תפריט עמוד

מידע מעשי למצרים

אטרקציות ואתרים מומלצים

קהיר והפירמידות של גיזה
ההגעה לקהיר עלולה לגרום לשוק תרבות קטן. אך לא לוקח זמן רב להסתגל לבלגן המאורגן השורר ברחובות העיר, לרעש התנועה ולקול צעקות הרוכלים ולהישאב אל תוך הכרך הסואן. בקהיר של היום מתגוררים כ-20 מיליון תושבים והיא מתרחבת כל הזמן. כאן תישאבו אל המסורת המוסלמית של העיר, הקיימת כאן מאז ימי הביניים, ואל ההיסטוריה העתיקה הרבה יותר של התרבות המצרים המפוארת, שפרחה כאן לפני כ-4000 שנה.
אל תחמיצו ביקור במוזיאון המצרי, המציג מגוון אוצרות ארכיאולוגיים מההיסטוריה הארוכה של מצרים, במסגד סולטן חסן, במסגד מוחמד עלי, במסגד אבן טולון ובמסגד אל-מולאייד המפואר.
אתרים מומלצים נוספים הם שוק חאן אל-חליל, המוזיאון לאמנות איסלאמית והכנסייה התלויה הקופטית.

בסמוך לקהיר נמצאות הפירמידות של גיזה. הפירמידות של גיזה הן היחידות מבין שבעת פלאי העולם העתיק ששרדו עד לימינו אנו. הן מתרוממות ממישורי המדבר ואי אפשר שלא לתהות כיצד בנו המצרים מבנים גאומטריים מושלמים שכאלה לפני 4000 שנה.
מחקר של שנים רבות מתנהל על הפירמידות ובאתר עצמו עדיין נמשכות החפירות הארכיאולוגיות. באתר זה נמצא גם הספינקס המפורסם, שגובהו 22 מטרים.
 


לוקסור
העיר המודרנית לוקסור, כ-500 ק"מ מדרום לקהיר, שוכנת במקום בו שכנה העיר תבאי העתיקה, בירתה של הממלכה החדשה של מצרים הפרעונית. בלוקסור יש שילוב מעניין בין עיר מודרנית שולית לבין עברה המפואר של תבאי העתיקה. ריבוי המבנים המונומנטליים כאן הוא מדהים ומושך אל לוקסור מבקרים מכל רחבי העולם.
מבין אתריה הרבים של לוקסור כדאי לבקר במתחם מקדש אמון, שהיה מרכז דתי חשוב. המקדש הראשי במתחם מוקדש לאל אמון-רע ואפשר לראות בו את האולם הראשי ויער של עמודים האופייניים למצרים – עמודי פפירוס. בצידו הדרומי של המתחם נמצא מקדש מוט, שהיה מקושר למקדש הראשי בשדרה של ספינקסים. בצפון המתחם נמצא מקדש מונטו, לכבודו של אל המלחמה המקומי.
עמק המלכים, אחד האתרים הנודעים באזור, מכיל 63 קברים מלכותיים מרהיבים ואין להחמיץ את הביקור בו. הקברים שייכים לפרעוני הממלכה החדשה (1550-1069 לפנה"ס). כל מבנה קבורה שונה. פרעוני השושלת ה-18 במצרים בחרו בעמק המבודד הזה, המוקף צוקים תלולים, כאתר הקבורה שלהם. הקברים ספגו נזקים כבדים משודדי עתיקות, הצפות, ובשנים האחרונות המוני התיירים המגיעים אליהם. מחלקת העתיקות של מצרים עושה רבות כדי למזער את הנזק ולשמר את הקברים. הקברים באתר ממוספרים בהתאם לסדר שבו הם התגלו.
מוזיאון לוקסור הוא אתר חובה בעיר. כאן תוכלו לראות את הממצאים מתקופת הממלכה החדשה ועד תקופת שלטון הממלוכים, מסודרים בתצוגה מרהיבה. באגף החדש שנפתח בשנת 2004 ומוקדש לממלכה החדשה מוצגות האטרקציות העיקריות של המוזיאון – שתי מומיות, של פרעה אחמוס ה-1 (מייסד השושלת ה-18) ומומיה שנייה, ככל הנראה של רעמסס ה-1 (מייסד השושלת ה-19). עוד מוצגים במוזיאון פסלים, ממצאים צבאיים, סצנות אמנותיות ועוד.
 


המדבר המערבי
המדבר המערבי הוא למעשה שוליו הצפון-מזרחיים של מדבר סהרה, והוא משתרע מגדות הנילוס ועד ללוב השכנה בשטח של 2.8 מליון קמ"ר. המקומיים מתייחסים לאזור כאל 'הארץ שאלוהים זנח'. רובו של המדבר לא מיושב ונשאר מסתורי וקסום. מסע בין נאות המדבר העיקריים של האזור ייקח אתכם אל נופים יפהפיים ומוזרים ומהווה נתיב חלופי להגעה מקהיר ללוקסור.
נווה המדבר סיווה (Siwa) מוקף באגמי מלח ודיונות והוא גן עדן של מטעי תמרים וזיתים. התרבות הברברית (Berber) של תושבי המקום השתמרה הודות לניתוקם וריחוקם. במרכז היישוב נמצא מבצר מהמאה ה-13 וסביבו מתרחשים חיי היישוב השלווים והאיטיים. בין האטרקציות של סיווה ניתן למנות את המעיינות בהם ניתן לשחות, את שרידי מקדש האוראקל אליו הגיע אלכסנדר הגדול כדי לשמוע מה גורלו. בשולי העיירה נמצאות הדיונות של "ים החולות הגדול". בסיווה קיימות מספר חברות ספארי איתן אפשר לצאת לטיול בדיונות.
 


סיני – עשרת המקומות המומלצים בחופי סיני
ראס אבו-גלום – אתר יפה בשמורת הטבע הקרויה על שמו. אפשר לבלות על שפת המים, וגם בתוכם יש הרבה לראות.
שמורת נאבק – בתוך תנופת הבנייה המסחררת נותרה פינת החמד הזאת ,עם חוף בתולי, חורשות מנגרובים, דייגים בדווים ושונית מרהיבה.
החושות של מעגנה – כמה אתרי חושות הצמודים זה לזה, קרוב יחסית לגבול. מתאים למי שרוצה לטעון מצברים בתקציב פעוט.
קניון הצבעים – מסלול קצר יחסית, שמתאים למשפחות, בתוך קניון צבעוני ודרמטי.
נאקב שהין – אחד משבילי ההליכה השווים של סיני, המחבר שני אתרים נפלאים ברצועת החוף: הבלו הול וראס אבו-גַלוּם. כחמישה קילומטרים שאפשר לעבור ברגל, או על גבי גמל.
צלילה בשמורת ראס מוחמד – השמורה הדרומית השתבחה במצוק אנכי עצום היורד למצולות ובשרידי אוניות הטרופות – והכל מכוסה באלמוגים הנחשבים בעיני רבים ליפים בעולם. כדי להגיע לשמורה צריך לקבל אשרת מעבר מהקונסוליה המצרית בארץ.
חוף המגדלור בד'הב – נוף יפה, אתר שנירקול מרהיב ונוח להגעה, ריחוק מסוים מההמולה של ד'הב, ועדיין – יש בו כמה בתי קפה ומועדוני צלילה.
מלון דניאלה – מצפון לד'הב סיטי נמצא המלון הנעים הזה בפינה שקטה ומבודדת בין הרים, עם חדרים מרווחים, חוף יפה, בריכה, מועדון צלילה, מסעדה ובר, והכל במחירים סבירים.
הטיילת של ד'הב – שילוב של ניחוח החופש ונינוחות הנופש. היא מסחרית, אבל שומרת עדיין על הקסם של סיני.
צלילה במיצר טיראן – שתי השוניות באזור המיצר, ג'קסון ריף וגורדון ריף, מבטיחות חוויית צלילה מהממת.

 

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

אשרות ושגרירויות
ישראלים הנוסעים למצרים זקוקים לאשרה (למעט במזרח סיני). לקבלת האשרה יש לפנות לפחות שבועיים לפני מועד הנסיעה אל שגרירות מצרים בישראל.
כתובת: רח' באזל 54, תל אביב
טלפון: 03-5464151/2

שגרירות ישראל במצרים
כתובת: 6 Ibn Malek st., Giza, Cairo
טלפון: 20-2-33321500
דואר אלקטרוני: info@cairo.mfa.gov.il


איך להגיע
יש טיסה ישירה מישראל לקהיר. אפשר להגיע למצרים גם בטיסה דרך מגוון יעדים באירופה.

הגעה דרך היבשה אפשרית דרך מעבר הגבול בטאבה. ואפשר להגיע גם דרך הים במעבורת מהירה ששטה בין עקבה בירדן לנואיבה בסיני.
 


מתי להגיע
הזמן הטוב ביותר להגיע למצרים מושפע מהאזור במצרים אליו אתם מתכננים להגיע. בעיקרון שיא עונת התיירות במצרים הוא בחורף, בין דצמבר לפברואר, בקיץ מירב התיירות היא באזורי החוף בשל החום הכבד.
 


ביטחון
המטה ללוחמה בטרור מזהיר כי מזה זמן רב מתקיימים סיכונים ממשיים על ביטחונם של מטיילים ישראלים המבקרים/שוהים במצרים כולה, בנוסף ממשיך להתקיים איום טרור חמור על ישראלים בחצי האי סיני. המטה ללוחמה בטרור ממליץ להימנע מביקור במדינה.
 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

לשכת תיירות
אתר לשכת התיירות של מצרים
 


כסף
המטבע במצרים הוא פאונד מצרי.
במצרים קיים מחסור אמיתי בכסף קטן, דבר שעלול להתגלות כמטרד. לכן כדאי לאגור כסף קטן בכל פעם שכסף כזה מגיע לידיכם.
אין בעיה להסתדר במצרים עם כרטיסי אשראי ברוב הגדול של המלונות והחנויות. וניתן למשוך כסף מהכספומט בכל הערים הגדולות.
 


הפרש שעות
אין
 


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של מצרים היא 20.
 


תחבורה
במצרים יש רשת טובה של תחבורה ציבורית.

שיט
טיול במצרים לא יהיה שלם ללא שיט על הנילוס. מטיילים שמבקשים להגיע לסיני יכולים לחסוך לעצמם פקקי תנועה וביקורות משטרה על ידי שיט בסירה מהירה מהורחאדה לשארם אל שייח.

אוטובוס
אפשר להגיע באוטובוס כמעט לכל עיר, עיירה או כפר במצרים, אך יש לקחת בחשבון שבמקרים רבים האוטובוסים צפופים ולא תמיד יהיה לכם מקום ישיבה.
בין הערים המרכזיות – קהיר, אלכסנדריה, איסמעיליה, פורט סעיד, שארם אל שייח ומספר ערים נוספות פועל קו אוטובוס דה-לוקס, מעט יותר יקר, אבל הרבהיותר נוח. כדאי לקנות כרטיסי לאוטובוסים מראש, בעיקר בנתיבים הפופולריים.

מכונית
הנהיגה במצרים סבירה בהחלט ואפשר לשכור רכב או להגיע עם הרכב הפרטי שלכם. המקרה שהחלטתם להיכנס עם הרכב שלכם למצרים, יש לדאוג שיהיו בידיכם של המסמכים המתאימים: רישוי רכב, ביטוח מקיף ורישיון נהיגה בינלאומי בנוסף לרישיון הנהיגה הישראלי וכן מסמכי מעבר מתאימים (מעין דרכון לרכב).
 

שתפו: