מתכון – סושי עם סלמון ואבוקדו

לאורז
מצרכים
2 כוסות אורז עגול
4 כוסות מים
1/4 כוס חומץ
2 כפות סוכר
כפית מלח
אופן ההכנה
1. שמים את האורז במסננת, שוטפים תחת מים זורמים עד שהמים צלולים, מנקזים למשך שעה.
2. מרתיחים בסיר בינוני את המים, מוסיפים את האורז ומבשלים בסיר מכוסה עשרים דקות על להבה נמוכה. מסירים מהאש, מסירים את המכסה, פורשים על פני האורז מגבת בד, מכסים ומניחים ל־15 דקות.
3. מערבבים את חומץ האורז, המלח והסוכר
עד שהסוכר נמס, מסירים את המכסה והמגבת מסיר האורז ומקפיצים את האורז בכף עץ רחבה כדי שהגרגרים יהיו אחד־אחד.
4. מוסיפים את תערובת החומץ לאורז עד שגרגרי האורז יהיו מעט דביקים. מקררים.

למלית
מצרכים
6 דפי אצות נורי
200 גרם פילה סלמון טרי, חתוך לרצועות
אבוקדו מקולף, חתוך לרצועות

להכנה
מחצלת במבוק, העשויה מפיסות במבוק דקיקות שמחוברות ביניהן בחוט, נחוצה לגלגול מהודק של האצה. נמכרת בשני גדלים, 23X23 סנטימטר או 27X27 סנטימטר.

אופן ההכנה

1. מעבירים את דפי האצות מעל להבה ברפרוף כדי להשיג פריכות.
2. פורשים על מחצלת הבמבוק דף אצת נורי, מפזרים בשליש הקדמי של האצה אורז בשכבה אחת, שמים על האורז מעט רצועות סלמון ואבוקדו לכל רוחב האורז.
3. אוחזים בקצה המחצלת ומגלגלים בכיוון החוצה מגופנו. מהדקים, אבל לא חזק מדי, כדי שהאורז לא יהיה דחוס מדי.
4. מרטיבים במעט מאוד מים את הקצה הרחוק של עלה הנורי, מגלגלים עד הסוף ומדביקים את הקצה.
5. משחררים מהמחצלת וחותכים לקטעים של חמישה סנטימטרים.
6. מגישים עם ווסאבי ורוטב סויה.

להגשה
אבקת ווסאבי מעורבבת עם מעט מים.