מידע מעשי

> כללי: ברומא יש סוגים שונים של בתי אוכל – אוסטריה, טְרָטוֹרייה, ריסטורנטה (לרוב יקרה יותר), פיצרייה, בר, טָבוֹלָה קאלְדָה (לרוב זולה) ועוד.
בעבר ההבדלים בין מוסדות אלה היו מובהקים,
היום פחות. לכולם מומלץ להגיע בשעות הארוחות המקובלות, שבהן המטבח פעיל (צהריים: 12:00־14:00, ערב: 20:00־22:00). בימי שני מסעדות רבות סגורות.
> מסעדות: כתובות של המסעדות ברובע טְרַסְטֶבֵרֵה המוזכרות בכתבה מופיעים במגזין "מטיילים רומא": 

פיפרנו – מסעדה לא זולה המתמחה במאכלים יהודיים־רומאיים, נמצאת בגטו היהודי, ב־ Via Monte dei Cenci מספר 9, טל' 68802772־06. פתוח בימים שלישי־שבת בשעות 12:00־14:30 ו־20:00־22:30, ובראשון בשעות 12:00־14:30. המסעדה אינה כשרה. לא הרחק ממנה נמצאת יטבתה – מסעדה יהודית כשרה (חלבית). 
> לקריאה נוספת: נוסף למבוא מצוין, אפשר למצוא בספר 
"A Taste of Ancient Rome" של Ilaria Gozzini Giacosa,
University of Chicago Press יותר ממאתיים מתכונים מקוריים מרומא העתיקה, שנוסו והותאמו לתקופתנו. 
את המתכונים המקוריים של אָפיקְיוּס אפשר למצוא בספר
Apicius Cookery and Dining in Imperial Rome
בעריכת Joseph D. Vehling.