנת השפה היפנית קשה להתמודד עם האמנות החשובה והמשעממת להחריד הזו.

כתב: משה גלעד

בתי רחצה ביפן
בתי הרחצה הם חלק בלתי נפרד מחיי החברה ביפן, שם הם נחשבים עדיין לאחד ממקומות הבילוי הטובים ביותר עלי אדמות. כדי להתרחץ בבית מרחץ יפני (סנטו) יש להצטייד רק בלבנים נקיים. בכל סנטו ניתן להשיג סבון, סכין גילוח וכלי רחצה אחרים.

שעות הפתיחה הן החל משעות אחר הצהריים המוקדמות וכלה בחצות או באחת אחר חצות. מספר מועט של מקומות פתוחים גם בבוקר. מחיר הכניסה בכל עיר נקבע על ידי התאחדות בעלי בתי המרחץ ומחייב את כל חבריה.

בסנטו יש כניסה נפרדת לנשים, המסומנת בסימן יפני מיוחד, שונה מזה של הגברים. אם לא מזהים את הסימן, פותחים דלת, וסוג הנעליים המונח בכניסה יסגיר מייד את מין הבאים.

 

 

מסלולים וטיולים

מסלולי טיול ממומלצים

שבועיים / טוקיו ואזור קיוטו

לאחר שבוע בטוקיו, כמפורט במסלול לשבוע אחד, אפשר לצאת לשבוע נוסף בקיוטו וסביבתה.
בעיר זו כדאי להקדיש כארבע ימים לסיור בין עשרות המקדשים והגנים היפניים היפים. להלן כמה מאתריה המרכזיים של קיוטו:

ארמון הקיסרות של קיוטו (Kyoto Gosho)
מקום משכנה של המשפחה הקיסרית עד 1868, אז עברה לטוקיו. המבנה הנוכחי נבנה ב-1855. הביקור בארמון נעשה אך ורק על ידי סיורים מאורגנים, אליהם יש להירשם מראש במשרד שבפארק הקיסרי המקיף את הארמון. סיורים באנגלית נערכים פעמיים ביום, פרט ליום שבת.

פגודת הזהב Kinkakuji
מקדש זן שגגו מצופה עלי זהב, השוכן בלב גן יפני שליו ומקסים.

גינקקוג'י (Ginkakuji)
למרות שפירוש שמו הוא "פגודת הכסף", מקדש זן זה אינו מקיים את ההבטחה שבשמו כפגודת הזהב, ואינו מצופה בכסף. בחצרו משתרע מקדש זן יבש משרה שלווה.

טירת ניג'ו (Nijojo)
טירה זו נמצאת מדרום-מערב לארמון הקיסר. זוהי טירת שוגון מהמאה ה-17 המצטיינת בארכיטקטורה מעניינת, במיוחד הציורים והתחריטים על הקירות שבתוכה.

מקדש ריואנג'י (Ryoanji)
מתחם המקדש מציג דוגמא נפלאה לגן זן יבש – גן יפני ייחודי העשוי חצץ לבן וסלעים. זהו אחד היפים בגני הזן היבשים של יפן, המוגדר כ"גדוש בריקנות".

מקדש Kiyomizudera
פירוש שמו של מקדש זה הוא "מקדש המים הטהורים". זהו אתר מורשת עולמית הניצב במזרח קיוטו באזור גבעות, וממנו נשקף נוף נאה. בסמוך לו ניתן לבקר ברובע Higashiyama הרוחש פעילות, ברחובות צרים מלאי חנויות ומסעדות.

Sanjusangendo
מקדש במזרח העיר, שבו אולם עץ רחב ידיים המלא ב-1001 פסלים מוזהבים של אלת הרחמים קאנון. המקדש נבנה ב-1266 והינו מבנה העץ הארוך ביותר ביפן.

רובע גיון (Gion)
רובע הבילויים והגיישות המפורסם של קיוטו. ברחובות ישנם בתי תה קטנים, חנויות המוכרות אמנויות מסורתיות, מסעדות, בתים בארכיטקטורה יפנית מסורתית ועוד. בצדו השני של הנהר נמצא אזור Kawara-machi, ובו חנויות אופנה רבות, אולמות קולנוע, חנויות ספרים, מרכזי קניות ועוד.

שוק נישיקי (Nishiki)
רחוב צר המכונה "המטבח של קיוטו" ולא בכדי. המון דוכני אוכל המציגים מעדנים מקומיים, החל מממתקים יפניים מוזרים לחיך המערבי, דרך סושי מגרה ועד ירקות ופירות ים.

מקדש הייאן (Heian)
מקדש אדום עז שנבנה ב-1895 בסגנון הארמון הקיסרי של תקופת הייאן. בשטחו גן יפה, המקסים במיוחד באפריל, עם פריחת עצי הדובדבן הרבים שבו.

מקדש צ'יאונין (Chionin)
מקדש בודהיסטי שבכניסתו ניצב שער מרשים ועצום ממדים, המתנשא לגובה של 24 מטר.

המוזיאון הלאומי של קיוטו
מוזיאון המציג אוספים של אמנות יפנית מוקדמת – קליגרפיה, ממצאים ארכיאולוגים, קרמיקה, טקסטיל, ציורים ועוד.
אתר אינטרנט

המוזיאון הלאומי של קיוטו לאמנות מודרנית
מוזיאון המציג אמנות מודרנית הן של אמנים יפניים והן של אמנים זרים (ובהם מאטיס). מהבניין נשקפת תצפית על רובע Higashiyama. 
אתר אינטרנט 

למידע נוסף על קיוטו

לאחר כארבעה ימים בקיוטו כדאי לצאת לשלושה ימים נוספים בסביבתה של העיר. אתרים שכדאי לבקר בהם בסביבת קיוטו הם העיר העתיקה נארה, אזור המקדשים של אינארי ועיר החוף אמאנוהאשידטה.

נארה (Nara)
הבירה העתיקה של יפן לפני קיוטו וערש התרבות היפנית, שנוסדה בשנת 710, ונמצאת מרחק של כשעה נסיעה מקיוטו. העיר כולה גדושה במקדשים, בקברים עתיקים ובשרידי תרבות מפוארת ומוקפת בנוף מרהיב עין.
אתרים מרכזיים:
מקדש Todaiji, שהינו מבנה העץ הגדול בעולם ובתוכו פסל הבודהה הגדול במדינה כולה.
מקדש Horyuji, מהעתיקים ביפן, שאולמו המרכזי בעל גג הפגודה הינו מבנה העץ העתיק בעולם.
מקדש Kofukuji של שושלת פוג'יוורה, בעל אחת הפגודות הגבוהות ביפן.
מקדש Kasuga Taisha היפה, המפורסם בפנסים הרבים שבו, המודלקים כולם בפסטיבלים שבפברואר ובאוגוסט.
מקדש Yakushiji, אחד העתיקים ביפן, בסגנון סיני, שהפגודה המזרחית שלו שרדה משנת 730.

למידע נוסף על נארה

אמאנוהאשידטה (Amanohashidate)
פירוש שמה הארוך של עיר חוף זו הוא "גשר לגן עדן". זוהי רצועה בת כשלושה וחצי קילומטרים באורכה ובין ארבעים למאה מטר ברוחבה, המכוסה יערות אורן ונמתחת לאורך מפרץ Miyazu התכול. המראה מהגבעות הסמוכות יפהפה (רכבל מטפס לראשיהן). 

כתבה: יעל רגב 

עד שבוע / ביקור בטוקיו

טוקיו. ערב רב של חנויות מפתות, שלטי ענק מנצנצים וגורדי שחקים

כדאי להתרכז באתרים המרכזיים של טוקיו, עם גיחה של יום אחד מחוץ לעיר.
האתרים בטוקיו שאפשר לראות בשבוע הם: 

ארמון הקיסר (Imperial Palace) והגנים שמקיפים אותו
מקום מגוריהם של קיסרי יפן מוקף תעלת מגן ופארקים, ולמעשה הינו הריאה הירוקה הגדולה ביותר בעיר. שלושת הפארקים סביבו – Kokyo Gaien (הגנים החיצוניים של ארמון הקיסר), Kokyo Higashi Guoen (הגינה המזרחית) ופארק Kitanomaru – פתוחים חינם לקהל הרחב. המעוניינים לבקר בארמון הקיסר, שנבנה ב-1968 לאחר שקודמו נהרס במלחמת העולם השנייה, נדרשים להזמין מקום מראש:
אתר אינטרנט

בפארק Kitanomaru, פרט לפריחת עצי דובדבן נהדרת בעונה, יש אתרים רבים, בהם: מוזיאון המדע, המוזיאון הלאומי לאמנות מודרנית, הגלריה לאומנויות, ואולם ניפון בודוקן 
(Nippon Budokan) שנבנה עבור תחרויות הג'ודו באולימפיאדת טוקיו וכיום ניתן לצפות בו באירועי תרבות ובכיתות לימוד לאומנויות הלחימה. באפריל אסור לפספס את שדירת עצי הדובדבן, Chidorigafuchi. עוד באזור – מקדש יסוקוני (Yasukuni Shrine) ומוזיאון האמנות Yamatane.
ממזרח לארמון שוכנת תחנת הרכבת Tokyo Station, ובסמוך לה המוזיאון לאמנות ברידג'סטון.
מדרום למתחם הארמון נמצא פארק נוסף – היביאה (Hibiya), שהיה הפארק הראשון בעיר בסגנון מערבי. ממערב למתחם נמצאים המוזיאון לאמנויות Idemitsu רחוב Marunouchi Naka-dori ובו חנויות נהדרות.

מקדש מייג'י (Meiji)
מקדש שינטו שמתחמו כולל גם גנים יפים (במיוחד ביוני, עונת הפריחה של האירוסים), יער ואת מוזיאון האוצר. המתחם משתרע על פני אלף דונם, וביום ראשון הינו עמוס במיוחד בהמוני בני אדם, ומרתק לשבת ולהסתכל במצעד האנושי המגוון החולף על פניכם.
אתר אינטרנט

מתחם המקדש נמצא ברובע הרג'וקו, "השינקין של יפן" אם תרצו. באזור זה מגיעה תרבות הרחוב לקיצוניות פרועה וצבעונית, במיוחד ברחוב Takeshita Dori ופארק יויוגי (Yoyogi Koen). בפארק זה מוזיאון ומסלולי הליכה, ובימי ראשון הוא הופך לתצוגת אופנה מטורפת במיוחד, הכוללת הפנינג המוני עם שלל הופעות מסוגים שונים, ובעיקר קהל מרתק בססגוניותו.

אזור שינג'וקו (Shinjuku)
אזור המסחר והבילוי המרכזי והסואן של העיר, ערב-רב של חנויות מפתות, שלטי ענק מנצנצים וגורדי שחקים. חובבי הקניות – הגעתם למקום הנכון. מרכזי קניות ענקיים, חנויות מוזלות למוצרי אלקטרוניקה, הכל מהכל נמצא כאן, ובשפע. באזור זה שוכנת "הטיימס סקוור" היפנית, בסמוך למרכז הקניות המפלצתי Takashimaya. כדאי לנצל את גובהם של גורדי השחקים להצצה על העיר מלמעלה, ואת התצפית הגבוהה ביותר תוכלו למצוא בבנייני Tokyo Metropolitan Government המתנשאים לגובה של 243 מטר מעל פני הים. תצפיות טובות נוספות מספקים Shinjuku Center Building, בניין Sumitomo ובניין Shinjuku NS. מוזיאון מעניין לחובבי הטכנולוגיה נמצא בבניין NTT Inter Communication Center. רובע Kabukicho עמוס מסעדות, ברים, היכלי מכונות פצ'ינקו וחנויות, ומשמש גם כרובע החלונות האדומים של העיר.
אם אחרי קדחת הקניות אתם חפצים במזון לנפש, תוכלו להציץ ביצירות של ואן גוך וסזאן במוזיאון האמנות Seiji Togo Memorial Yasuda Kasai. נוף נטול אספלט, חלונות ראווה ושלטי פרסום ניתן למצוא ב-Shinjuku Gyoen, אחד הפארקים היפים בעיר, הכולל גם גן אנגלי וצרפתי, וכן 1,500 עצי דובדבן.

אזור גינזה (Ginza)
יותר מ-400 גלריות, ואינספור מסעדות, מועדונים וחנויות נפלאות ממלאות רובע יוקרתי זה. זהו אזור הקניות והבילויים המפורסם ביותר בטוקיו, והיקר ביותר. אין פלא שדווקא כאן קבעה ענקית האלקטרוניקה Sony את משכנה. כדאי לבקר בגינזה בשעות אחר הצהריים המוקדמות של סופי שבוע, עת רחוב Chuo Dori סגור לתנועה והופך למדרחוב ענקי.
אל תחמיצו את שוק הדגים צוקיג'י (Tsukiji). כדאי מאוד לערוך את הביקור מוקדם בבוקר, אז יש בשוק הרבה רעש, התרגשות של מוכרים וקונים, ומאות סוגי דגים ופירות-ים. המקום כולו בוצי ורטוב, וכדאי להצטייד בלבוש מתאים. בקרבת השוק יש מסעדות קטנות לסושי המשרתות את הבאים לשוק. האוכל המוגש בהן הוא טוב מאוד ובמחירים סבירים.
מנוחה משאון העיר ניתן למצוא בגינת המריקיו (Hama-rikyu), ובה בריכות, מפרצונים וגשרי עץ ציוריים.

אזור שיבויה (Shibuya)
המקום בו נקבעים הטרנדים הבאים של צעירי טוקיו. שיבויה הוא מהאזורים האופנתיים ביותר בעיר, חביב הצעירים, ובו מתחמי בילוי וקניות רבים. רחוב Center Gai הוא המקום לתור אחר אופנה מרתקת, ולאורכו שלל בוטיקים, חנויות, מקומות בילוי ומסעדות, והרבה שלטי ניאון מהבהבים. באזור זה נמצא מוזיאון האלקטרוניקה (Denryokukan), מוזיאון לאמנות בבונקמורה (Bunkamura), פסל הכלב הצ'יקו (Hachiko) החביב על תושבי טוקיו, וסטודיו פארק NHK בו אפשר ללמוד על מאחורי הקלעים של השידורים הטלוויזיוניים הציבוריים של יפן.

אזור אואנו (Ueno)
פארק אואנו הוא גן ציבורי רחב ידיים, ובו אתרים ומוזיאונים מרתקים רבים. הפארק נמצא בסמוך לתחנת אואנו, ובכניסה הדרומית אליו ניצב פסלו של הסמוראי המפורסם סאיגו טקמורי. המוזיאון המעניין ביותר במתחם הוא המוזיאון הלאומי של טוקיו, שאוספיו כוללים כעשרה אחוז מאוצרותיה הלאומיים של יפן. מוזיאונים נוספים בפארק: מוזיאון המדע הלאומי, המוזיאון הלאומי לאמנות מערבית, המוזיאון לאמנות טוקיו מטרופוליטן ומוזיאון Shitamachi. בפארק שוכן גן החיות אואנו, שהיה הראשון מסוגו ביפן, וגולת הכותרת בביקור בו הן הפנדות. בסמוך נמצא מקדש טושו-גו (Tosho-gu) משנת 1651.

אזור מקדש סנסו ג'י (Senso-ji)
מקדש עתיק שהוקם במאה השביעית לספירה ברובע אסקוסה (Asakusa), וידוע גם בשם Asakusa Kannon. במלחמת העולם השנייה הוא נהרס, והמבנה הקיים הוא שחזור. בסמוך נמצא רחוב Nakamise, ובו אינספור דוכנים וחנויות צבעוניות לממכר מזכרות וחטיפים מקומיים.

בכל אחד מהאזורים המוזכרים לעיל אפשר וכדאי לבלות יום שלם.

אתרים בחינם בטוקיו
בכל האתרים הבאים הביקור אינו כרוך כלל בתשלום. אפשר למנות ברשימה זו עוד עשרות ומדובר בדוגמא בלבד.
מקדש מייג'י במרכז טוקיו; הגנים המזרחיים במתחם ארמון הקיסר; מגדל תצפית צמוד לבניין העירייה בקומה 51 ממערב לתחנת שינג'וקו ממנו רואים את כל העיר; מועדוני הפאצ'ינקו הקולניים; מרכז האומניות המסורתיות של יפן שצמוד לתחנת איקבוקורו, בו אפשר לראות אומנים מדגימים את עבודתם וגם לרכוש חפצים וכלים נאים במיוחד (הכניסה חינם, החפצים כלל לא); אזור רופונגי עם האדריכלות החדשנית ומרכזי הקניות; מקדש סנסו ג'י, עם השוק הגדול והססגוני שצמוד אליו.

אתר מומלץ בטוקיו
תמורת 300 ין בלבד (כשלושה דולר) כדאי מאוד לבקר בגן היפני רחב הידיים והנפלא ריקוגיין (Rikugien) ליד תחנת הרכבת קומאגומה על קו יאמאנוטה. ההמולה, הצפיפות והצבעים הבוהקים של העיר נעלמים מיד לאחר שחולפים בשער העץ. בריכת המים הגדולה, דגי הזהב, גשרון האבן ובית התה היפה משרים על המבקר שלווה.

למידע נוסף על טוקיו

כתבה: יעל רגב 

שתפו: