תפריט עמוד

מידע מעשי ליוקטן

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

<!–

–>

אשרות ושגרירויות
ישראלים המבקרים במקסיקו אינם זקוקים לאשרה, אך עליהם להצטייד בכרטיס תייר, המונפק במעברי הגבול, והמאפשר שהות של 90 יום במדינה. לעתים הממשלה מגבילה את כרטיס התייר ל-15 יום לנכנסים למקסיקו מגואטמלה או מבליז. יש צורך בדרכון בר תוקף למשך של חצי שנה לפחות וכרטיס טיסה המעיד על הכוונה לצאת מהמדינה. את האשרה מקבלים בכל במעברי הגבול – אוויריים ויבשתיים – ויש לשמור אותה בצמוד לדרכון לצורך היציאה מהמדינה.

שגרירות מקסיקו בישראל
כתובת: רח' המרד 25, תל-אביב.
טלפון:  03-5163938  ,  03-5162534  ,  03-5163683  .

שגרירות ישראל במקסיקו סיטי
כתובת: Sierra Madre 215.
טלפון:  52-55-52011500  . 
אי-מייל: info@mexico.mfa.gov.il


מתי כדאי להגיע
אפשר לטייל במקסיקו כל השנה. ליוקטן כדאי להגיע בחודשים נובמבר עד אפריל. אפשר לנסוע גם בחודשים מאי-אוקטובר, אך אז פחות נעים מכיוון שהלחות גבוהה מאוד ויש חשש לסופות הוריקן ביולי, בספטמבר ובאוקטובר.


תחבורה 
שדה התעופה הבינלאומי במקסיקו סיטי על שם בניטו חוארז (Benito Juarez) הוא שדה התעופה הגדול ביותר באמריקה הלטינית ועוברים בו כ-25 מיליון נוסעים בשנה. הטיסות מישראל למקסיקו אינן טיסות ישירות אלא עם חניית ביניים, בדרך כלל בארצות הברית או באירופה. אולם אם ברצונכם להגיע רק ליוקטן אין צורך לעבור במקסיקו סיטי. טיסות רבות מארצות הברית נוחתות בשדה התעופה הבינלאומי בקנקון שנמצא כשמונה קילומטרים ממרכז העיר. 
בתוך קנקון אפשר להתנייד במוניות או באוטובוסים מקומיים שנוסעים 24 שעות ביממה מהעיר אל האזור התיירותי. בין היישובים ביוקטן אפשר לנסוע במיניבוסים או באוטובוסים שמתאימים לנסיעות ארוכות יותר שיוצאים מהתחנה המרכזית בקנקון. 
נוח מאוד לשכור רכב כשמתכוונים לנסוע לאתרי העתיקות בצ'י'צ'ן איצה, בטולום ובקובה. חברות השכרה בינלאומיות רבות מחזיקות בסניפים בערים המרכזיות ביוקטן והכבישים משולטים ונוחים (חלקם כבישי אגרה יקרים יחסית).


חיסונים
יש להתחסן לפני הנסיעה. פרטים בלשכות הבריאות המחוזיות.


בטיחות 
כדאי לשמור על ערנות במקומות התיירותיים: לא להסתובב עם חפצים יקרי ערך ותכשיטים, לא לנסוע בטרמפים ולא להסתובב במקומות נטושים בשעות הערב. יש לנקוט ביתר תשומת לב במיוחד במקומות הומי אדם כמו תחנות אוטובוס ורכבת, נמלי תעופה, שווקים ומרכזי בילוי.
המקסיקנים אדיבים וישמחו לעזור לכם.

 
  הוספת דירוג  
בחירת דירוג:

בחר דירוג
1 (דירוג נמוך)
2
3
4
5 (דירוג גבוה)

 כותרת:
שם/ניכוי: רונית  
אימייל: ronit@masa.co.il 
  

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד

<!–

–>

לשכת תיירות
משרד התיירות המקסיקני מפעיל אתר אינרנט ובו מידע רב גם על אזור יוקטן. פרטים נוספים גם באתר לקידום התיירות במקסיקו.  


מטבע
המטבע נקרא פסו מקסיקני חדש. בכל המקומות המרכזיים בערים הגדולות ביוקטן פזורים כספומטים בשפע, בעיקר לכרטיסי ויזה ומסטרקארד.  כסף אפשר להחליף בשדה התעופה (בשער משתלם פחות) או בבנקים ובדלפקי המרה ברחבי הערים הגדולות.


הפרש שעות
קנקון מאחרת את שעון ישראל בשמונה שעות. 


תקשורת
קידומת החיוג הבינלאומית של מקסיקו היא 52 ולכל עיר קידומת משלה. הקידומת של קנקון היא 998.


בית חב"ד
בקנקון פועל בית חב"ד בניהול הרב מענדל דרוק באזור המלונות בכתובת: Retorno del Rey Tropical Building Of. No1 H.Z. טלפון: 52-1-998-2195601. אי-מייל:  Info@JewishCancun.com. פרטים נוספים באתר הרשמי.

 


 
  הוספת דירוג  
בחירת דירוג:

בחר דירוג
1 (דירוג נמוך)
2
3
4
5 (דירוג גבוה)

 כותרת:
שם/ניכוי: רונית  
אימייל: ronit@masa.co.il 
  
 

לינה ומלונות, אוכל ומסעדות, בילויים וקניות

אוכל
האוכל המקסיקני נפלא ומגוון. רובו חריף למדי – במקסיקו לא פחות מ-30 סוגי פלפלים חרפים. טורטייה, פיתת התירס השטוחה, מצויה בכל מקום. בוריטו, טאקו ואנצ'ילאדה הן טורטיות מסוגים שונים, רכות או פריכות, הממלואות בגבינה או ברוטב עגבניות או בבשר טחון ולרוב בהכל ביחד. טאמלה היא מעין חביתית ממולאת. כמעט בכל שוק תמצאו את הטאמלה ראנצ'רו – חביתית תירס ממולאת בעוף, עגבניות וזיתים. במטבח המקסיקני מככבים גם הגוואקמולה – מטבל אבוקדו שהולך עם כל דבר, פריחולס – תבשיל שעועית שחורה, נאצ'וס, רוטב מולה שדומה לשוקולד, צ'ילי קון קרנה – תבשיל עם בשר טחון, סלסה – רוטב מעגבניות אדומות או ירוקות, ועוד. באזור יוקטן, בעיקר בקרבת החוף המכונה ריביירה מאיה, מוגשים הרבה דגים ופירות ים בכל צורות ההכנה ובכל השילובים.

במקסיקו יש מגוון פירות נהדרים: אננס, פפאיה, מנגו, תפוזים, ענבים, אבטיחים, בננות מסוגים שונים – מהקטנות בגודל אצבע הנקראות בננו ועד לגדולות הנקראות פלטנו, שהן נפלאות כשהן אפויות עם שמנת חמוצה טרייה. אפשר לרכוש בדוכני רחוב, בפזוס ספורים, שקית עם פירות חתוכים וקלופים. לא מומלץ לשתות מים מהברז, אלא רק מים מינרליים, או מים שעברו סינון. למרבה ההפתעה, דווקא במקסיקו, שבה מגדלים קפה, שותים קפה אמריקאי, שהוא דלוח בטעמו, או קפה עם קינמון.

הבירה המקסיקנית מצוינת – לא רק קורונה, המוכרת בעולם, אלא גם נגרו מודלו, בוהמיה, והסוג הקרוי שני איקסים (בהירה וכהה). מומלץ מאוד לצנן את הערבים החמים עם מרגריטה. כששותים טקילה – מומלץ שתהיה מיושנת, ושיהיה לימון לצידה, כדי שאפשר יהיה לנשוך עם השתייה. המהדרין שותים טקילה לצד מיץ עגבניות מפולפל ומתובל. 


לינה
בריביירה מאיה (לאורך חופי יוקטן) יש לא מעט אתרי נופש וקלאבים שמתפרשים על שטח נרחב ומציעים לשוהים בהם חוף פרטי, בריכות, ארוחות סביב השעון, בידור, ספורט ימי וכדומה. בעיקר בקנקון אבל גם בפלאיה דל כרמן אפשר למצוא מלונות ענק מפוארים של רשתות בינלאומיות שעומדים בסטנדרטים גבוהים ומחמירים של הרשת. 
עם זאת, דירוג המלונות המקסיקני שונה מזה המקובל במרבית העולם. מלון חמישה כוכבים מקסיקני יהיה בדרך כלל נמוך ברמתו ממלון אירופי בדירוג זהה. ברחבי מקסיקו תוכלו למצוא בתי אחוזה גדולים או מנזרים שהוסבו למלונות – מומלץ בחום ללון באחד מהם.


פסטיבלים ואירועים
כמעט בכל חודש יש במקסיקו חג לאומי או פייסטה. דרך מצוינת לחוות באמת את הרוח המקסיקנית היא לתכנן את הטיול כך שייפול על אחת מהפייסטות הגדולות. "יום חגיגות המתים" (Día de los Muertos) היא חגיגה המתקיימת כל שנה ב-1 בנובמבר (ליל כל הקדושים) וביום שאחריו (ליל כל הנשמות). מקורו של החג הזה בילידים המקוריים  שהאמינו שנשמות המתים חוזרות מדי  שנה לבקר את קרוביהם החיים, לאכול, לשתות ולשמוח איתם. ברחבי במקסיקו ובמקסיקו סיטי נערכות חגיגות המוניות שבמסגרתן מקושטים בתי הקברות בפרחים ואוכל רב מונח על מזבחי התפילה. מאכלים מיוחדים שמוגשים ביום הזה הם הפאן דה מוארטו (pan de muerto) עוגה עם מרנג בצורת עצמות, סוכריות בצורת עצמות, דמויות של מתים עשויות מרציפן ועוד שלל מאכלים מקבריים כאלה. בשש בערב מצלצלים הפעמונים כל שלושים שניות כדי לזמן את המתים. הם יצלצלו במשך כל הלילה, ועם הזריחה ייפסק הצלצול ובני המשפחה והחוגגים ישובו לבתיהם. 

מרבית החגים הדתיים והלאומיים במקסיקו מצוינים בכל רחבי המדינה, אולם ליוקטן יש פסטיבל ייחודי רק לו: פסטיבל הציפורים השנתי (Festival de las Aves de Yucatán) שמצוין מדי שנה באמצע חודש נובמבר בעיר מרידה ובסביתה. פרטים נוספים לחובבי הצפרות באתר הרשמי של הפסטיבל

אירוע מיוחד נוסף מתקיים מדי שנה ב-21 במרס בפירמידה El Castillo בצ'יצ'ן איצה. האתר משמש גם כשעון לציון יום השיוויון של האביב, היום שבו היום והלילה זהים באורכם. בדיוק בשעה 1:31 בצהריים שולחת השמש את קרניה על משטח הפרמידה ומאירה דמות נחש שנדמית כמפלשת את דרכה מטה במדרגות לכיוון באר ההקרבה. מדהים לגלות שבתרבות כה עתיקה ששגשגה באזור בסביבות 1500 לפני הספירה היתה מתוחכמת בכדי לייצר מבנה מדהים שכזה המכוון על מחזוריות ימי השנה וסיבוב כדור הארץ. החגיגה המרכזית (וההמונית) נערכת ב-21 במרס מדי שנה, אולם את הנחש אפשר לראות בערך ארבעה ימים לפני ואחרי.

אירוע מעניין נוסף מתרחש מדי חודש נובמבר מחוץ לעיר מרידה: היריד הארצי של יוקטן (Feria Xmatkuil) שנערך ביישוב Xmatkuil, ליד מרידה. החגיגות נמשכות שבועיים (בדרך כלל מהשבוע השני של נובמבר) וכוללות קרנבל גדול עם מתקני לונה פארק, מרוצי סוסים, שוק חקלאי, ריקודים ומוזיקה בלילות.

אטרקציות ואתרים מומלצים

חצי האי יוקטן (Yucatan)
צורתה של מקסיקו הולכת והופכת צרה עד שהיא מתחברת לגשר הצר של מדינות מרכז אמריקה, המחבר בין אמריקה הצפונית לדרומית. שם בולטת לפתע פיסת אדמה אל תוך הים, בין מפרץ מקסיקו לים הקריבי. חצי אי זה הוא אחד היעדים הנפלאים ביותר לטיול במדינה כולה. יש בו הכל מהכל: ערים מקסימות בעלות אדריכלות קולוניאלית, שוניות אלמוגים לחובבי הצלילה, רצועות חוף יפהפיות, אתרים ארכיאולוגים מרשימים של ערי מאיה עתיקות, חיי לילה וג'ונגלים טרופיים. הנה כמה מגולות הכותרת: 

קנקון (Cancun)
עיר נופש על שפת הים הקריבי, בחלק המזרחי-צפוני של  חצי האי יוקטן. בשנות השמונים הפכה קנקון לאתר נופש בינלאומי לוהט, עם שורה של מלונות גדולי מימדים הטובלים בחול המבהיק, מרכזי קניות מודרניים, חיי לילה סוערים ואווירה אמריקאית ותיירותית מאוד. התושבים המקומיים שגרים בעיר עצמה שנקראת Ciudad Cancun ומרבית התיירים מתאכסנים ב אזור התיירותי המרוחק מהעיר שנקרא Zona Hotelera . מהעיר, שבה אפשר לערוך קניות בשוק ולאכול במסעדות אותנטיות, לאזור התיירותי אפשר להגיע במונית או באוטובוסים מקומיים שעוברים בתדירות גבוהה ועולים פרוטות. באזור התיירותי יש לא מעט מסעדות, קניונים, מועדוני ריקודים וברים שמשרתים את מיליוני התיירים (בעיקר האמריקאים) ששוהים במלונות והמחירים גבוהים בהתאם.  
מעבר לרצועת בתי המלון שעל החוף אפשר לצאת לסיור באיים סמוכים ובשוניות אלמוגים, או להשתמש בקנקון כבסיס ולצאת ממנה לסיורים בעתיקות ובאתרים שונים בחצי האי, כמו צ'יצ'ן איצה, טולום, האי קוזומל, האי איסלה מוחרס ועוד. בתוך קנקון עצמה ניתן לבקר בעתיקות דל ריי (Ruinas del Rey). אתרים מעניינים בסביבה הם עתיקות עיר המאיה קובה (Coba), כ-170 קילומטר מדרום לקנקון, ושל-הא (Xel-Ha) – לגונה יפה ושמורת טבע בריביירה מאיה (Riviera Maya), כ-122 קילומטר מדרום לעיר.

איסלה מוחרס (Isla Mujeres) 
איסלה מוחרס הוא אי קטן, אורכו שמונה קילומטרים, והוא נמצא במרחק שישה קילומטרים מהחוף מצפון-מזרח לקנקון. איסלה מוחרס (אי הבחורות) מהווה אלטרנטיבה זולה ונעימה לעיר הנופש ההומה והתיירותית – קנקון. מטיילים רבים שמעוניינים באווירה רגועה וטרופית בוחרים לבלות כאן את חופשתם. הפעילות העיקרית באי היא רביצה על החוף. החוף הפופולרי ביותר הוא החוף הצפוני (Playa Norte), חוף חולי לבן ויפה עם מים צלולים, מצוין לשחייה והשקיעות בו מדהימות. חוף מומלץ נוסף הוא הפארק אל גראפון (Parque Marino El Garrafon) שבדרום האי. החוף עבר שיפוצים, התקנת מתקנים ופיתוח והכניסה אליו בתשלום. חופים מוצלחים נוספים הם פראיסו (Playa Paraiso) ולנצ'רוס (Playa Lancheros). אם תמאסו ברביצה על החוף תוכלו לבקר בחווה המשמשת אזור מוגן לצבי ים, לצאת לסיורי צלילה ושנורקלים או לשחות עם דולפינים. 
מקנקון לאיסלה מוחרס מגיעים במעבורת.

צ'יצ'ן איצה (Chichen Itza)
אחד האתרים הארכיאולוגים הגדולים במקסיקו, הניצב על הכביש בין מרידה (כ-120 קילומטר ממערב) לקנקון (כ-210 קילומטר ממזרח). סיורים מאורגנים מגיעים אליה משתי הערים, וכן אוטובוסים ציבוריים. מומלץ להקדיש לא פחות מיום שלם לטיול בה. עדיף להגיע מוקדם בבוקר, לפני בוא קבוצות המטיילים. מומלץ גם להישאר ללון באזור ולהצטרף למופע האור-קולי שמתקיים מדי ערב.
צ'יצ'ן איצה התחילה כעיר של תרבות המאיה, אך החלק המאוחר יותר שלה כבר נבנה בהשפעת תרבות הטולטק. את השילוב של שני הסגנונות ניתן לראות בפירמידה הגדולה, אל קסטיו (El Castillo), בה נמצא מקדש קוקולקן (Kukulkan). מכל צד מטפסות לראשה 365 מדרגות, כמספר הימים בשנה הסולרית, אולם כיום כבר אי אפשר לטפס על הפירימידה בעקבות כמה תאונות שקרו בעבר. מאחורי הפירמידה משתרעת רחבה ענקית למשחקי כדור עם קירות אבן. המשחק היה מעין שילוב בין כדורגל לכדורסל עם קבוצות בנות שבעה שחקנים, וכסל שימשה טבעת אבן מעוטרת התלויה בגובה שבעה מטרים. אל תחמיצו גם את מקדש הלוחמים האדיר (Templo de los Guerreros), הסנוטה (Cenota) והמנזר (Nunnery). מדובר באתר מתוייר ושמור להפליא. בין שלל העתיקות יקדמו את פניכם דוכנים מאולתרים עמוסים בעבודות יד מקומיות.

מרידה (Merida)
אף שמספר תושביה קרוב למיליון, התחושה במרידה היא של ביקור בעיר נעימה מן העבר, נינוחה ולא גדולה מדי, המצטיינת בארכיטקטורה קולוניאלית שמורה היטב, מורשת אינדיאנית חמה ותושבים ידידותיים להפליא. בעוד שקנקון היא יעד תיירותי מדי ומלאכותי במקצת, מרידה, בירת יוקטן, היא אוצר אותנטי רווי בהיסטוריה.  
מרידה מהווה בסיס נוח לטיולים לעתיקות המאיה בחצי האי, ויש בה שלל מוזיאונים, גלריות אמנות, שווקים וחנויות למוצרים ועבודות יד מקומיות (ובמיוחד ערסלים מקסיקנים צבעוניים). המקומיים מכנים אותה "העיר הלבנה" בשל צבע הבתים הבוהק והניקיון ברחובותיה. קתדרלת סן אידלפונסו (San Idelfonso) נבנתה במחצית השנייה של המאה ה-16, בצידה המזרחי של הכיכר המרכזית, פלאסה מאיור (Plaza Mayor). הכובשים הספרדיים בנו אותה מאותן אבנים ששימשו את פירמידות עיר המאיה ששכנה באותו מקום, ונהרסה על ידם. מול הקתדרלה שוכן בית העירייה (Palacio Municipal) מ-1735, ובצפון הכיכר בית הממשלה (Palacio de Gobierno) מ-1892, המעוטר מבפנים בציורי קיר המתארים את ההיסטוריה של חבל יוקטן. כדאי ללכת לאורך רחוב מונטחו (Paseo de Montejo), שלאורכו מבנים מעניינים ופסלי חוצות מתחלפים. המוזיאון המעניין ביותר הוא MACAY הסמוך לקתדרלה, המוקדש לאמנות מודרנית מקסיקנית וכולל גם גן פסלים יפה. מוזיאוניה הנוספים של העיר כוללים מוזיאון לאנתרופולוגיה והיסטוריה, מוזיאון לאמנות פופולרית, מוזיאון לתולדות העיר, מוזיאון למוזיקה של יוקטן, מוזיאון הרכבת ועוד.

אושמאל (Uxmal)
עיר מאיה עתיקה שפרחה בין המאות השביעית והעשירית, השוכנת 77 קילומטר מדרום למרידה. סגנונות האדריכלות השונים בבנייניה מעידים על המקור לשמה המוזר, שפירושו "נבנתה שלוש פעמים". פירמידת הקוסם היא המבנה המרשים והגבוה במתחם, וכדאי להתעכב גם על המנזר (Nunnery), בית המושל, בית הצבים ומגרש משחקי הכדור הגדול. מדי ערב בשעה 20:00 נערך במקום מופע אור-קולי (בספרדית, אך מוצעות אוזניות עם תרגום לאנגלית, צרפתית, איטלקית וגרמנית) המאיר את מבני העיר בצבעים עזים.

פלאיה דל כרמן (Playa del Carmen)
מה שהיה בעבר כפר דייגים קטן הפך במהרה לעיר נופש תוססת לחוף הים הקריבי, כשבעים קילומטר דרומית לקנקון. האווירה כאן נעימה יותר מהאווירה בקנקון, וגם המחירים פחות יקרים, ועל כן אפשר להשתמש בה כבסיס יציאה לטיולים ביוקטן. החופים כאן נפלאים, ומלבדם יש בעיירה הרבה מסעדות, אתרי נופש ובתי מלון, בתי דירות, ברים וחנויות מזכרות. רוב הפעילות מתרחשת לאורך "השדרה החמישית", הרחוב הראשי ורחב הידיים. לא כדאי לפספס את האזור האיטלקי המכונה "ליטל איטלי".

איסלה קזומל (Isla Cozumel)
אי קטן, באורך 48 קילומטר מצפון לדרום ו-16 קילומטר ממזרח למערב, במרחק של 19 קילומטר בלבד מחוף יוקטן. לבו עטור ג'ונגלים ושוליו חופים נפלאים המוקפים בשוניות אלמוגים נהדרות. החופים ואתרי הצלילה המעולים הם האטרקציה המרכזית. על אף שהאי צובר פופולריות אדירה בשל השילוב בין האופי המקסיקני לאווירה הקריבית, ועוצרות בו המוני ספינות קרוז לסיור של מספר שעות מדי יום, החופים עדיין לא מפותחים ועמוסים כשל קנקון. החוף היפה ביותר הוא סן פרנסיסקו (Playa San Francisco), וגם מפרץ צ'נקנאב (Chankanaab Bay) וצ'יקוורו (Playa Chiquero) מומלצים. היישוב המרכזי הוא סן מיגל (San Miguel), עיר בת כחמישים אלף תושבים, ובה חנויות, בתי קפה ומסעדות. 
אל קוזומל מגיעים במעבורת.

טולום (Tulum)
העיירה טולום נמצאת במרחק של 131 קילומטר מדרום לקנקון, אך היא עולם שונה לגמרי מהפיתוח האדיר והעומס של מלונות הענק בעיר הגדולה. החופים בטולום הם מהיפים בחופי מקסיקו. כאן תוכלו להגשים את הפנטזיה הטרופית האולטימטיבית: בקתות פשוטות הפזורות על חוף חול לבן, בתולי ורך, ים בצבע טורקיז, ערסל צבעוני מתנדנד במרפסת וכוס מרגריטה ביד. החופים נמצאים במרחק נסיעה ממרכז העיירה המנומנמת, וההגעה אליהם ומהם נעשית במוניות.
האטרקציה המרכזית היא עתיקות טולום, הממוקמות על גבי צוקים בגובה של 15 מטר מעל חוף הים המקסים. הבניין המרכזי (El Castillo) שוכן בנקודה הגבוהה ביותר וממנו נשקף נוף יפה לים. המיקום הנוח, במרחק של כשעה וחצי נסיעה מקנקון, הופך את טולום לאתר מאיה פופולרי במיוחד למבקרים, שלעתים משולב עם ביקור בקובה (Coba), אתר מאיה נוסף במרחק של כחמישים קילומטר מטולום, הממוקם בלב ג'ונגל טרופי. עדיף לבקר בעתיקות בשעות אחר הצהריים, כשגל התיירים הגדול ממשיך לדרכו ועוזב את המקום.
אם תרצו להרחיק קצת, כדאי לבקר בשמורה הביוספרית סיאן קאאן (Sian Kaa'an), שפירוש שמה הציורי הוא "המקום בו נולדים השמיים". בשמורה יערות טרופיים וצמחיית מנגרובים, ובה מתגוררים פומות, יגוארים, צבי ים, 345 מיני ציפורים ויותר מ-300 מיני פרפרים. כדאי לטייל בשמורה באמצעות סיורי שיט.

המיוחדים של מסע אחר

המלצות מסע אחר על אתרים יחודיים ומקומות שונים מהמסלול הרגיל

חצי האי יוקטן - גן עדן לחובבי צלילה

לצלול בין נטיפים
בכל רחבי חצי האי יוקטן במקסיקו פזורים להם אלפי  סֵנוֹטֶה (Cenote), שהם פתחים די קטנים באדמה שמובילים את הצולל לעולם תת קרקעי מרתק: בריכות עם מים צלולים, כך שהראות מצוינת, ובתוכן מערות נטיפים וזקיפים מרשימים. בנסיעה תמימה לאורך הכבישים של יוקטן תראו עשרות שלטים שמוליכים לסנוטה זה או אחר, חלקם קטנים מאוד ופירטיים וחלקם גדולים ומתוירים. מה שבטוח הוא שעבור הכניסה והצלילה חובה לשלם. 
עוד בימי תרבות המאיה היה לסנוטה יחס של קדושה. קורבנות הושלכו אל אותם פתחים (ללא ציוד צלילה…) כדי לרצות את אל הגשם והמים. אתרי הצלילה המיוחדים האלו נוצרו על ידי הצפה של מערות נטיפים שכבר היו באזור. ביחד נוצר מחזה מרהיב שירשים גם צוללן מנוסה, ובטח משנרקל מתחיל. ציוד צלילה ושנרקול אפשר לשכור בכל אתר שכזה, וכדאי גם להצטייד בפנס.  

צלילה בים הגדול 
חוויית צלילה שונה ופחות אינטימית מציע החוף הקאריבי של מקסיקו. כמעט בכל נקודה לאורך החוף אפשר לצאת לצלילה. האי קוזומל ידוע באתרי הצלילה המיוחדים שלו, והדבר ניכר בעשרות מועדוני הצלילה הפזורים במרכז וגם לאורך הכבישים המוליכים מהמרכז לכיוון דרום ואף בחופי הרחצה עצמם. החוף המזרחי הוא הצד השקט והמוגן יותר, ושם גם נמצאים כל אתרי הצלילה. הצד המערבי הוא פראי וסוער יותר. 
מלבד בקוזומל אפשר לצלול בפלאיה  דל כרמן, ממנה יוצאים לאתרי צלילה בעומק הים במרחק של כמה מאות מטרים ובאזור הדרומי, מול כפרי הנופש, לכן ניתן להגיע אליהם רק בסירות של מרכזי הצלילה. מגוון בעלי החיים שתראו מרשים – מצבי ים, דרך כרישים (ידידותיים) ועד לאלפי סוגי דגים.  

שתפו: