תפריט עמוד

ליטא - המדריך המלא לטיול לליטא

ליטא - המדריך המלא לטיול לליטא
תעודת
זהות

תעודת זהות

שם רשמי: הרפובליקה של ליטא (Lithuania)

שפה רשמית: ליטאית

מטבע: ליטאס

בירה: וִילְנה (Vilnius)

קידומת:

הפרש שעות: מינוס שעה אחת

ליטא

אקלים

בליטא שורר אקלים ממוזג, אבל הטמפרטורות משתנות באופן קיצוני בין עונות השנה השונות. בחורף קר בה מאוד, ואילו הקיץ חמים. גשמים יורדים במשך כל חודשי השנה ומגיעים לשיאם ביולי ובאוגוסט.

טבע וסביבה

כרבע משטחה של ליטא מכוסה ביערות, שבהם גדלים בעיקר עצי אורן ואשוח. בחורשות יש שיחי אלמון, ובכרי הדשא, המשתרעים על הגבעות ועל הדיונות, צומח שיפון הבר.
בליטא יש מגוון בעלי חיים, ובהם איילים, זאבים, שועלים, חזירי בר, לוטרות, 14 מיני עטלפים ועשרים מיני מכרסמים. בעלי הכנף כוללים חסידות שחורות, עגורים אפורים, שלכים, דיות שחורות, אווזי בר, ברווזים, ברבורים, עיטים ועוד.

ליטא לא מפסיקה להפתיע. וילנה, בירתה, היא אחת הערים היפות באזור הבלטי. כל כך יפה עד שאונסק"ו הכריז עליה כעל "עיר הבארוק הגדולה באירופה". מבוך הסמטאות של העיר העתיקה עומד בניגוד מעניין לטבע מחוץ לעיר – אלפי אגמים ויערות ירוקים מקשטים את הנוף המישורי שנקטע על ידי גבעות עגלגלות.

מידע תיירותי

וילנה הבירה נמצאת בדרום-מזרח המדינה. כדאי לבקר בה בכיכר גֶדימינָאס, שבה קתדרלה יפה, ובאוניברסיטת וילנה, שנוסדה ב-1579. במרכז העיר נמצאת טירת גדימינאס, המאפשרת תצפית על וילנה כולה.
ממערב לווילנה נמצאת קובנה, העיר השנייה בגודלה במדינה, ובה מומלץ לבקר במוזיאון של פסלי השטן ובאנדרטה לקורבנות הנאצים. כדאי לבקר גם בשרידי הטירה מהמאה ה-11 ובעיר העתיקה.
במערב ליטא, על חוף הים, מומלץ להגיע לכפר נִידה. האטרקציה העיקרית כאן היא מוזיאון תומאס מאן, השוכן במבנה שבו שהה הסופר הנודע בין השנים 1930 ו-1932.
ישראלים המבקרים בליטא לא זקוקים לאשרה.

היסטוריה

הליטאים, הנמנים עם העמים הבלטיים, חיים באזור ליטא מאות שנים. הם נזכרים לראשונה בכרוניקה שחוברה במאה ה-11. בתקופה זו הם היו עובדי אלילים שחיו בשבטים. במאה ה-13 פתח המסדר הטאוטוני הגרמני במלחמה נגד הליטאים. המאבק ליכד את הליטאים והוביל להקמת מדינה מאוחדת בראשות מינדואגאס, שהתנצר שנתיים לפני שהפך למלך ב-1253.
במאה ה-14 היתה ליטא, שבאותה תקופה נכללו בשטחה גם בלארוס וחלקים מאוקראינה ומרוסיה, המעצמה החזקה ביותר במרכז אירופה, ותחום שלטונה השתרע מהים הבלטי עד לים השחור. ב-1386 התאחדו ליטא ופולין תחת שלטונו של הדוכס יגיילו. כאשר חולקה פולין ב-1795, הפכה ליטא למחוז ברוסיה הצארית.

אחרי מהפכת אוקטובר ב-1917 היתה ליטא למדינה עצמאית. ב-1940 היא סופחה לברית המועצות, אך ב-1941 כבשה אותה גרמניה הנאצית, ששלטה בה עד 1944. מאז ועד 1990 היתה ליטא חלק מברית המועצות.

במרץ 1990 הכריזה ליטא על פרישתה מברית המועצות. באוגוסט 1991 הכירה מוסקבה בעצמאות ליטא. החיילים הסובייטים האחרונים יצאו משטחה באוגוסט 1993. באמצע שנת 2004 הצטרפה ליטא לאיחוד האירופי.

לשכות תיירות  רשימת לשכות התיירות ומרכזי המידע לתיירים ברחבי ליטא: משרד התיירות של ליטא: כתובת: A. Juozapavičiaus g. 13, וילנה טלפון: 370-5-2108796 דואר אלקטרוני מטבע המטבע הנהוג בליטא הוא אירו.  הפרש שעות אין  תקשורת קידומת החיוג הבינלאומית של ליטא היא 370.  תחבורה  רשת האוטובוסים מגיעה… קרא עוד

אשרות ושגרירויות ישראלים הנוסעים לליטא אינם זקוקים לאשרת כניסה. שגרירות ליטא בישראל כתובת: שאול המלך 8, תל אביב טלפון: 03-6958685 שגרירות ישראל בליטא לישראל אין נציגות בליטא, השגרירות האמונה על ליטא היא שגרירות ישראל בלטביה השכנה: כתובת: 2 Elizabetes St, ריגה, לטביה טלפון: 371-7320737/9 דואר אלקטרוני … קרא עוד

טיול שורשים

חברת טיולים מקומית שהמדריכים שלה יהודים דוברי עברית ומכירים את כל ההיסטוריה היהודית וכל האתרים היהודיים. מאד מומלצת לטיול שורשים משפחתי או אישי...

קרא עוד

וילנה (Vilnius) וילנה שבמזרח ליטא היא עיר הבירה של המדינה והעיר הגדולה ביותר בה, המונה כ-580 אלף תושבים. העיר העתיקה שבלבה עטורה בכנסיות וקתדרלות, כארבעים במספרן, בסגנונות ארכיטקטוניים שונים. ב-1994 קיבלה העיר העתיקה מעמד של אתר מורשת עולמית מטעם אונסק"ו. העיר משמשת כמרכז הפוליטי, החברתי… קרא עוד

אוכל המטבח הליטאי מושפע ממטבחי שכנותיו, פולין, לטביה ורוסיה, ואפילו גרמניה. כל ארוחה מלווה בלחם השיפון האהוב (duona). הירק הפופולרי ביותר בתפריט הליטאי הוא תפוח האדמה (bulves), שהגיע לליטא במאה ה-18 ושגשג באקלים המקומי. תפוחי אדמה הם המרכיב העיקרי במאכל הלאומי, הצפלין (Cepelinai), מעין כופתאות מתפוח… קרא עוד

אוכל המטבח הליטאי מושפע ממטבחי שכנותיו, פולין, לטביה ורוסיה, ואפילו גרמניה. כל ארוחה מלווה בלחם השיפון האהוב (duona). הירק הפופולרי ביותר בתפריט הליטאי הוא תפוח האדמה (bulves), שהגיע לליטא במאה ה-18 ושגשג באקלים המקומי. תפוחי אדמה הם המרכיב העיקרי במאכל הלאומי, הצפלין (Cepelinai), מעין כופתאות מתפוח… קרא עוד

לשכות תיירות  רשימת לשכות התיירות ומרכזי המידע לתיירים ברחבי ליטא: משרד התיירות של ליטא: כתובת: A. Juozapavičiaus g. 13, וילנה טלפון: 370-5-2108796 דואר אלקטרוני מטבע המטבע הנהוג בליטא הוא אירו.  הפרש שעות אין  תקשורת קידומת החיוג הבינלאומית של ליטא היא 370.  תחבורה  רשת האוטובוסים מגיעה לכל הערים החשובות וכן למרכזי האזורים הכפריים. מספר חברות אוטובוסים…

קרא עוד

אשרות ושגרירויות ישראלים הנוסעים לליטא אינם זקוקים לאשרת כניסה. שגרירות ליטא בישראל כתובת: שאול המלך 8, תל אביב טלפון: 03-6958685 שגרירות ישראל בליטא לישראל אין נציגות בליטא, השגרירות האמונה על ליטא היא שגרירות ישראל בלטביה השכנה: כתובת: 2 Elizabetes St, ריגה, לטביה טלפון: 371-7320737/9 דואר אלקטרוני  איך להגיע שדה התעופה הבינלאומי הראשי של ליטא נמצא בעיר…

קרא עוד

טיול שורשים

חברת טיולים מקומית שהמדריכים שלה יהודים דוברי עברית ומכירים את כל ההיסטוריה היהודית וכל האתרים היהודיים. מאד מומלצת לטיול שורשים משפחתי או אישי...

קרא עוד

וילנה (Vilnius) וילנה שבמזרח ליטא היא עיר הבירה של המדינה והעיר הגדולה ביותר בה, המונה כ-580 אלף תושבים. העיר העתיקה שבלבה עטורה בכנסיות וקתדרלות, כארבעים במספרן, בסגנונות ארכיטקטוניים שונים. ב-1994 קיבלה העיר העתיקה מעמד של אתר מורשת עולמית מטעם אונסק"ו. העיר משמשת כמרכז הפוליטי, החברתי והתרבותי של ליטא, ומארחת בחודשי הקיץ שלל אירועי תרבות ופסטיבלים,…

קרא עוד

אוכל המטבח הליטאי מושפע ממטבחי שכנותיו, פולין, לטביה ורוסיה, ואפילו גרמניה. כל ארוחה מלווה בלחם השיפון האהוב (duona). הירק הפופולרי ביותר בתפריט הליטאי הוא תפוח האדמה (bulves), שהגיע לליטא במאה ה-18 ושגשג באקלים המקומי. תפוחי אדמה הם המרכיב העיקרי במאכל הלאומי, הצפלין (Cepelinai), מעין כופתאות מתפוח אדמה מגורד, הממולאות בבשר טחון. מאכלים נוספים מהירק האהוב הם…

קרא עוד

אוכל המטבח הליטאי מושפע ממטבחי שכנותיו, פולין, לטביה ורוסיה, ואפילו גרמניה. כל ארוחה מלווה בלחם השיפון האהוב (duona). הירק הפופולרי ביותר בתפריט הליטאי הוא תפוח האדמה (bulves), שהגיע לליטא במאה ה-18 ושגשג באקלים המקומי. תפוחי אדמה הם המרכיב העיקרי במאכל הלאומי, הצפלין (Cepelinai), מעין כופתאות מתפוח אדמה מגורד, הממולאות בבשר טחון. מאכלים נוספים מהירק האהוב הם…

קרא עוד

תגובות

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.